Efterspurgte kompetencer inden for pædagogik

Få et overblik over de mest efterspurgte kompetencer for pædagoger, og brug det som inspiration til din ansøgning, dit CV og kompetenceudvikling.

Se listen over efterspurgte pædagogiske kompetencer

Har du som pædagog eller pædagogstuderende tænkt over, hvilke færdigheder og kompetencer der kan gøre dig særligt attraktiv for din kommende arbejdsgiver?

Hos finduddannelse har vi analyseret mere end 24.000 jobannoncer for at få indsigt i, hvilke kompetencer arbejdsgivere søger, når de skal ansætte nye medarbejdere inden for det pædagogiske område.

Hvis du er på udkig efter et nyt job som pædagog, kan det være yderst gavnligt at være fuldt opdateret på, hvad arbejdsgiverne efterspørger, når de søger nye pædagoger. Nedenfor finder du en liste over de 30 mest eftertragtede kompetencer inden for det pædagogiske område, som du kan lade dig inspirere af i forbindelse med udarbejdelsen af din ansøgning og dit CV eller når du er på udkig efter kompetenceudvikling i form af efter- og videreuddannelse.


Efterspurgte kompetencer inden for pædagogik

1. Faglighed

2. Pædagogisk baggrund/uddannelse

3. Gode samarbejdsevner

4. Erfaring

5. Engageret

6. Anerkendende

7. Struktureret

8. Ansvarlig

9. Nærværende

10. Selvstændig

11. Nysgerrig

12. Understøttende

13. Positiv

14. Rummelig

15. Tydelig

16. Fleksibel

17. Godt overblik

18. Reflekterende

19. Aktiv

20. Kommunikation

21. Professionel

22. Rolig

23. Målrettet

24. Inkluderende

25. Sproglig

26. Omsorgsfuld

27. Har kørekort

28. Glad for udeliv

29. Initiativ(rig)

30. Imødekommende

Baseret på 24.247 jobannoncer på Jobindex

Har du fagligheden i orden?

De mest afgørende kompetencer, når arbejdsgiverne rekrutterer nye medarbejdere til det pædagogiske område, er en solid og høj faglighed samt en pædagogisk baggrund og/eller uddannelse.

Ydermere lægger arbejdsgiverne vægt på kompetencer såsom gode samarbejdsevner samt praktisk erfaring inden for pædagogik. Desuden bliver engagement, en anerkendende tilgang i arbejdet, struktur og ansvarlighed ligeledes vægtet højt blandt de ønskede kandidater til en stilling inden for dette fagområde.

De mest eftertragtede færdigheder inden for pædagogik tegner derfor et billede af en kommende medarbejder, der ikke blot er velbevandret i faget og uddannet inden for området, men også præget af engagement, gode samarbejdsevner og en struktureret tilgang til arbejdsopgaverne. Der søges derfor en pålidelig medarbejder, fagligt såvel som personligt, uanset om der er tale om en stilling som pædagog, pædagogmedhjælper, faglig koordinator, frivillig eller lignende.

Er du ansvarlig, nærværende og selvstændig?

Som nævnt tidligere vægter mange af jobannoncerne gode samarbejdsevner højt, men udover dette er ansvarlighed, nærvær, selvstændighed samt nysgerrighed også højt på listen over efterspurgte kompetencer hos en kommende medarbejder.

Desuden er et godt overblik også afgørende, hvis du ønsker en stilling inden for det pædagogiske område, og dine arbejdsopgaver kan ligeledes kræve tålmodighed, rummelighed, et roligt sind og en positiv tilgang.

Disse kvaliteter og kompetencer kan nemlig have afgørende betydning for, at både børn og unge føler sig trygge i dit selskab. Dette er blot for at nævne nogle af de eksempler, som arbejdsgiverne efterspørger hos en kommende medarbejder.

Mangler du nogle af de kompetencer, som du finder i listen herover?

Find dit kommende kursus inden for pædagogik her


Om undersøgelsen

I alt er 24.247 jobannoncer gennemgået for perioden 1. januar til 31. december 2023. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Pædagog", og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under det pædagogiske område. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer