Top 10 mest populære psykologi og terapi kurser

Er du på udkig efter et kursus inden for psykologi og terapi til din kompetenceudvikling? Udforsk de 10 mest populære psykologi kurser på finduddannelse.dk her.

Top 10 mest populære psykologi og terapi kurser

Er du interesseret i at forfølge en karriere inden for psykologi eller psykoterapi gennem uddannelse eller kurser? Der er et væld af muligheder tilgængelige, fra korte kurser i psykologi og terapi til mere omfattende uddannelsesprogrammer. Med dette brede udvalg står du overfor mange valgmuligheder.

Uanset om du er på udkig efter en grunduddannelse eller søger efteruddannelse for at opkvalificere dig, kan det være en udfordring at navigere i det store udvalg.

Mangler du inspiration til at vælge den rette vej for dig? Vi præsenterer dig her for de de 10 mest populære kurser inden for psykologi og terapi. Du kan også udforske vores omfattende udbud af kurser inden for lnetop dette fagområde, for at finde det forløb, der passer bedst til dig og din karriere.

Listen herunder indeholder offentliggjorte uddannelsesforløb i kategorien Psykologi og terapi på finduddannelse.dk, og er baseret på antal sidevisninger i perioden 1-1-2023 til 31-12-2023. Vi gør opmærksom på, at kursusoplysningerne kan ændre sig hos den respektive udbyder over tid.


Populære kurser inden for psykologi og terapi

1-årig Metakognitiv Mind Terapeut

1

1 år

København + online

Fra 50.000 DKK

Mind Terapeut uddannelsen er for dig, som ønsker at fremme mental trivsel og udvikling i mennesker. Med denne uddannelse får du alle værktøjerne til at arbejde hele vejen rundt om et menneskes problemstillinger med afsæt i metakognitiv terapi.

Uddannelsen er relevant for en bred målgruppe, herunder sundhedsfagligt- og socialfagligt personale, pædagoger, lærere, mentorer, coaches, terapeuter, psykologer, HR-specialister og ledere.

Læs mere om forløbet

Sexolog uddannelsen

2

1 - 1½ år

Flere lokationer

Fra 73.000 DKK

Er du interesseret i at arbejde som sexolog? Med sexolog uddannelsen hos Sexologiskolen får du omfattende viden, der forbereder dig til netop dette. Gennem uddannelsen vil du dykke ned i emner som seksualitetens natur, historie og kulturelle perspektiver samt få en grundig forståelse af både mandlig og kvindelig seksualitet.

Når du har gennemført uddannelsen, åbner der sig en bred vifte af professionelle muligheder. Du kan blandt andet arbejde som praktiserende sexolog, holde foredrag, skrive artikler og bøger og deltage i rådgivning, både personligt og online.

Læs mere om forløbet

Certificeret familiebehandler

3

130 timer

København

27.920 DKK

Er du interesseret i at hjælpe sårbare og udsatte børn og unge samt deres familier? Memox Familiebehandleruddannelse tilbyder en pædagogisk behandleruddannelse med fokus på mentaliseringsinspireret systemisk tilgang.

Uddannelsen er designet til fagfolk inden for det pædagogiske eller socialfaglige felt med erfaring i at arbejde med disse målgrupper. Gennem uddannelsen får du teoretisk viden samt konkrete redskaber og metoder, der ruster dig til at håndtere komplekse situationer.

Læs mere om forløbet

4-årig Psykoterapeut uddannelse

4

4 år

Flere lokationer

31.000 DKK årligt

Den fireårige psykoterapeutuddannelse ved Skolen For Traumeforløsende Psykoterapi tilbyder en unik kombination af det psykoterapeutiske fundament og avancerede epigenetiske teknikker til traumeforløsning. Gennem en blanding af teoretisk undervisning, praktisk træning og personlig udvikling, får de studerende mulighed for at forstå og integrere terapeutiske redskaber på et dybt niveau.

Målgruppen for uddannelsen er voksne over 30 år. Der stilles ikke specifikke uddannelseskrav, men det er en fordel, hvis du har erfaring med mennesker.

Læs mere om forløbet

Pædagogisk diplomuddannelse i Psykologi

5

Mellem 1 - 3 år

Flere lokationer

Kontakt udbyder

Den pædagogiske diplomuddannelse i Psykologi er særligt for dig, der har en interesse inden for undersøgelse og håndtering af pædagogisk-psykologiske problemstillinger. Uddannelsen er en videreuddannelse inden for forebyggelse og intervention på grundlag af viden om psykologi og menneskers udvikling.

Den pædagogiske diplomuddannelse i Psykologi er designet til pædagoger, lærere, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, socialrådgivere og andre fagfolk, der ønsker at fordybe sig i psykologi og erhverve færdigheder til at anvende psykologisk viden i deres arbejde.

Læs mere om forløbet

Sexologuddannelse online

6

10 lektioner

Online

26.500 DKK

Sexologuddannelsen hos Nordic Online Academy er en online uddannelse skræddersyet til dem, der ønsker at forstå og håndtere kompleksiteten af menneskets seksualitet. Gennem en dybdegående uddannelse i sexologi, vil du lære at navigere i emner som seksuel sundhed, forskellige udtryk for seksualitet, parforhold, og håndtering af seksuelle krænkelser og overgreb.

Uddannelsen er fuldt online, hvilket giver dig frihed til at studere i dit eget tempo og fra hvor som helst. Efter endt uddannelse vil du være rustet til at starte din karriere som sexolog, hvor du kan hjælpe og rådgive dine klienter ud fra deres situation og ønsker til forløbet.

Læs mere om forløbet

Mentoruddannelsen

7

6 dage

Kolding

16.900 DKK

Med denne mentoruddannelse får du et indblik i din egen og forskellige menneskers personprofiler, ligesom du lærer, hvordan du aflæser og typisk reagerer, når du møder disse. Gennem uddannelsen vil I ligeledes gå i dybden med din rolle som mentor, og du vil bl.a. få kommunikations- og coachingteknikker med dig.

Mentoruddannelsen er for dig, der ikke har arbejdet som mentor tidligere eller kun i kort tid, og som har behov for at kunne vejlede som mentor, rådgiver, støtte- og kontaktperson, virksomhedskonsulent, beskræftigelseskonsulent eller oplæringsansvarlig. Uddannelsen er også for dig som leder, der har brug for at lære mere generelt om rollen som mentor

Læs mere om forløbet

2-dages mentorkursus

8

2 dage

København + online

4.700 DKK

Wattar Gruppens 2-dages mentorkursus er skræddersyet til at ruste dig med kompetencer og redskaber inden for kognitiv mentorering. Gennem kurset vil du opnå viden og færdigheder, der giver dig mulighed for at integrere mentorrollen med din eksisterende faglige baggrund. Du vil blive introduceret til grundlæggende principper inden for kognitiv teori og metode, problemløsning, positiv psykologi og motivationsfremmende samtaler.

Dette kursus henvender sig bredt til alle, der ønsker at arbejde med mennesker. Det giver dig værdifulde kompetencer inden for kognitiv mentorering, som kan anvendes i forskellige professionelle sammenhænge såsom vejledning, pædagogisk arbejde, institutionsarbejde og inden for sundhedsområdet.

Læs mere om forløbet

4-årig psykoterapeutuddannelse og MCT-I certificering

9

4 år

København

50.000 DKK årligt

Denne uddannelse er en unik mulighed der tilbyder dig den eneste uddannelse i Danmark som både giver dig den eftertragtede MCT-I certificering og Dansk Psykoterapeutforenings certificering, så du med hele foreningens troværdighed i ryggen kan behandle patienter med de mest effektive metoder.

Med CEKTOS’ 4-årige psykoterapeutuddannelse er man rustet til eksempelvis at starte sin egen psykoterapeutiske praksis eller specialisere sig indenfor sit nuværende fag. Uddannelsen er også optimal hvis der arbejdes indenfor sundhedsvæsenet, HR, pædagogik, undervisning og lignende.

Læs mere om forløbet

Certificeret uddannelse til psykoterapeut

10

4 år

Flere lokationer

46.750 DKK årligt

Hos Gestaltinstituttet kan du tag en Certificeret uddannelse til psykoterapeut, der er en 4-årig uddannelse, hvor undervisningen er en kombination af solid teoretisk og metodisk undervisning med stor vægt på ”Learning by doing”. Som studerende bliver du både støttet og udfordret gennem uddannelsen, både af dine medstuderende og af dine undervisere.

Uddannelsen henvender sig til alle, der arbejder professionelt med omsorg, relationer, undervisning, kommunikation og ledelse, og ønsker at forbedre deres relationskompetencer og evne til at håndtere komplekse problemstillinger.

Læs mere om forløbet

Bliv udstyret med nye kompetencer

Leder du efter nye redskaber til din karriere? Lad vores søgemaskine hjælpe dig med at finde dit næste kursus inden for psykologi og terapi.

Find efter- og videreuddannelsen inden for psykologi og terapi her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer