Dine muligheder for deltidsuddannelse
13 okt 2022

Dine muligheder for deltidsuddannelse

En uddannelse på deltid er at foretrække for de fleste, der har været på arbejdsmarkedet i en rum tid. Det kan nemlig være svært at vende tilbage til skolebænken, når man er blevet vant til fuldtidsarbejde og en stabil indtægt. En uddannelse på deltid kan derfor være en rigtig god mulighed for efteruddannelse og ny viden. 


Opkvalificering og at udvikle dine kompetencer gennem efteruddannelse er vigtigere end nogensinde. Af samme årsag ses der på mulighederne for, at gøre det nemmere og mere tilgængeligt at efteruddanne sig. Blandt andet fremlagde regeringen den 26. september reformudspillet "Danmark kan mere 3", hvor et af forslagene lyder på bedre muligheder for efteruddannelse. 

En deltidsuddannelse kan åbne masser af nye muligheder

Uanset om der er tale om uddannelse eller efteruddannelse, så er begge dele vigtigt for at kunne følge med udviklingen på arbejdsmarkedet samt kravene til medarbejdernes kompetencer. Har du været på arbejdsmarkedet længe, og har ikke mod på at skulle tilbage på skolebænken på fuldtid, så er der heldigvis mange muligheder for uddannelser, der kan tages på deltid. 

Du finder nemlig et hav af uddannelser, der er tilrettelagt, så det passer med, at du kan have et fuldtidsarbejde ved siden af. For eksempel findes der fulde uddannelser, der kan tages på deltid. Hvis du ikke ønsker at følge en hel uddannelse, har du fortsat gode muligheder. I så fald kan du nemlig vælge at følge enkeltfag på deltid, hvor du følger et enkelt fag eller enkelte moduler, som giver dig de kompetencer og den viden du søger. Der kan for eksempel være tale om et fag eller måske et helt særskilt modul fra blandt andre en akademi-, diplom- eller masteruddannelse. 

Eksempler på deltidsuddannelser

Akademiuddannelser

Med en akademiuddannelse får du et højt fagligt niveau og en fleksibel struktur, som gør det muligt for dig at fortsætte din karriere. Undervisningen er nemlig oftest tilrettelagt om aftenen eller i weekenden. Akademigraden er internationalt anerkendt og giver dig en række nye kompetencer og viden, som giver dig kompetencerne til at løse opgaverne i dit arbejde mere kvalificeret, og den kan endda åbne op for nye arbejdsopgaver eller måske endda nye jobmuligheder. 

Find din akademiuddannelse her

Diplomuddannelser

En diplomuddannelse er en videregående voksenuddannelse, som du kan tage på deltid. Dermed kan du for eksempel tage uddannelsen, mens du arbejder. Du tilmelder dig et enkelt modul ad gangen og kan gennemføre din diplomuddannelse i dit eget tempo. Diplomuddannelsen kan ofte gennemføres på 2½ - 3 år, hvis udgangspunkter et, at du gennemfører ét fag pr. halvår. Med andre ord bestemmer du (næsten) helt selv, hvordan du vil bygge din diplomuddannelse, og i hvilket tempo. Den skal dog være afsluttet senest 6 år efter, du er påbegyndt dit første modul.

Find din diplomuddannelse her

Masteruddannelser

De fleste masteruddannelser strækker sig over to år, hvis du vel og mærke deltager i uddannelsen uden pauser. De danske masteruddannelser er videregående deltidsuddannelser fordelt over 2-3 år, hvor undervisningen hovedsageligt foregår i weekenden eller om aftenen. Der findes forskellige typer af masteruddannelser, så der er lidt til enhver, uanset om du ønsker en master der giver dig specialist viden eller generalistfunktioner. Undersøgelser peger desuden på, at en masteruddannelse kan have betydelig indvirkning på din karriere, hvorfor det kan være en rigtig god investering i dig selv og din fremtid.

Find din masteruddannelse her

Arbejdsmarkedsuddannelser

Du kender måske bedre arbejdsmarkedsuddannelse under forkortelsen AMU. Et AMU kursus er som udgangspunkt kortere varende uddannelser, og har til formål at afdække ufaglærte og faglærtes behov for at tilegne sig nogle af de kompetencer, arbejdsmarkedet efterspørger. Der vil som regel være deltagerbetaling på et AMU kursus. Prisen afhænger af dit uddannelsesniveau, men veksler jf. 2022 takster på mellem 128 kr. og 192 kr. pr. dag, eller mellem 640 kroner og 960 kroner pr. uge. Derudover kan der være et tillæg på op til 700 kroner pr. uge. Den eksakte pris kan du eventuelt få oplyst af den ønskede udbyder, da dette bl.a. afhænger af uddannelsesniveau, hvilket AMU kursus du ønsker samt kursets varighed. 

Find din arbejdsmarkedsuddannelse her

Kurser

Kurser er en måde at blive efteruddannet på. De består af kortere undervisningforløb, der oftest varer mellem et par timer til et par døgn, og hvor man som deltager udvikler sine kompetencer inden for et afgrænset emne eller område. Et kursus kan derfor være en god vej til at få styrket dine kompetencer, dit CV og gøre dig mere attraktiv og eftertragtet på jobmarkedet. Som det vigtigste er det dog en god måde at holde dig selv opdateret med den nyeste viden inden for et givent område.

Find dit kursus her

E-learning

Har du en hverdag med en stram tidsplan, hvor det ikke kan hænge sammen for dig at opkvalificere dig ved siden af dit arbejde? Så kan e-learning være en rigtig god løsning. Med fjernundervisning får du nemlig mulighed for at gøre dine kompetenceudvikling nemmere i hverdagen, og du åbner op for langt flere muligheder. Her har du nemlig - i langt de fleste tilfælde i hvert fald - en stor mængde af fleksibilitet, og du har mulighed for, at din opkvalificering foregår på dine præmisser. 

Se mulighederne for e-learning her

Senest opdateret: 13 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-01-2023

Du må investere i det gode arbejdsmiljø

Brug arbejdsmiljø som et direkte ledelsesværktøj. Undgå dalende produktion og kvalitet ved at inddrage dine medarbejdere i beslutningsprocessen og investere i det gode arbejdsmiljø.

Læs mere
Sidst opdateret 24-07-2023

Drømmer du om en uddannelse i det fri?

Har du interesse i friluftslivet, og vil du gerne føre denne interesse til noget mere end bare din personlige hobby? Med en friluftsuddannelse lærer du at undervise andre i både havkajak, mountainbike, teambuilding og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2022

Top 10 mest populære HR kurser i 2022

Leder du efter et kursus inden for HR? Her finder du finduddannelse.dk's Top 10 mest populære HR kurser i 2022. Der er gode muligheder for efteruddannelse, og finder du ikke det du søger, kan du søge blandt vores HR kurser fra topudbydere i Danmark!

Læs mere
Sidst opdateret 31-03-2023

Bliv familiebehandler – En støtte for hele familien

Med familiebehandling kan en familie få konkrete redskaber til at navigere i hverdagen og skabe varig trivsel og udvikling. Vil du lære, hvordan du kan hjælpe udsatte og sårbare børn, unge og familier? Så er uddannelsen til certificeret familiebehandler hos Memox muligvis noget for dig.

Læs mere