Er compliance lige dig?

Compliance - lev op til gældende love, bestemmelser og regler

Enhver virksomhed ønsker naturligvis at overholde gældende lovgivning, og undgå alvorlige samt dyre bøder og sanktioner - vær med til at undgå disse scenarier, ved at tage et kursus i compliance!
Viser 1-20 af 40
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 40
1
2

Compliance = Overholdelse

Du sidder måske og tænker: “Hvad er compliance, hvorfor er det vigtigt og hvad bidrager det egentlig med?”.

Compliance betyder overholdelse på dansk, og mere specifikt betyder det “overholdelse af regler”, “efterlevelse af retningslinjer” eller “i overensstemmelse med”. 

Compliance benyttes primært i virksomhedsregi, og bliver et aktuelt begreb når du beskæftiger dig med visse ting i virksomheden, har en vis form for ansvar eller hvis du driver en virksomhed. Det kan for eksempel være i et juridisk perspektiv for eksempelvis en HR afdeling, eller det kan gøre sig gældende for økonomiafdelingen i virksomheden eller sågar jeres marketingafdeling, hvis I har sådan en. 

Hvad betyder god compliance?

Vi forstår godt hvis compliance og god compliance kan virke en anelse abstrakt, men som udgangspunkt vil god compliance være, at man som virksomhed overholder love, regler bestemmelser, standarder og etiske normer, man er pålagt at følge eller selv har valgt at følge internt i virksomheden. Det kan for eksempel være et internt code of conduct. 

God compliance er derfor, at man sikrer at virksomheden er compliant, og kontinuerligt søger for at man overholder gældende regler og lignende. Både helt overordnet, men også internt i virksomheden, og sørge for at alle medarbejdere handler ansvarligt i arbejdsøjemed. 

Du skal kende lovgivningen for at overholde den

Du kan ikke sætte det endelige punktum ved compliance, når du ved at du følger reglerne. Det er nemlig kun én af de opgaver, som compliance indebærer. Du er jo også nødt til at kende lovgivningen, før du kan overholde den. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed undersøger og fastlægger, hvilke love der falder indenfor jeres område - også rundt omkring i organisationen.

Dernæst er det vigtigt at I sætter jer ned og fastsætter rammer og interne retningslinjer for, hvordan I overholder respektiv lovgivning, og samtidig er opmærksomme på at holde jer opdaterede omkring gældende lov kontinuerligt.

Eksempler på compliance

Begrebet kan som sagt virke en anelse uoverskueligt og forvirrende - derfor vil vi gerne komme med lidt eksempler på, hvornår og hvor i organisationen, der gøres brug af compliance. 

  • Juridisk afdeling
    Har I en juridisk afdeling, vil de typisk have et generelt ansvar for at håndtere løbende juridiske problemstillinger, eller være behjælpelige indenfor områder i andre afdelinger i virksomheden, der kræver juridiske kompetencer. 
  • HR-afdeling
    I en HR-afdeling vil medarbejderne her have et ansvar for, at arbejdsretlige love overholdes.
  • Marketing
    I marketing afdelingen hviler der også et ansvar på de ansatte, omkring at blandt andet markedsføringsloven og persondataloven overholdes.

Kursus i compliance

Her hos finduddannelse.dk finder du en række forskellige kurser inden for compliance. 

Et kursus inden for compliance vil give dig viden og kompetencer der sikrer, at din nuværende eller kommende arbejdsplads kan fungere korrekt i forhold til compliance. Da man benytter sig af compliance i mange forskellige aspekter i en virksomhed, kan din stilling naturligvis være forskellig. Du er måske leder, HR ansvarlig, marketing ansvarlig eller konsulent?

Hvem ved - der findes helt sikkert også et kursus, der passer til lige præcis din stilling! Udforsk selv listen over de forskellige kurser ovenfor. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen