Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Skab din karriere med den rette efteruddannelse

Med den rette efteruddannelse får du viden, der kan være med til at skabe en fremtidig karriere. Det kan nemlig være byggestenen til både højere løn og en ny stilling.

Hvis du er på udkig efter det næste skridt i din karriere, så er det måske på tide at overveje, hvordan en efteruddannelse kan hjælpe dig videre. Udover ny og brugbar viden, kan den rette efteruddannelse også positionere dig stærkere på dit CV, og give potentielle arbejdsgivere et indblik i, hvad du faktisk har af kompetencer.

Derfor er det også værd at overveje at tage en anerkendt uddannelse fremfor et et-dags-kursus. På det danske marked er det f.eks. HD-uddannelsen, som er særlig forstået på den måde, at det er en anerkendt uddannelse sammenlignet med mange andre efteruddannelsesaktiviteter. Vi har taget en snak med Peter Lotz, studieleder på HD-uddannelserne på CBS, om hvad det er HD kan give dig af kompetencer.

Find din HD-uddannelse her

Grundig viden og grundlæggende forståelse

Hvis du har brug at vide, hvordan Google Analytics fungerer, så findes der en masse kurser, der kan hjælpe dig med at forstå programmet. Men hvis du i højere grad har brug for en grundlæggende forretningsforståelse og en autorisation på, at du har gennemgået en uddannelse, så er HD, ifølge Peter Lotz, en god mulighed. HD er både en titel og uddannelse, der er anerkendt i erhvervslivet, fordi arbejdsgiverne får værdi fra første undervisningstime. Ved at medarbejderne får tid til at fordybe sig i virksomhedsstrategi og løbende kan komme med inputs til virksomheden, så skaber det en helt anden værdi end de almindelige bacheloruddannelser. Peter Lotz forklarer det således:

“HD giver en grundlæggende forretningsforståelse kombineret med en specialisering, der giver dig bedre overskud til at løse dine opgaver, og giver dig en faglig ballast du ikke har forinden. Det er jo en erhvervsøkonomisk uddannelse som de forretningsmæssige spørgsmål retter sig imod. Og det er der ikke ret mange andre uddannelser der kan.”

HD er altså, ifølge Peter Lotz, et af de få steder, hvor du kan hente nogle kompetencer, der er så grundige, at du kan få job på baggrund af det. Netop fordi uddannelsen ikke bare handler om et værktøj eller metode, men fordi det giver det overordnede overblik inden for erhvervsøkonomi. Derudover får de studerende også viden inden for deres specialisering, som fx kan være finansiering, marketing eller ledelse.

Alle specialiseringerne giver nemlig en metodisk træning, der giver en grundlæggende forståelse og evnen til at overskue komplicerede problemstillinger.

HD er et kvalitetsstempel på din karriere

“Vi ved, at de undersøgelser vi har lavet, som er mere kvantitative, der siger arbejdsgiverne igen og igen, at HD er en garanti for god kvalitet af folk, og at de gerne vil have dem, fordi de er bedre. Når vi spørger studerende og dimittender siger de, at deres HD har givet både mere løn og bedre stillinger,” forklarer Peter Lotz, der dog uddyber at dette kun er case baseret, og det derfor ikke er muligt at sige noget om, hvor meget mere man kan få i løn med HD i rygsækken.

Men en ting er sikkert, HD-uddannelse er forbundet med høj kvalitet, anerkendelse og respekt, og en karrierekanon uden lige.

Det er det, ifølge Peter Lotz, blandt andet også fordi HD er et nationalt brand, hvor de fire uddannelsesinstitutioner gør meget for at levere nogenlunde den samme HD uddannelse. Det gøres fx gennem indholdet på uddannelserne, koordinering af pensum krav og niveau.

“Det er ret vigtigt for at opretholde uddannelsens omdømme. En stor del af dens rigtig gode omdømme stammer også fra, at hvis man kan gennemføre den så har man også den stamina der skal til at varetage gode jobs.”

Senest opdateret: 08 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-05-2016

Organisationers udfordringer med kompetenceudvikling

Hvilke udfordringer ser I inden for kompetenceudvikling i din organisation lige nu? Sådan lød et af de spørgsmål, vi for nyligt stillede uddannelsesansvarlige i 106 organisationer landet over. Spørgsmålet var en del af en større undersøgelse af danske organisationers behov for kompetenceudvikling. Du kan her læse om de tre udfordringer, danske organisationer ifølge...

Læs mere
Sidst opdateret 24-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Nogle snakker om erhvervsakademiuddannelser, nogle snakker om akademiuddannelser - men hvad er forskellen egentlig? Du kan her få et lynhurtigt overblik over, hvordan de to uddannelsestyper skiller sig ud fra hinanden og blive klogere på, hvilken type der passer til dine behov og ønsker.

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Tag en leder- eller projektlederuddannelse på bachelorniveau

Er du på jagt efter et solidt fagligt fundament i din udvikling som leder eller projektleder, kan en diplomuddannelse være det rigtige valg for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2016

Sådan bliver du en uundværlig medarbejder

Går du og er usikker på din nuværende jobstilling? Stiller du dig selv spørgsmålet: "Hvis der skal fyres i virksomheden, er jeg så én af de uundværlige?" Fortvivl ikke! Vi har her samlet en række tips til, hvad du kan gøre for at blive uundværlig på din arbejdsplads.

Læs mere