Efterspurgte kompetencer inden for social og sundhed

Hvilke faglige og personlige kompetencer bør du besidde, hvis du ønsker et job inden for social og sundhed? Få overblikket her.

Efterspurgte kompetencer inden for social og sundhed

Drømmer du om en karriere inden for social- og sundhedssektoren? At forstå, hvilke kompetencer arbejdsgivere efterspørger, kan have afgørende betydning for din succes og om du får jobbet eller ej.

Derfor giver vi dig her en liste over de mest efterspurgte faglige og personlige kompetencer inden for social- og sundhedsområdet.

Uanset om din ambition er at blive SSH, SSA, sagsbehandler eller sygeplejerske, er der nøglekompetencer, der går igen på tværs af disse roller. Ved at analysere over 47.000 jobannoncer inden for social- og sundhedsområdet har vi samlet dette overblik for at give dig indsigt i, hvilke kompetencer der vægtes højest, og hvordan du kan skille dig ud som jobsøgende. Selv hvis du allerede er i beskæftigelse, kan denne indsigt fungere som inspiration til din evt. kommende kompetenceudvikling.


Efterspurgte kompetencer inden for social og sundhed

Top 15 faglige kompetencer

1. Høj faglighed

2. Relevant uddannelse

3. Erfaring

4. Tværfaglig(hed)

5. Viden

6. Dokumentation

7. Demens

8. Undervisning

9. Sproglig

10. Sygepleje

11. Kørekort

12. IT-færdigheder

13. Kommunikation

14. Vejledning

15. Psykiatri

Top 15 personlige kompetencer

1. Gode samarbejdsevner

2. Fokuseret

3. Selvstændig

4. Engageret

5. Ansvarlig

6. Fleksibel

7. Struktureret

8. Godt overblik

9. Positiv

10. Nysgerrig

11. Omsorgsfuld

12. Åben

13. Motiverende

14. Anerkendende

15. Humor

Baseret på 47.951 jobannoncer på Jobindex


De vigtigste faglige kompetencer

Vil du gerne skrive en jobansøgning, der fremhæver din egnethed til stillingen ved at adressere de færdigheder og kvalifikationer, arbejdsgiverne søger efter i jobannoncerne? Så skal du først og fremmest sørge for at have din faglighed på plads. Det er nemlig en af de kompetencer, som arbejdsgiverne i høj grad efterspørger.

Mere specifikt omhandler det, at du har en høj faglighed, at du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund og at du har erfaring. Nogle jobannoncer nævnte her erfaring helt overordnet, mens andre var mere specifikke i deres ønske til erfaring inden for fagområdet.

Endvidere er det vigtigt for arbejdsgiverne, at deres kommende kandidat til den respektive stilling formår at arbejde tværfagligt og potentielt varetage forskellige arbejdsopgaver i stillingen. Derudover er generel viden, erfaring med dokumentation, viden og erfaring med demens samt undervisning også nævnt blandt de mest ønskede kompetencer.

Bliv karriereklar med specialiseret viden

Foruden de kompetencer, vi allerede har belyst, betragter mange arbejdsgivere det som en fordel, hvis du besidder både generel og specifik viden, samt specialisering inden for et bestemt område. Dette kan variere afhængigt af den konkrete stilling, men mange jobopslag nævner specifikke kompetencer såsom sygepleje, klinisk erfaring og demenshåndtering.

Besidder du disse kompetencer, kan du styrke din position blandt de potentielle kandidater til stillingen. Men hvis du opdager, at du mangler nogle af disse kompetencer, behøver du ikke nødvendigvis at være bekymret.

Opkvalificering gennem kurser og efteruddannelse kan nemlig være en oplagt løsning. Ved at tilegne dig nye færdigheder til dit CV får du ikke kun en bredere palette af kompetencer, men også den seneste viden inden for det specifikke fagområde.

Gå på opdagelse i udvalget af kurser og uddannelser inden for social og sundhed her

De vigtigste personlige kompetencer

I stillinger inden for social- og sundhedsområdet er gode samarbejdsevner, evnen til at arbejde fokuseret, udføre selvstændigt arbejde samt engagement, ansvarlighed og fleksibilitet af afgørende betydning.

Dette er nemlig de personlige kompetencer, som er blandt de mest efterspurgte af arbejdsgiverne, når de søger nyt personale til området, uanset om det er til en stilling som SSH, SSA, sygeplejerske, socialfaglig koordinator, sygeplejerske, ergoterapeut, fysioterapeut eller lignende.

Arbejdet i denne sektor kan være udfordrende og stressende, hvilket understreger vigtigheden af de nævnte kompetencer. Foruden de nævnte kompetencer er det derudover også vigtigt at man er struktureret, har et godt overblik og at man er positiv.

Disse kompetencer kan nemlig være afgørende for at sikre, at man kan håndtere stressede situationer og komme godt igennem dem. Dette gælder både som team og som individ, så man ikke lader en eventuelt stresset eller presset situation gå udover hinanden eller en borger.

Invester i din fremtid og dit CV

Har du spottet dit absolutte drømmejob, men står og mangler nogle af de færdigheder og kompetencer, som virksomheden lægger vægt på i jobannoncen? Heldigvis har du mulighed for at opgradere dine kompetencer gennem et kursus eller en komplet efteruddannelse.

Klik nedenfor og find det social og sundheds kursus, der bedst passer til dig og dit erfaringsniveau.

Find dit kommende kursus her


Om undersøgelsen

I alt er 47.951 jobannoncer gennemgået for perioden 1. januar til 31. december 2023.

Jobannoncerne inkluderer kategorien "Social og sundhed" samt diverse underkategorier, der hører under denne kategori på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som værende én og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer