AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser

Samspil med mennesker med ændret adfærd og demens

Længde
5 dage
Uddannelsens hjemmeside
Længde
5 dage
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om kurset

Kursusbeskrivelse

Samspil med mennesker med ændret adfærd og demens

Du får konkrete metoder til at fremme livsudfoldelsen hos mennesker med demens således at adfærdsforstyrrelser og psykiske symptomer mindskes og der opstår mulighed for oplevet livskvalitet.

Gennem en faglig bevidsthed opnår du en særlig demensfaglig forståelse for tilgange, relationelle betydninger og gensidige adfærdsmæssige påvirkninger i interaktionen mellem dig som fagprofessionel og mennesket med en demenssygdom.

Efter kurset kan du:

Med udgangspunkt i en personcentreret tilgang, demensfaglig forståelse og metoder:

  • Arbejde med betydningen af adfærdens gensidige påvirkning i interaktionen, herunder reaktioner og roller, der styrker relationer mellem den fagprofessionelle og mennesket med demenssygdom.
  • Reflektere over egen adfærds indvirken og regulering i samspillet, samt tage ansvar i relationen med mennesket med demenssygdom.
  • Anvende viden om sansestimulationens betydning for trivsel- og samarbejde med mennesket med demens, samt forstå tegn og symptomer på understimuli/overstimuli.
  • Arbejde med betydningen af forebyggende indsats for at minimere magtanvendelse ved mennesker, der udviser ændret adfærd og psykiske forstyrrelser i forbindelse med demenssygdom.
  • Fremme livsudfoldelsen hos mennesker med demenssygdom ved at styrke identiteten, integriteten og selvbestemmelsesretten ud fra kendskab til socialpædagogisk faglighed.

Kurset består af ét fag

AMU nummer: 48478

Samspil med mennesker med ændret adfærd og demens

Målgruppe

Uddannelsen er for faglærte medarbejdergrupper som fx social-og sundhedshjælpere eller social-og sundhedsassistenter, samt pædagogiske assistenter, der varetager sundhedsfagligt og/eller pædagogisk arbejde med borgere med demens. Det anbefales at deltageren har erfaring i at arbejde med mennesker med demenssygdomme og en grundlæggende viden om demenssygdom svarende fx til arbejdsmarkedsuddannelsen "Personer med demens, sygdomskendskab" og/eller "Omsorg for personer med demens" eller tilsvarende kompetencer.

Pris

Dette kursus er gratis.

Kursister med videregående uddannelse skal betale fuld pris.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Samspil med mennesker med ændret adfærd og demens
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Randers Social- og Sundhedsskole
Minervavej 47
8960 Randers SØ

Find din SOSU-uddannelse ved Randers Social- og Sundhedsskole Randers Social- og Sundhedsskole uddanner social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og pædagogiske assistenter. Vi forsøger at skabe en levende skole, hvor faglighed og trivsel går hånd i hånd, hvor nysgerrighed og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret