Hvad kan man bruge en MBA til?

Hvad kan en MBA uddannelse egentlig gøre for din karriere og din personlige udvikling? Vi har spurgt en af verdens bedste skoler - Henley Business School.

Hvad kan man bruge en MBA til?

En MBA uddannelse er internationalt anerkendt, og er en af verdens mest respekterede videregående lederuddannelser. I Danmark er der mange MBA uddannelser at vælge mellem, så hvordan vælger man egentlig den helt rette MBA uddannelse, og hvad kan man bruge en MBA til i ens fremtidige og/eller nuværende karriere?

Få svaret her, hvor vi har spurgt Heidi Lorenzen fra Henley Business School – Danmark.


Henley Business School er en af ​​verdens største leverandører af MBA-uddannelse. Henley etablerede en dansk afdeling i 1994, men Henley blev egentlig grundlagt tilbage i 1945. Henley var således den første Business School i UK og er i dag en af ​​de ældste og mest respekterede skoler i Europa.

I mere end 25 år har Henley Business School uddannet ledere for nogle af verdens førende virksomheder via en gennemgribende faglig og personlig udvikling gennem deres MBA uddannelse.

Hvad er en MBA

MBA er en forkortelse, og står for Master of Business Administration. En MBA, eller Master of Business Administration, er én af verdens mest respekterede videregående uddannelser, og er særligt rettet mod ledere i erhvervslivet. 

Vi har spurgt Heidi Lorenzen hvad man kan forvente sig af en MBA: "En MBA er en generalistuddannelse med fokus på ledelse, de strategiske værktøjer, det faglige overblik og i Henley’s tilfælde er det også personlig udvikling, der er i højsædet. Hvis man er specialist, som for eksempel ingeniør eller advokat, vil MBA’en kunne være med til at hæve deltagerne op over eget fagområde og udvide den ledelsesmæssige horisont og beslutningskraft," svarer Heidi og supplerer:

"Hvis man, som mange Henley Executive MBA’ere, allerede befinder sig på et højt niveau i organisationen, så vil man kunne bruge MBA’en til at få håndgribelige faglige og personlige værktøjer, der er direkte anvendelige i ledergerningen. Henley Executive MBA er en praktikeruddannelse og dermed for ledere, der allerede har set og prøvet en del, og som ønsker at sætte et endnu større aftryk – menneskeligt og fagligt," lyder det fra Heidi Lorenzen. Langt hen ad vejen gør dette sig gældende for alle MBA uddannelser på markedet, så med andre ord - en MBA skaber værdi for dig, dit CV og din fremtidige karriere. 

Find din MBA her

En investering for og i livet

En MBA giver dig dermed ikke kun ny viden, men åbner også op for en række muligheder. Da vi tager en snak med Heidi Lorenzen fra Henley Business School peger hun på, at mulighederne med en MBA-uddannelse blandt andet kan findes i det netværk, man får opbygget, kompetenceløft, tungere lederansvar, internationalt udsyn og lønhop. Heidi Lorenzen peger desuden også på, at en Executive MBA på CV'et er den direkte vej til karrieremæssig fremdrift for mange.

Valget af den rigtige MBA afhænger i høj grad af motivationen for, hvorfor man vil i gang. Heidi peger på, at motivationen for at tage en MBA fra Henley er tydeligt centreret om tre primære elementer:

  • Faglig udvikling
  • Personlig udvikling
  • Karrieremuligheder

Når man har gjort sig klart, hvad der er ens motivation for at tage en MBA uddannelse, skal man være opmærksom på, at der er forskellige adgangskrav til en MBA. Disse adgangskrav varierer fra MBA til MBA, og afhænger også af, om det er en Executive MBA eller en Full Time MBA. Der kan for eksempel være krav om erhvervserfaring, ledelseserfaring, uddannelsesniveau og sproglige kundskaber. Dette skal man selvfølgelig være opmærksom på, når man vælger sin MBA.

Hvor du skal tage din MBA uddannelse afhænger af smag og behag, samt hvilke ønsker du har til uddannelsen, din fremtidige karriere og dine kompetencer. Dog opfordrer Heidi Lorenzen til, at man er påpasselig med sit valg af MBA uddannelse. 

Vælg din MBA uddannelse med omhu

En MBA er nemlig ikke en beskyttet titel, hvilket også vil sige, at MBA uddannelser kan svinge meget i kvalitet. Dette afhænger af den enkelte udbyder, og det kan betyde meget for indholdet af uddannelsen, hvilket har indflydelse for både deltagerens og virksomhedens udbytte af uddannelsen. Heidi Lorenzen vil derfor råde dig til, at du vælger din MBA med omhu: "Fordi en MBA ikke er en beskyttet titel, er det vigtigt at vælge en udbyder, som er akkrediteret og velanset både lokalt og globalt. Denne akkreditering betyder nemlig, at uddannelsen lever op til nogle bestemte præ-definerede kvalitetskrav," forklarer Heidi.

Henley Business School er blandt de få, der kan kalde sig triple akkrediteret af de mest anerkendte, internationale akkrediteringsinstitutioner. Dette er din garanti for kvalitet og høj standard, både når det kommer til fakultet og skolens programmer generelt. Henley rangerer desuden i top af EMBA rankings - både i Europa og globalt - samt i Financial Times og The Economist inden for Business Schools. Med en uddannelse fra Henley Business School står du derfor godt.

Målgruppen for en MBA

En MBA uddannelse henvender sig typisk til ledere eller kommende leder, der vil forbedre deres kompetencer indenfor relevante områder. MBA programmerne er oftest baseret på en videnskabelig tilgang til ledelse, og man vil i forløbet mærke en stor personlig udvikling. En MBA-uddannelse er dog et krævende studie, hvilket man allerede bør have med i overvejelsesfasen.

Da vi spørger hvordan den generelle "profil" af en studerende på Henley Business School ser ud, svarer Heidi Lorenzen følgende:

"De studerende på Henley Executive MBA'en er allerede ledere, der i gennemsnit har 10 års ledelseserfaring og 15-20 års erhvervserfaring. Vores studerende er typisk +40 år, og kan komme fra mange forskellige brancher, og typisk ser vi også, at der er mange forskellige kompetencer, præferencer og kulturelle baggrunde i spil. Dette ser vi som en styrke, da det giver de studerende mulighed for at dele deres viden og samtidig lære af hinandens erfaringer og synspunkter."

Med en MBA får du dermed redskaberne til at møde virksomhedens fremtidige udfordringer fra et lederperspektiv. Du får høj faglig opkvalificering, personlig udvikling og muligheden for at opbygge et netværk af professionelle kontakter, som kan være nyttige i din fremtidige karriere. Så drømmer du om at udvikle dig - fagligt såvel som personligt - møde ligesindede, karrieremæssig fremdrift og et anerkendt kompetenceløft?

Find din MBA-uddannelse her


Hvem er Henley Business School

Henley blev grundlagt i 1945, og var den første af sin slags i UK. I dag er Henley en af de ældste og mest respekterede skoler i Europa. Henley har desuden campusser, kontorer og partnerskaber rundt om i verden. Derudover har Henley også over 7.000 studerende fra mere end 100 lande og over 87.000 alumner fra 160 lande. Dette gør Henley til en international institution, der siden grundlæggelsen for over 75 år siden har stræbt efter at gøre lederen til den bedste version af sig selv ved hjælp af et stærkt fokus på faglig og personlig udvikling, der gennemstrømmer alle programmer.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer