7 smarte funktioner i Word

Word er en genial tekstbehandlingssoftware, men der er sikkert en masse features du ikke kender til. Vi har samlet de 7 bedste funktioner i word, så du kan blive en vaskeægte word-ekspert! 

7 smarte word-funktioner

Microsoft Word er et af de mest populære tekstbehandlingsprogrammer i verden. Det har en lang række funktioner, der gør det muligt at oprette og redigere dokumenter på en effektiv måde. Vi har samlet de 7 bedste funktioner i word, så du kan blive en vaskeægte word-ekspert!


Word er en tekstbehandlingssoftware udviklet af Microsoft, som er en del af Office-pakken. Det er en af de mest populære softwareprogrammer til tekstbehandling og bruges af millioner af mennesker over hele verden. Med Word kan du nemlig oprette et stort udvalg af dokumenter, herunder breve, rapporter, opgaver, præsentationer, brochurer, bøger og meget mere. Det er også let at formatere teksten ved hjælp af forskellige skrifttyper, størrelser, farver og stilarter, og du kan tilføje billeder, tabeller, diagrammer og andre elementer til deres dokumenter for at gøre dem mere visuelt tiltalende.

Word er designet til at gøre det nemt at oprette og redigere dokumenter, uanset om det er til personligt brug eller professionelt brug. Langt de færreste er superbrugere og kender til alle de smarte features, men der er faktisk meget tid at spare ved bare at kende til nogle af de bedste funktioner. De kommer her!

7 tricks til dig

1. Temaer – Lav visuelt flotte dokumenter

Brug ”Design” oppe i toolbaren, til at gøre det nemt at ændre udseendet af dine dokumenter. Du kan bruge foruddefinerede stilarter eller oprette dine egne til at ændre skrifttypen, størrelsen og farven på teksten. Det er en god måde at få inspiration til fede designløsninger, der kan give dine dokumenter et visuelt boost!

2. Skabeloner - Hurtige løsninger!

Word indeholder en række skabeloner, der kan bruges til at oprette dokumenter, såsom CV'er, brevpapir og nyhedsbreve. Så kan du nemt lave skabeloner, spare tid og give et professionelt udseende til dine dokumenter.

word

3. Tegning – Lav din egen streg

Et genialt redskab til at tegne figurer, streger eller underskrive dine dokumenter. Du kan også bruge det til at skrive med din egen personlige håndskrift, som Word endda kan omdanne til både matematik eller figurer. Så hvis du har brug for at lave din helt egen streg, så er "Tegning"-toolet top relevant for dig.

4. Lav ensartet formatering

Hvis du har kopieret en ny tekst ind i dit dokument, og du pludselig står med 3 forskellige skrifttyper, så er dette det helt rigtige tool. Hvis du har brugt lokal formatering, kan du nemlig stadig nemt foretage globale ændringer ved at bruge "Vælg al tekst med lignende formatering" -funktionen i Redigeringssektionen, der er placeret helt til højre på fanen Hjem. Dette vil fremhæve alle dine ad hoc-overskrifter, billedtekster og lignende på én gang, så du kan justere deres udseende eller anvende en stil på den gang.

5. Sammenlign – 2 dokumenter på én gang

Hvis du sidder med mange dokumenter åbne, og pludselig har mistet overblikket over dine rettelser, så er ”Sammenlign” under fanen ”Gennemse” en genial metode. Her kan den sammenligne to versioner af dokumenter, og give dig forskellen på de to, så du nemt kan få overblikket tilbage.

word sammenlign

6. Brug Outline til at få overblik

Hvis du arbejder i et stort dokument, kan du med fordel bruge Outline-funktionen i Word til at se alle dokumentets overskrifter i en hierakisk form. På den måde skjuler Word brødteksten og lader dig se alle sektionerne på én gang, og giver dig mulighed for at rykke rundt på de forskellige afsnit. 

7. Styr dine citater - lav en liste

Word kan også hjælpe dig med at administrere dine citater og kilder. På fanen Referencer finder du en knap til at administrere kilder, hvor du kan indtaste detaljer for hvert værk, du henviser til. Derefter kan du indsætte referencer til dem ved at klikke på rullemenuen "Indsæt citat". Du kan også vælge et citatformat, og i slutningen kan du generere en bibliografi med et enkelt klik. Så smart til større opgaver eller rapporter...

En af de store fordele ved Word er dens evne til at gemme dokumenter i forskellige filformater, såsom .docx, .pdf, .txt og mange andre. Det gør det nemt at dele dokumenter med andre mennesker, uanset om de bruger Word eller en anden software. Word har også en række funktioner til samarbejde, som gør det muligt for flere brugere at arbejde på det samme dokument på samme tid, og det giver også mulighed for at spore ændringer og kommentere på dokumenter.

Disse 7 funktioner er blot nogle af de mange funktioner, der er tilgængelige i Microsoft Word. Ved at lære at bruge disse funktioner effektivt kan du både oprette professionelle dokumenter og spare tid i processen!

Vil du lære om endnu flere fede og smarte funktioner i Word?

Find dit Word kursus her

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet.

Annoncer