Kursus

Konflikt­mægler­uddannelsen (GRUM)

Center for Konfliktløsning, i Stenstruplund
Længde
12 dage
Pris
40.500 DKK ekskl. moms
Næste startdato
2 september, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
12 dage
Pris
40.500 DKK ekskl. moms
Næste startdato
2 september, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

2 september, 2024

  • Holdundervisning
  • Stenstruplund

Kursusbeskrivelse

Konflikt­mægler­uddannelsen (GRUM)

Ønsker du at blive uddannet konfliktmægler? Konfliktmægleruddannelsen klæder dig på til at kunne forberede og gennemføre konfliktmæglinger, hvor du er den upartiske tredjepart.

Vi tilbyder en konfliktmægleruddannelse af høj kvalitet både praktisk, teoretisk og pædagogisk og du bliver undervist af nogle af landets mest erfarne konfliktmæglere.

På uddannelsen får du intensiv personlig træning i konfliktmæglerrollen, samtidig får du grundig indføring i konfliktmæglingens værdigrundlag, redskaber, struktur og etiske ansvar. Uddannelsens teori og metode tager udgangspunkt i den refleksive model, som i dag også anvendes på Københavns Universitets masteruddannelse i konfliktmægling.

Uddannelsen klæder dig på til selv at kunne varetage konfliktmæglinger, men også til at arbejde med en mæglende tilgang i andre konfliktfyldte sammenhænge. Uddannelsen gør dig i stand til at:

  • Lede mæglinger mellem parter i konflikt
  • Agere upartisk som mægler
  • Vurdere hvilke sager, der er egnede til konfliktmægling
  • Støtte parterne i få kontakt og dialog
  • Afdække lagene i en konflikt sammen med de involverede parter, så de hver især bliver mere afklarede omkring, hvad der er i spil
  • Forberede mæglingsforløb med blik for magtbalance og etiske dilemmaer
  • Bruge en mæglende tilgang i dialogen med samarbejdspartnere eller andre, som du oplever modstand fra, så du kan gå mere åbent ind i mødet og dialogen med dem
  • Medvirke til et stærkt samarbejde og et lavt konfliktniveau på arbejdspladsen ved at bidrage til at mægling og en mæglende tilgang bliver en større del af hverdagen

Arbejdsform

Konfliktmægleruddannelsen er praktisk orienteret med masser af træning. Gennem korte oplæg, øvelser og træningsspil får deltagerne mulighed for at arbejde med teori og metode i konkrete konfliktsituationer, påtage sig ansvaret som mægler og efterfølgende få personlig sparring og feedback. Da der er tre undervisere til max 15 deltagere, er der rig mulighed for at alle deltagere får tæt personlig feedback og træning i mindre grupper. Der vil være også mulighed for at arbejde med cases fra eget arbejdsliv.

Vores uddannelser kombinerer et højt vidensniveau med masser af træning, hvor feedback og fælles refleksion giver plads til at erfare, erkende, lære, reflektere og udvikle sig sammen. Vi lægger vægt på at skabe et trygt læringsmiljø, hvor underviserne gennem deres personlige og didaktiske tilgang praktiserer det, de underviser i. På den måde kan undervisningen inspirere til selv at kunne oversætte den teori, vi arbejder med til praksis.

Deltagerne på uddannelsen kommer ofte fra mange forskellige virkeligheder med meget forskellige uddannelser og funktioner. Diversiteten på holdet giver rig mulighed for lære og blive inspireret af hinanden, og fælles for deltagerne er typisk en høj grad af ambition, nysgerrighed, kritisk sans, engagement, humor og mod.

Deltagerantal og mulighed for supervision

Da uddannelsen er træningsbaseret, er der max 15 deltagere på et hold.

Uddannelsen har tre gennemgående undervisere, som er ansvarlige for forløbet. De følger processen nøje og står for oplæg, gruppearbejde og træning. Underviserne er blandt nogle af landets mest erfarne konfliktmæglere, der alle har omfattende erfaring med at mægle i mange forskellige kontekster, ligesom de har solid erfaring i at undervise i konfliktmægling.

Efter uddannelsen er der mulighed for at deltage i CfKs supervisionsgruppe for mæglere, som faciliteres af en af underviserne på konfliktmægleruddannelsen.

Målgruppe

Konfliktmægleruddannelsen henvender sig til dig, der ønsker at kunne gennemføre konfliktmæglinger mellem parter i konflikt. Du er fx leder, intern eller ekstern konsulent, selvstændig, tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, eller medarbejder med særligt fokus på arbejdsmiljø og konflikthåndtering.

Måske har du en funktion, hvor du ofte skal stå for at facilitere svære samtaler mellem forskellige parter i konflikt. Det kan også være, at du allerede fungerer som konfliktmægler, men ønsker at få yderligere viden om og træning i konfliktmæglerrollen.

Uddannelsen forudsætter grundlæggende konfliktforståelse, og at du har arbejdet med dine egne konflikter og konflikterfaringer. Derfor er den en naturlig forlængelse af Konfliktvejlederuddannelsen (GRUK) eller tilsvarende. Hvis du er i tvivl om, hvilken af vores uddannelser, der passer bedst til dit behov, er du altid velkommen til at kontakte os.

Eksamen og diplom

Når du har gennemført uddannelsen, får du et uddannelsesbevis fra Center for Konfliktløsning.

Pris

Prisen 40.500 kr. + moms og inkluderer undervisning, materialer, forplejning og overnatning.

Er du egenbetaler (uden egen virksomhed) er prisen inkl. moms.

Materialer

Bogen `Konfliktmægling – en refleksiv model´ af Vibeke Vindeløv er uddannelsens grundmateriale. Bogen sendes til alle deltagere inden uddannelsens begyndelse.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Konflikt­mægler­uddannelsen (GRUM)
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 10 evalueringer
Evalueringer offentliggøres i henhold til vores evalueringpolitik.
Evaluer udbyderen her!
5/5
Marie
12 jun 2024
Transformerende

En solid uddannelse. Jeg gik derfra og følte mig klædt på til at varetage en mægling . Hele processen før, under og efter bliver gennemgået og alle elementer trænet med cases fr...

Vis alt
5/5
Marianne schöttel
05 jun 2024
Oplagt overbygning på TR uddannelsen

På konfliktvejlederuddannelsen har jeg fået en kæmpe rygsæk med hjælpemidler til at udfylde min funktion som TR. Det er en oplagt overbygning på TR-uddannelsen, og jeg tænker at...

Vis alt
5/5
Tine Andresen
05 jun 2024
Fantastisk og mindblowing kursus

At have deltaget på GRUM er at træde ind i en ny og mindblowing verden. At blive klog på mæglingens væsen og sprogets betydning for at kunne nå hinanden.

Super dygtige og ins...

Vis alt
Center for Konfliktløsning
Suomisvej 4
1927 Frederiksberg

Center for Konfliktløsning

Center for Konfliktløsning har siden 1994 arbejdet professionelt med konflikthåndtering og konfliktmægling. Vi fungerer som mæglere, undervisere og procesledere på offentlige og private arbejdspladser og i organisationer, foreninger og privat. Vi uddanner årligt flere hold konfliktvejledere og konfliktmæglere, samt superviserer...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Udtalelser

Helle, uddannelseskonsulent i en fagforening

"Jeg har været på et hav af kurser tidligere, men konfliktmægleruddannelsen var en helt unik oplevelse og jeg har virkelig lært meget."

Sponsoreret