Vis finduddannelse.dk som: Mobile
MBA uddannelse

Er en MBA noget for mig?

Der er altid en række af spørgsmål, der hober sig op, når man står overfor valg af uddannelse. Hvad skal jeg vælge? Hvor lang tid tager det? Hvordan kommer det til at hænge sammen med mit arbejde og fritid? Hvad koster det? Er uddannelsen det rette for mig? Denne uddannelsesguide er til dig, der overvejer at læse en MBA. Klik dig rundt i afsnittene nedenfor og bliv klogere på, hvad en MBA er, hvad det indebærer, og om uddannelsen er det rette for dig.

Hvad er en MBA

Hvor lang tid tager en MBA

Fakta om en MBA uddannelse

Er en MBA det rigtige for mig

Hvad koster en MBA

Hvad er en MBA uddannelse?

MBA er en forkortelse, og står for Master of Business Administration.

En MBA, eller Master of Business Administration, er én af verdens mest respekterede videregående uddannelser. En MBA er såkaldt executive uddannelse, som er rettet specielt mod ledere i erhvervslivet. De fleste tager deres MBA ved siden af deres fuldtidsjob, men der findes også MBA-programmer, hvor man er fuldtidsstuderende. Endvidere kan du også læse en MBA via fjernundervisning.

Uddannelsen har sin oprindelse i USA, nærmere bestemt på Harvard Business School, hvor den blev skab for over 100 år siden. I dag er en MBA den mest anerkendte lederuddannelse, du kan tage. Her er desuden tale om en internationalt anerkendt uddannelse. En MBA uddannelse er placeret på niveau 7 i Den danske kvalifikationsramme

Hvor lang tid tager en MBA?

Varigheden af din MBA afhænger naturligvis af, om du vælger at studere som fuldtidsstuderende, eller om du vælger at tage din MBA uddannelse ved siden af dit fuldtidsarbejde.

Vælger man at tage sin MBA uddannelse på fuldtid, vil dette typisk tage 1-2 år. Fuldtids MBA studerende begynder normalt i slutningen af ​​august / september i år et - og fortsætter indtil maj i år to, med en 3-4 måneders sommerpause. Kravene til optagelse på Full-time MBA-programmer er, at du skal have afsluttet en bachelor-grad (eller have en tilsvarende mængde relevant erhvervserfaring). På selve MBA-uddannelsen skal man på ”skolebænken” på hverdage på lige fod med andre universitetsstuderende.

Vælger man at tage sin MBA som et deltids-program, vil uddannelsen typisk tage 2-3 år. Denne uddannelses form er velegnet til travle forretningsfolk, der ønsker at bibeholde fuldtidsjobbet ved siden af MBA uddannelsen. På deltids-programmet er undervisningen normalt tilrettelagt på hverdagsaftener, efter normal arbejdstid, eller i weekenden. 

LÆS MERE OM MBA UDDANNELSER HER

Fakta om en MBA uddannelse

Varighed: En MBA-uddannelse tager typisk 2-3 år, når den tages som deltidsuddannelse.

Sted: Undervisningen foregår typisk hos den uddannelsesinstituion, du har valgt. Undervisningen foregår typisk på hverdagsaftener eller i weekenden for deltidsstuderende. Nogle MBA uddannelser udbydes også som fjernundervisning i nogle tilfælde. Mulighederne afhænger af den uddannelsesinstitution du vælger.

Finansiering: En MBA koster penge, og det er en forholdsvis dyr uddannelse. Oftest betales uddannelsen af arbejdsgiveren - eller (delvist) af den studerende selv.

Økonomi: På en MBA uddannelse er du ikke SU-berettiget. Der kan dog være mulighed for at søge om økonomisk støtte gennem Statens Voksenuddannelsesstøtte, såfremt man opfylder betingelserne. Du kan læse om dine muligheder her.

ECTS point: En MBA er typisk normeret til 60 ECTS point.

Studiestart: Hvornår du starter afhænger af både MBA uddannelse og uddannelsesinstitution.

Fremtidsmuligheder: Med en MBA uddannelse opnår du lederegenskaber og kompetencer inden for ledelse, der gør dig i stand til at håndtere aktuelle ledelsesmæssige udfordringer på et højt niveau. 

Desuden viser flere undersøgelser også, at man med en MBA uddannelse har et bedre udgangspunkt for at få et bedre job og/eller højere løn. Af samme årsager som beskrevet, vil nogen beskrive en MBA uddannelse som et springbræt til en endnu mere spændende og udfordrende karriere.

Adgangskrav: Adgangskravene kan variere, alt efter hvilken uddannelsesinstitution du søger optagelse hos. Det ses dog oftest, at man generelt skal:

  • Som minimum have en 3-årig relevant videregående uddannelse (bachelorniveau eller tilsvarende)
  • Have 2-4 års relevant erhvervserfaring efter afslutning af din bacheloruddannelse (nogle gange vil erhvervserfaring/ praktikerfaring erhvervet før endt uddannelse kunne tælle med)

Er du i tvivl, vil vi råde dig til at kontakte udbyderen af din ønskede MBA uddannelse.

Er en MBA det rigtige for mig?

MBA er en efteruddannelse af ledere og topledere.

Undervisningen på en MBA er ofte case-baseret og omhandler ledelse, finansiering, entrepreneurship mv. I Danmark udbydes MBA uddannelsen på universiteter, handelshøjskoler og hos private udbydere, der specialiserer sig i lederuddannelser.

En MBA er en krævende og intens uddannelse, der oftest strækker sig over 1-2 år. Uddannelsen kræver en betydelig indsats, og tiltrækker ambitiøse, motiverede og disciplinerede studerende. Vi anbefaler derfor, at man allerede i overvejelses fasen gør op med sig selv, om man er villig til at betale prisen for en MBA uddannelse - både økonomisk og prisen i forhold til tidsforbruget.

Hvad koster en MBA?

En MBA uddannelse i Danmark kan koste alt fra 100.000 kroner og op til cirka 500.000 kroner. Prisen afhænger af den ønskede MBA uddannelse samt uddannelsesinstitutionen. Udbyderen kan altid være behjælpelig med prisen for din MBA uddannelse.

FIND DIN MBA UDDANNELSE NU

Senest opdateret: 16 nov 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-11-2021

Er en akademiuddannelse det rette for mig?

Vil du gerne videreuddanne dig, mens du arbejder uden at være nødt til at sige dit arbejde op? Så kan en akademiuddannelse meget vel være det rette valg for dig. Læs med her, hvad en akademiuddannelse er, hvad det kræver, hvad uddannelsen giver dig af fremtidsmuligheder og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Tag en leder- eller projektlederuddannelse på bachelorniveau

Er du på jagt efter et solidt fagligt fundament i din udvikling som leder eller projektleder, kan en diplomuddannelse være det rigtige valg for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-11-2021

Forskellen på en akademiuddannelse og en diplomuddannelse

"Hvad er forskellen på en akademiuddannelse og en diplomuddannelse?" Dette er et spørgsmål, vi ofte støder på her hos finduddannelse.dk. Og vi forstår det egentlig godt. Men svaret er egentlig mere simpelt, end de fleste går og tror. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-10-2021

Er en diplomuddannelse noget for mig?

Du er måske stødt på diplomuddannelser i din søgen efter uddannelse. Men hvad er en diplomuddannelse? Hvad kræver det? Hvor lang tid tager det, og hvad kan jeg egentlig bruge den til efterfølgende? Det forsøger vi at besvare i denne uddannelsesguide. 

Læs mere