Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Den løsningsfokuseret mentor

Dansk Løsningsfokuseret Institut
5 dage
Dansk
Kursus
København
7.500 DKK ekskl. moms

Hvorfor vælge Dansk Løsningsfokuseret Institut?

International akkrediteret undervisningsinstitut med høj faglig standard

Fokus på forandringsprocesser i og mellem mennesker

Praksisnær læring, der sikrer at teori forankres i praksis.

Kursusbeskrivelse

mentor

Styrk dit arbejde som mentor

Kurset er til dig, der arbejder som mentor og som ønsker at få en teoretisk viden og praktiske færdigheder i at mentere borgere, dvs. at kunne guide, støtte og vejlede andre mennesker i at nå deres mål, - og måske indenfor rammer sat af et Jobcenter.


Indhold på kurset

Kurset består af fem undervisningsdage fordelt på tre moduler, der løber over minimum tre måneder. Hertil kommer hjemmeopgaver og litteraturlæsning, - samlet har kurset et omfang på 45 timer.

Som det er kendetegnende for al undervisning på Dansk Løsningsfokuseret Institut bygges læringsdesignet op over en meget tæt kobling mellem teori og praksis. Dette sikres dels ved integrering af øvelser samt at du som deltager til træningsdagene skal medbringe videooptagelser af dit løsningsfokuserede arbejde med en mentee. 

Modul 1 består af to undervisningsdage i løsningsfokuseret teori og metode samt de grundlæggende løsningsfokuserede antagelser, og hvordan de viser sig forhold udsatte borgere. Dagene vil beskæftige sig med temaer som den samskabende dialog, samtalens struktur, at sætte retning (og holde den), at arbejder med forskellige mål gog forandringsønsker, eks. borgerens på den ene side og Jobcentrets på den anden, redskaber til samtaler med den umotiverede borger, borgere med psykiatriske diagnoser samt forskellige samtaletyper (kontekstafklaring) - og en masse andet :-)

Formen er en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser, film mm. ligesom der på første undervisningsdag udleveres litteratursamling til resten af kurset, som knytter sig til kursets tema.

Modul 2 består af en opfølgnings- og fastholdelsesdag. Hvad er I lykkedes med, og hvad er der behov for at samle op på? Afhængig af deltagerantal skal vi eksperimentere med mere konkrete vanskeligheder du som deltager kan opleve, se film og både snakke om udfordringer og succes’er.

Modul 3 indeholder to træningsdage, hvor du får mulighed for at fokusere på din praksis på arbejdspladsen, således af kurset direkte kobler sig på den enkeltes arbejde. Disse dage bygges op om egne videooptagelser af, hvordan du mestre at omsætte din viden og arbejde som løsningsfokuseret mentor. Læringsdesignet er opbygget således, at alle arbejder med egne klip såvel som de andres. Dette er med henblik på at sikre optimale progressionsmuligheder og skabe et kursus af høj faglig kvalitet. 

Målgruppe

Kurset henvender sig til professionelle, der arbejder i mentorfunktion, uanset om det er som ekstern leverandør eller ansat i eksempelvis et Jobcenter, dvs. dit arbejde centrerer sig grundlæggende om hos udsatte borgere at skabe og understøtte forandringsprocesser, der arbejder i retning af erhvervsmæssig afklaring, og/eller tilbagevenden og/eller motivation af samme.

Eksamen og diplom

Deltagere, der har deltaget aktivt med film og litteraturlæsning samt været tilstede mindst 80 % af tiden, modtager deltagerbevis.

Pris

Prisen for kurset er 7.500 kroner ekskl. moms. 

Prisen inkluderer materiale samt forplejning.

Om udbyderen

Vi ønsker at være dét uddannelses- og træningsinstitut i Danmark, du først tænker på, når du overvejer at styrke dine kompetencer indenfor den løsningsfokuserede tilgang. Vi sikrer at læring integreres i praksis, og du mestrer tilgangen efter endt uddannelse - At...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Dansk Løsningsfokuseret Institut

vangedevej 225
2870

Mobil +4526700509

Få information

Udfyld formularen for mere information om Den løsningsfokuseret mentor

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: