AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser

Somatisk sygdom hos mennesker med sindslidelse

Længde
5 dage
Uddannelsens hjemmeside
Længde
5 dage
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om kurset

Kursusbeskrivelse

Somatisk sygdom hos mennesker med sindslidelse

Denne uddannelse klæder dig på til at administrere psykofarmaka. Du får ny viden om medicinens virkninger og bivirkninger samt farmakokinetik og farmakodynamik.

Derigennem bliver du klædt på til at kunne observere borgeren/patienten og handle hensigtsmæssigt ved eventuelle forgiftningstilstande. Du får ligeledes viden om medicinpædagogik i forhold til compliance.

Efter kurset kan du:

  • Varetage medicinadministration af psykofarmaka på baggrund af tidligere erhvervet viden og erfaring i arbejdet med borgere/patienter med psykisk sygdom.
  • Inddrage din øgede forståelse af psykofarmakas virkning, bivirkning, interaktion og indikation i den specifikke sygepleje til borgeren/patienten med en psykisk lidelse.
  • Observere medicinens påvirkning af patienten/borgeren ud fra erhvervet viden om farmakokinetik, farmakodynamik, samt den generelle farmakologi i forhold til antipsykotika, antidepressiva, lithiumsalte og benzodiazepiner (anxiolytika).
  • Handle hensigtsmæssigt på medicinudløste forgiftningstilstande samt reagere på symptomer på medicinmisbrug gennem anvendelse af viden om de farmakologiske begreber agonist og antagonist, herunder diverse antidoter.
  • Anvende netbaserede databaser på et udvidet niveau som søgeredskab til brug i medicinadministration med fokus på f.eks. interaktioner.
  • Handle hensigtsmæssigt i henhold til gældende lovgivning på området herunder tvangsmedicinering.
  • Kende vejledninger for specifikke præparater, og handle på afvigelser fra vedtagne standarder, f.eks. udtrapningsplaner.
  • Forholde dig til medicinpædagogik i forhold til compliance.
  • Sygeplejefagligt dokumentere medicinadministration ud fra gældende retningslinjer.

Kurset består af ét fag

AMU nummer: 49456

Somatisk sygdom hos mennesker med sindslidelse.

Målgruppe

Uddannede social- og sundhedsassistenter ansat i den primære og sekundære sundhedssektor samt det psykiatriske område. Det anbefales, at kursisten har erfaring fra arbejde med borgere/patienter med psykisk sygdom samt kompetencer svarende til medicinadministration I.

Pris

Dette kursus er gratis. 

Kursister med videregående uddannelse skal betale fuld pris.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Somatisk sygdom hos mennesker med sindslidelse
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Randers Social- og Sundhedsskole
Minervavej 47
8960 Randers SØ

Find din SOSU-uddannelse ved Randers Social- og Sundhedsskole Randers Social- og Sundhedsskole uddanner social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og pædagogiske assistenter. Vi forsøger at skabe en levende skole, hvor faglighed og trivsel går hånd i hånd, hvor nysgerrighed og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret