Viser 1-20 af 57
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 57
1
2
3

Onboarding – brug ressourcerne på medarbejderen

Der bliver i dag brugt rigtig mange ressourcer på at vinde kampen om medarbejdernes gunst, og dermed få tiltrukket og ansat de helt rigtige. Men hvad sker der, når først ansættelsen er på plads? På rigtig mange arbejdspladser – ingenting. Onboarding har ofte ikke samme fokus, selvom arbejdet med at integrere den nye medarbejder kan sætte et direkte aftryk på bundlinjen.

Et onboarding kursus kan derfor være en god investering, hvor HR-medarbejder og leder får trænet deres faglige ansvar i onboarding, og løftet kompetencerne til et nyt niveau. Undersøgelser viser nemlig at en fjerdedel af alle nyansatte forlader deres stilling igen inden for det første år, og indenfor det første halve år beslutter 9 ud af 10 sig for, om de vil blive i virksomheden på sigt eller ej.

Det er blevet bevist at en god onboarding er med til at skabe større loyalitet, stærkere engagement, bedre fastholdelse og en kortere periode af oplæring. Det har alt sammen direkte indvirkning på bundlinjen i virksomheden.

Hvad er onboarding?

Onboarding handler om mange ting, og i bred forstand er det en overgangsperiode, hvor den nye medarbejder skal modtages og integreres. Den nye medarbejder går fra en tilstand til en anden. Onboarding er derfor også alt fra introduktionsprogram, en buket blomster til velkomst, rundvisning, checkliste, personalehåndbog, mail-signatur, adgangskort, telefon, fælles-morgenmad, adgang til IT-systemer, introduktion til strategi og retning, møder med chefer og meget mere.

Både job, rolle, virksomhed, kultur og kollegaer er vigtige i denne fase, og kræver understøttelse for at komme godt ind i. God onboarding handler altså om at styre processen, fra kontrakt til første arbejdsdag, og gennem den første periode.

På et mere abstrakt niveau handler onboarding om at styre de følelser, som der bliver skabt hos den nye medarbejder, når de møder på det nye job. Og målet er naturligvis at de skal føle sig som en del af virksomheden. Som en der er vigtig i deres rolle, og bidrager til holdets indsats.

Hvem arbejder med onboarding?

Hvem der sidder med ansvaret for onboarding er meget forskellige i forskellige virksomheder, ofte ligger ansvaret hos HR, som sikre struktur og strømliner onboarding-processen, men det er tit lederen der formidler og understøtter processen og eksekvere. Det kræver dog et fælles mindset, hvis onboarding skal fungere, og det er netop her at et onboarding kursus giver mening.

Hvad betyder onboarding for fastholdelse af medarbejderne?

30% af alle rekrutterede kandidater forlader virksomheden igen inden for to år, og 22% af de nyansatte forlader jobbet inden for de første to måneder. Onboarding har altså ekstremt meget at sige, når det kommer til den værdi den kan skabe for virksomheders bundlinje.

På et kursus i onboarding vil du fx kunne få bedre viden og forståelse for, hvordan de digitalt indfødte møder nutidens arbejdsmarked, indsigt i kommunikative præferencer, brug af teknologi og platforme til onboarding, metoden feedforward, brug af sociale medier og digitale platforme, forstå hvad onboarding indebære, kortlæg indsatser lokalt, lave en onboarding analyse og meget mere.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen