Vis finduddannelse.dk som: Mobile

4 bud på, hvordan du skaber motivation på arbejdspladsen

Vil du gerne øge din egen motivation og dine medarbejderes, men synes du samtidig, at valget af uddannelse er uoverskueligt? Denne guide kommer med 4 bud på gode motivations-uddannelser, der afdækker forskellige motivationsbehov. 
Motivation er et ord, der bliver benyttet mere og mere i vores daglige tale om både personlig såvel som medarbejder udvikling. Samspillet mellem medarbejderes motivation og organisationen succes spiller en essentiel rolle. Motivation er derfor et vigtigt emne at tage fat i.

Hvad er motivation?

Motivation er den drivkraft, der får den enkelte til at handle, som de gør. Motivationen kan fremmes når den enkelte ser en mening med det, der laves. Motivationen kan også tilsvarende være lav, hvis den enkelte ikke ser en mening med forandringsprocessen. Motivation kan derfor spores i vores adfærdsmønstre og derigennem også forbedres, hvis vi eksempelvis anser vores arbejde som meningsfyldt, eller hvis vi bliver anerkendt af vores nærmeste leder.

Der er mange forskellige måder, hvorpå vi både kan finde vores egen motivation, men også frembringe andres motivation. Udbuddet af motivationsuddannelser er stort og kan virke uoverskueligt. Vi har derfor samlet 4 bud på gode uddannelser inden for motivation til dig, der enten vil have en karriere inden for ledelse eller dig, der blot ønsker at styrke dine kompetencer inden for feltet.

Se alle uddannelser inden for motivation her

1. Til dig, der ønsker motivation i din karriere

Ønsker du også at blive den bedste udgave af dig i dit arbejde og dine relationer? Har du massere af erfaring, men trænger til ny inspiration og udvikling for at få det optimale ud af dit arbejdsliv?

Så vil dette personlige udviklingsforløb være noget for dig – her genfinder du nemlig din passion. Måske er du i en transitionsfase, hvor du ved, du ikke kan fortsætte dit rutinepræget job, men du ved heller ikke helt, hvad der skal ske i stedt. Måske du trænger til et udfordrende kursus, der kan åbne dine og andres øjne for, hvad du rummer af uforløste styrker og potentialer.

Start en udviklingsrejse med ligesindede, hvor du bliver trænet i at:

 • Vende logikker og tankemønstre
 • Få øje på dit uforløste potentiale 
 • Genoplive og virkeliggøre dine drømme
 • Identificere energidrænere og energigivere
 • Bryde gamle vaner, der fastholder og vedligeholder
 • Forny og transformere din hverdag.

Udviklingsforløbet udfordrer dig, understøtter din faglighed og styrker din personlige udvikling. Du tager skridtet videre i dit arbejdsliv mod at blive den bedste og mest autentiske udgave af dig selv – med fokus, nærvær, balance og ro.  

Læs mere om det personlige udviklingsforløb

2. Til dig, der vil videreudvikle et etableret projektteam

Er du projektleder og vil gerne udvikle din viden om, hvordan man opbygger, leder og arbejder i en effektiv projektorganisation? Så vil dette kursus give dig stort udbytte med dets viden om de centrale metoder og forudsætninger, der skal til for at etablere og videreudvikle et etableret og måske også allerede motiveret team.

Din succes som projektleder er afhængig af projektteamets udvikling og resultater. Projekter er ikke kun præget af faglige udfordringer, men også udfordringer knyttet til de organisatoriske forhold i projektet. Den rigtige organisering og et motiveret team er nøglen til det succesfulde projekt – det lærer du om på dette kursus.

Med fra kurset får du:

 • Træning i effektiv kommunikation, tilpasset til lejligheden
 • Forståelse for hvad der motiverer os
 • En række værktøjer, der skaber effektivitet
 • Forståelse for og håndtering af de forskelligheder, der præger en gruppe mennesker
 • Styrket evne til at bidrage til øget motivation og ønsket adfærd i projektteamet.

Læs mere om nøglen til det succesfulde projekt

3. Til dig, der ønsker mere viden om adfærdspsykologi

Har du et ledelsesansvar i dit daglige arbejde, og ønsker du at udvikle dine nuværende lederevner på et psykologisk plan og derigennem opnå en større selvindsigt? Så vil dette kursus være noget for dig, da det baserer sig ud fra en adfærdspsykologisk model, som giver dig mulighed for at udvikle din menneskelige indsigt og forståelse.

På kurset lærer du:

 • at forstå dine medarbejderes reaktionsmønstre og behov
 • være mere opmærksom på dig selv
 • hvordan du kommunikerer, motiverer og delegerer optimalt afhængig af, hvilken medarbejdertype du arbejder med.

På kurset vil du også opnå en større indsigt i din egen stil som leder, dine styrker og dine begrænsninger. Derudover integreres der også et 360-graders feedback element, hvilket betyder, at du vil blive klogere på, hvordan andre opfatter dig.

Læs mere om motivation og adfærdspsykologi

4. Grundlæggende lederuddannelse – motivere medarbejdere dagligt

Med denne grundlæggende lederuddannelse bliver du bedre til at kommunikere med forskellige mennesker, lede situationsbestemt og byde ind i ledelsessammenhænge. Du får konkrete værktøjer, der gør, at du lærer din ledelsesstil at kende.

Med den grundlæggende lederuddannelse får du en dynamisk og praksisorienteret uddannelse, hvor du lærer at håndtere og facilitere dagligdagens ledelsesopgaver. Du arbejder med situationsbestemt ledelse, god kommunikation som ledelsesværktøj og synlig ledelse i organisationen.

På uddannelsen lærer du om:

 • Lederstile og ledelsesmetoder
 • Kommunikation som ledelsesværktøj
 • Konflikthåndtering i praksis
 • Planlægning og uddelegering
 • Grundlæggende ledelsesredskaber
 • Synlig ledelse og motivation

Læs mere om den grundlæggende lederuddannelse

Se alle uddannelser inden for motivation her

Senest opdateret: 25 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-05-2020

De bedste energizers til møder og kurser

Savner du inspiration til hvordan du skal ryste møde- eller kursusdeltagere sammen? Eller er jeres arbejdspalds mestre i at holde marathonmøder, med sovende ben og dårligt indeklima som resultat? Så dyk ned i vores lille samling af de bedste energizers og icebreakers, og spark lidt liv ind i mødelokalet, få smilet frem, og lær noget nyt om dine kollegaer, 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2020

Få folk til at kunne lide dig! 6 tips til at gøre et godt indtryk

Vi giver dig her 6 tips til, hvordan du giver det allerbedste førstehåndsindtryk. Læs bl.a. om vigtigheden af et smil og en god hukommelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-11-2019

Diversitet er vejen til virksomhedens overlevelse

I mange år har det handlet om kulturer der mødes, men der er sket et skift. Et skift der kræver at virksomhederne i langt højere grad kigger på diversiteten blandt deres medarbejdere, hvis de vil overleve.

Læs mere
Sidst opdateret 20-01-2016

Hvad er vigtigt for fremtidens medarbejder?

På Træfpunkt HR 2015, årets store samlingspunkt for HR folk blev der talt om employer branding og, hvad der kendetegner de virksomheder, der opfattes som spændende at arbejde hos. Jesper Dansholm, Universums danske direktør, fortalte om de seneste trends, når det gælder employer branding. Læs mere her og se, hvilke virksomheder, der hitter...

Læs mere