Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Forstå de nye barselsregler

Forstå de nye barselsregler 2022

Pr. 2. august 2022 trådte nye barselsregler i kraft i Danmark. Denne barselsreform kommer som en del af et EU-direktiv, og har betydning for børn, der er født den 2. august 2022 eller senere. Men hvad betyder de nye barselsregler egentlig i praksis? Vi har spurgt Rami Chr. Sørensen, der underviser i emnet hos Økonomi & Personale Academy


Rami Chr. Sørensen er uddannet advokat og er ekspert i ansættelses- og arbejdsret. Han kan blandt andet skrive en ansættelse som advokat hos Bech-Bruun samt 19 år som advokat og juridisk chef i Djøf på sit CV, og derudover underviser Rami også i en masse forskellige kurser, blandt andet hos Økonomi & Personale. Rami har været tilknyttet som underviser hos Økonomi & Personale i 15 år, hvor han blandt andet underviser i kurset Barselsreformen

Grundet sin erfaring er Rami også den helt rette at spørge omkring de nye barselsregler. Så hvis du er forvirret over barselsreformen, bør du læse med her, hvor vi sammen med Rami vil forsøge at gennemgå barselsreglerne.

De to største ændringer

Barselsreformen har givet anledning til forvirring og en række tvivlsspørgsmål blandt danskerne. Rami fortæller os, at der er kommet mange ændringer som følge af den nye barselsreform, men han lægger særligt vægt på disse to forhold: "De største ændringer i barselsreglerne skal findes ved to forhold: At der nu er øremærket orlov på 9 uger til hver forælder, og at barselsdagpengeretten nu fordeles anderledes mellem forældrene. Nu har hver forælder nemlig deres "pulje" af barselsdagpengeret, som kun kan tilfalde den anden forælder, hvis man vælger at overdrage."

Rami fortæller yderligere, at barselsloven deles op i to hovedelementer. Det betyder at man skelner mellem:

  • Retten til fravær
  • Retten til barselsdagpenge

Retten til fravær

I forhold til retten til fravær har mor ti ugers barselsorlov og far har to ugers fædreorlov. Den store ændring skal findes i, at der nu er 9 ugers øremærket barsel til hver forælder. Denne nye regel om øremærket barsel gælder dog kun for lønmodtagere. Det vil sige, at selvstændige, arbejdsløse og studerende dermed ikke er omfattet af de nye regler, hvorfor de fortsat vælge at overdrage deres orlovsuger til den anden forælder, hvis de ønsker dette. 

Det er desuden værd at bide mærke i, at forældrene nu samlet har såkaldt ’fraværsret’ i op til 104 uger efter fødslen. 

"Retten til fravær er faktisk mere omfattende end retten til barselsdagpenge. Det vil sige, at retten til fravær omfatter flere uger end retten til dagpenge. Helt lavpraktisk betyder dette, at hvis man ønsker at benytte sig af hele sin fraværsret, skal man være opmærksom på, at der vil forekomme orlovsperioder, hvor man står uden ret til dagpenge," uddyber Rami.

Retten til barselsdagpenge

Ligesom de gamle barselsregler garanterer de nye barselsregler kun ret til barselsdagpenge i 48 uger, men de fordeles nu anderledes end tidligere. Rami fortæller, at man nu har indført det, der kaldes 24-24 modellen. 

Helt overordnet indebærer denne 24-24 orlovsmodel en ligedeling af retten til barselsdagpenge efter fødslen med 24 uger til hver forælder. Rami understreger her, at det er fordelingen af retten til barselsdagpenge, der har ændret sig, og uddyber med, at forældrene har mulighed for at overdrage til hinanden, dog med en begrænsning i form af de uger, der er øremærket. 

De nye barselsregler 2022: Det skal du være opmærksom på

  • Mødre har fortsat ret til 4 ugers orlov med barselsdagpenge før fødslen.
  • Vær opmærksom på de generelle nye varslingsregler
  • Hvornår den øremærkede 9 ugers barselsorlov skal være afholdt
  • Hvor meget barselsorlov, der kan overdrages forældrene i mellem
  • Retten til at udskyde orlov er blevet ændret med de nye barselsregler

Kursus: Få 100% styr på de nye barselsregler

Vil du have helt styr på de nye barselsregler? På kurset Barselsreformen hos Økonomi & Personale Academy bliver du klædt på fra A-Z i forhold til at forstå de nye barselsregler. Her giver Rami et godt indblik i, hvilke nye regler der er kommet til, og hvilke der er som tidligere. Endvidere får du et godt indblik i tidsfrister, fraværsregler, varslingsregler og lignende. 

Læs mere om kurset her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-11-2022

Hvad er Quiet Quitting?

Efter en video gik viralt på TikTok i august 2022, kender flere og flere til begrebet Quiet Quitting. Men... hvad er Quiet Quitting egentlig? Vi vil forsøge at gennemgå det med dig i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2020

Nysgerrige ledere skaber forandringer og værdi

Det er ved at være nysgerrige, vi skaber forandringer, fortæller Marianne Krabbe Heldgaard, HR Partner ved DTU. Hun har snart færdiggjort sin uddannelse i Master of Business Coaching (MBC), hvor hun bl.a. har lært at stille flere spørgsmål i stedet for altid at skulle give svarene. Det skaber langt bedre resultater, har hun erfaret.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2021

Matzau: Hvorfor fleksibilitet og mobilitet er det nye sort

Læs her, hvorfor Majken Matzau mener at vi skal gøre op med forældede kulturelle levn, og hvordan fleksibilitet og mobilitet kommer til at forme arbejdslivet fremover.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvad kan man med en DiSC profil?

Du har sikkert hørt om det før: DiSC profiler, personprofiler, adfærd, personlighedstyper og meget mere. Men hvad kan vi egentlig bruge DiSC værktøjet til? Det har vi spurgt Jannik Jensen om, der er administrerende direktør hos DISCnordic.

Læs mere