Top 10 kurser inden for Håndværk, industri og teknik

Er du på udkig efter et kursus inden for håndværk, industri og teknik? Find inspiration til din kompetenceudvikling blandt de 10 mest populære kurser her.

Ligesom i enhver anden branche, er efter- og videreuddannelse inden for håndværk, industri og teknik vigtigt at prioritere. Heldigvis er der et vælg af spændende muligheder for kompetenceudvikling til rådighed.

Leder du efter et kursus inden for netop dette fagområde? Så er du kommet til det rette sted. Vi giver dig nemlig her et samlet overblik over de 10 mest populære kursus- og uddannelsesforløb inden for håndværk, industri og teknik. Måske det kan give dig inspiration til din kompetenceudvikling?

Alternativt kan du udforske vores komplette udbud af kurser inden for håndværk, industri og teknik for at finde den rette retning for din faglige udvikling og dine ønsker til kompetenceudvikling.

Listen herunder indeholder offentliggjorte uddannelsesforløb i kategorien Håndværk, industri og teknik på finduddannelse.dk, og er baseret på antal sidevisninger i perioden 1-1-2023 til 31-12-2023. Vi gør opmærksom på, at kursusoplysningerne hos den respektive udbyder kan ændre sig over tid.


Populære kurser inden for Håndværk, industri og teknik

Køleteknik, KAT II certifikat (KMO)

1

10 dage

Aalborg

2.040 DKK

Er du involveret i servicering af køleanlæg og varmepumper med op til 2,5 kg HFC-kølemiddel? Så kræves det, at du har en Kategori II-autorisation og certifikat. På dette Køleteknik, KAT II certifikatkursus hos TECHCOLLEGE får du netop det.

Efter kurset er du berettiget til at tage test i forbindelse med den lovpligtige autorisation, der skal til for at arbejde med visse flourholdige kølemidler (F-gas) op til en kølemiddelfyldning på 2,5 km.

Læs mere om forløbet

Køle-, fryse- og komfortanlæg - grundlæggende

2

10 dage

København

1.340 DKK

Kurset Køle-, fryse- og komfortanlæg - grundlæggende hos TEC er et omfattende kursusforløb fordelt over 10 dage, hvor du får indgående viden om grundlæggende køleteknik for anlæg under 2,5 kg. Kurset er struktureret i tre fag, der dækker forskellige aspekter af køle- fryse- og komfortanlæg.

Uddannelsen er udviklet til faglærte og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for kompetencer inden for køleteknik, klargøring og idriftsættelse.

Læs mere om forløbet

Sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater

3

2 dage

København

Fra 416 DKK

På kurset Sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater hos NEXT lærer du de vigtige regler og krav til sikkerheden, når du arbejder med epoxy og isocyanater. Du bliver introduceret til substitutionsprincippet og de personlige værnemidler, der kræves for at beskytte dig mod farlige stoffer.

Kurset er designet til både ufaglærte og faglærte, der allerede arbejder eller ønsker at arbejde med epoxy og isocyanater. Efter kurset vil du være i stand til at udføre arbejdet i overensstemmelse med Arbejdstilsynets vejledninger og undgå farlige situationer.

Læs mere om forløbet

Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer

4

4 dage

Hillerød

Fra 512 DKK

AMU forløbet Sikkerhed ved arbejde med asbestholdige materialer hos U/NORD giver dig de nødvendige kvalifikationer til at håndtere asbestholdige materialer sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt. I overensstemmelse med gældende regler kan du deltage i arbejdet med asbestholdige materialer samt deltage i nedrivning af disse materialer både udvendigt og indvendigt i forskellige strukturer som bygninger, skibe, tog og maskiner.

Du kan efter uddannelsen vurdere om arbejdet som helhed er planlagt forsvarligt for at arbejdet kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Uddannelsen henvender sig til personer der skal arbejde med asbestholdige materialer.

Læs mere om forløbet

Solceller – VE-installatør

5

3 dage

Flere lokationer

7.500 DKK

Gennem kurset Solceller – VE-installatør hos Solar school vil du blandt andet lære, hvordan du skal bruge de europæiske teknologistandarder og vælge det rigtige værktøj og udstyr, så arbejdet overholder sikkerhedskrav og standarder. Derudover får du også kendskab til, hvordan en solcelle er opbygget og virker, ligesom du får viden om strøm som bæredygtig, grøn energi.

Uddannelsen er oplagt for dig, der vil VE-godkendes, så du kan installere VE-teknologien solcelleanlæg.

Læs mere om forløbet

AutoCAD - 2D Grundlæggende

6

4 dage

Flere lokationer

10.800 DKK

Dette CAD kursus i 2D Design fra Cadskolen er for dig, der ønsker at starte helt fra begyndelsen med AutoCAD. På dette kursus gennemgås de mest anvendte tegne- og konstruktions-redskaber, herunder tekst-, målsætnings- og skraveringsfunktioner samt plot og layout-opsætning. Disse områder sammensættes således, at du kan håndtere et konstruktionsforløb fra A til Z.

Dette kursus er designet til den nye AutoCAD bruger, der vil guides gennem en række af AutoCAD´s vigtige værktøjer og redskaber samt have en forståelse for ”Best Practice” ved arbejdet med 2D Design i Autodesk AutoCAD.

Læs mere om forløbet

El-kursus

7

2 uger

Fredericia

22.000 DKK

Med dette El-kursus hos Fredericia Maskinmesterskole vil du som maskinmester på blot 2 uger blive gjort klar til opgaven som fagligt ansvarlig i en virksomhed, som ønsker at være autoriseret inden for el-området. Dette el-kursus er med til at ajourføre og højne dine el-tekniske kompetencer ved hjælp af både teori og praktik, hvilket vil give dig mulighed for bedre at kunne varetage et øget el-teknisk ansvar i både dit nuværende og fremtidige job.

Kurset henvender sig specifikt til maskinmestre, der arbejder i virksomheder, hvor der udføres el-tekniske opgaver, der kræver el-autorisation. Det er designet til at styrke deltagerne til rollen som fagligt ansvarlig for el-arbejde i autoriserede virksomheder.

Læs mere om forløbet

Køleanlæg og varmepumper

8

2 dage

København

Kontakt udbyder

Dette kursus fra Danvak giver deltagerne en dybdegående forståelse af køle- og varmepumpeanlæg, herunder fokuspunkter i forhold til projektering og idriftsættelse. Efter kurset vil deltagerne blandt andet være bekendt med hvordan et køle- og varmepumpeanlæg fungerer, gældende lovgivning for området, hvordan et anlæg reguleres, og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med regulering og optimering af køleanlæg.

Kurset henvender sig til ingeniører, installatører, teknikere, slutbrugere og driftsansvarlige inden for køle- og varmepumpeanlæg.

Læs mere om forløbet

L-AUS

9

4 timer

Roskilde

1.550 DKK

Med dette L-AUS kursus fra Lekon bliver du i stand til at udføre L-AUS arbejde på el-installationer. Kurset omfatter alle grundlæggende love og regler, samt en gennemgang af L-AUS udrustning. Som udgangspunkt er kurset et opfølgningskursus, hvor deltagerne får genopfrisket deres kendskab til L-AUS.

Kurset henvender sig til medarbejdere i virksomheder, hvor der udføres L-AUS arbejde. Det kan for eksempel være autoriserede el installatør virksomheder, virksomheder, der arbejder med elektriske anlæg fx maskinanlæg og lignende virksomheder.

Læs mere om forløbet

Varmepumper - VE-installatør

10

8 - 10 uger

Hellerup

7.500 DKK

Hvis du arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen og ønsker at styrke dine faglige kompetencer, så du bedre kan rådgive kunder om valg af passende varmepumpeanlæg og udnyttelse af geotermisk energi, så er dette akademimodul hos KEA i varmepumper, VE-installatør, måske noget for dig.

Kurset giver dig viden om og kompetencer indenfor varmpumper og udnyttelse af geotermisk energi. Fagmodulet er målrettet dig, som arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen – eller beskæftiger dig med energi i dit daglige arbejde.

Læs mere om forløbet

Bliv skarpere til dit fag

Er du på udkig efter efter- og videreuddannelse inden for håndværk, industri og teknik? Vores gratis søgemaskine kan hjælpe dig med at finde et teknisk kursus, der matcher dine behov.

Søg kurser inden for håndværk, industri og teknik her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer