Kran | AMU Kurser

Med AMU finder du en bred vifte af kurser inden for forskellige fagområder, herunder også kranføreruddannelser. Et AMU kran kursus giver en unik mulighed for at erhverve kompetencer og certificeringer, der er nødvendige for at arbejde som kranfører og udføre arbejdet sikkert og effektivt.

Find dit kommende AMU kran kursus

Med AMU finder du en bred vifte af kurser inden for forskellige fagområder, herunder også kranføreruddannelser. Med en Krancertifikatuddannelse får du en unik mulighed for at erhverve kompetencer og certificeringer, der er nødvendige for at arbejde som kranfører og udføre arbejdet sikkert og effektivt. 


I denne artikel vil vi udforske de forskellige muligheder, fordele og varighed af AMU kran kurser samt gennemgå de muligheder, du har for at tage et kran kursus, der giver dig den certificering, du har behov for.

Tag din karriere til nye højder

Med et kran kursus har du mulighed for at åbne dørene for nye karrieremuligheder, uanset om du er erfaren eller ej. Dine nye færdigheder og kompetencer med et kran kursus kan nemlig åbne dørene for nye stillinger, hvor et krancertifikat er et krav.

Er du derimod allerede kranfører, kan et kran kursus hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder og samtidig åbne døre for avancerede jobmuligheder. Derudover er det et must at du holder din viden inden for området opdateret, så du kan varetage arbejdet sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Afhængigt af, hvilket kran kursus du ønsker og hvilken udbyder, du vælger, kan et kran kursus gennemføres på alt fra 10 dage til flere uger, hvis du vælger at tage dit kran kursus gennem et AMU forløb. Der er derfor flere gode grunde til at tage et AMU kran kursus. Efterspørgslen efter kvalificerede kranførere er konstant stigende, og med en certificering fra et AMU kran kursus øges dine chancer for at finde et godt job inden for bygge- og transportindustrien.

Find dit AMU kran kursus her

Kran certifikat oversigt

Der er *fire forskellige kranføreruddannelser og dermed fire forskellige typer af kranførercertifikater:

Kraner med en tilladt belastning på over 8 tons/tonsmeter – ”kranbasisuddannelse”

Mobile kraner med en tilladt belastning på over 8 og op til 30 tonsmeter

Mobile kraner med en tilladt belastning på over 30 tonsmeter

Tårnkraner og fast opstillede kraner med en tilladt belastning på over 8 tonsmeter

Nu sidder du måske og tænker: "Men hvilket krancertifikat skal jeg så vælge?". Svaret er, at det kommer an på, hvilken type arbejde du ønsker at arbejde med. Derudover er det selvfølgelig også afgørende, hvad din arbejdsplads kræver. Der er nemlig forskellige krav til, hvornår du skal have kranførercertifikat, og hvilket certifikat, du skal være i besiddelse af.

Du er måske også stødt på andre krancertifikater, nemlig:

  • Tårnkran (A-certifikat)
  • Mobilkran (B-certifikat)
  • Traverskran og portalkran (C-certifikat)
  • Lastbilmonteret kran 8 til 25 TM (D-certifikat)
  • Lastbilmonteret kran over 25 TM (E-certifikat)
  • Kranløft m/entreprenørmaskiner (G-certifikat)

Disse krancertifikater var gældende frem til den 31/12-2017, men blev erstattet af de tidligere nævnte certificeringsgrupper, da nye regler om certifikater til kraner trådte i kraft den 1. januar 2018. Har du taget et kursus med de gamle krancertifikater, er disse fortsat gældende. Den enkelte udbyder kan ligeledes være behjælpelig med, hvilket kran kursus du skal vælge, som erstatning for eksempelvis et D-certifikat eller et G-certifikat.

For nogle arbejdsgivere og i nogle sektorer kan der ligeledes være lovkrav eller standarder, der kræver, at du som kranfører har et certifikat. Et AMU kran kursus sikrer dermed, at du opfylder disse krav, og at du besidder den nyeste viden på området. 

Fordelene ved at tage et AMU kran kursus

Med et AMU kran kursus åbner du ikke alene op for gode jobmuligheder, du får også en omfattende læring i, hvordan du sikkert betjener en kran. Hvis du allerede er erfaren kranfører, kan et AMU kran kursus give dig mulighed for at få et certifikat til at betjene andre typer af kraner, eller du kan få genopfrisket din viden om den type af kran, du betjener.

AMU kran kurser giver en enestående mulighed for at opnå kompetencer som kranfører og åbner døren til spændende jobmuligheder inden for forskellige industrier. Med fokus på sikkerhed og certificeringer giver disse kurser deltagere den nødvendige viden og praksis til at blive kompetente kranførere. Uanset om man er nybegynder eller allerede arbejder som kranfører, kan et AMU kran kursus være vejen til en lovende karriere med spændende muligheder og udfordringer.

Find dit AMU kran kursus her

*Kilde: Arbejdstilsynet

Få et overblik over dine muligheder for AMU kurser | Se flere AMU kurser i Transport og logistik

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer