Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Skab din karriere med den rette efteruddannelse

Med den rette efteruddannelse får du viden, der kan være med til at skabe en fremtidig karriere. Det kan nemlig være byggestenen til både højere løn og en ny stilling.

Hvis du er på udkig efter det næste skridt i din karriere, så er det måske på tide at overveje, hvordan en efteruddannelse kan hjælpe dig videre. Udover ny og brugbar viden, kan den rette efteruddannelse også positionere dig stærkere på dit CV, og give potentielle arbejdsgivere et indblik i, hvad du faktisk har af kompetencer.

Derfor er det også værd at overveje at tage en anerkendt uddannelse fremfor et et-dags-kursus. På det danske marked er det f.eks. HD-uddannelsen, som er særlig forstået på den måde, at det er en anerkendt uddannelse sammenlignet med mange andre efteruddannelsesaktiviteter. Vi har taget en snak med Peter Lotz, studieleder på HD-uddannelserne på CBS, om hvad det er HD kan give dig af kompetencer.

Find din HD-uddannelse her


Grundig viden og grundlæggende forståelse

Hvis du har brug at vide, hvordan Google Analytics fungerer, så findes der en masse kurser, der kan hjælpe dig med at forstå programmet. Men hvis du i højere grad har brug for en grundlæggende forretningsforståelse og en autorisation på, at du har gennemgået en uddannelse, så er HD, ifølge Peter Lotz, en god mulighed. HD er både en titel og uddannelse, der er anerkendt i erhvervslivet, fordi arbejdsgiverne får værdi fra første undervisningstime. Ved at medarbejderne får tid til at fordybe sig i virksomhedsstrategi og løbende kan komme med inputs til virksomheden, så skaber det en helt anden værdi end de almindelige bacheloruddannelser. Peter Lotz forklarer det således:

“HD giver en grundlæggende forretningsforståelse kombineret med en specialisering, der giver dig bedre overskud til at løse dine opgaver, og giver dig en faglig ballast du ikke har forinden. Det er jo en erhvervsøkonomisk uddannelse som de forretningsmæssige spørgsmål retter sig imod. Og det er der ikke ret mange andre uddannelser der kan.”

HD er altså, ifølge Peter Lotz, et af de få steder, hvor du kan hente nogle kompetencer, der er så grundige, at du kan få job på baggrund af det. Netop fordi uddannelsen ikke bare handler om et værktøj eller metode, men fordi det giver det overordnede overblik inden for erhvervsøkonomi. Derudover får de studerende også viden inden for deres specialisering, som fx kan være finansiering, marketing eller ledelse.

Alle specialiseringerne giver nemlig en metodisk træning, der giver en grundlæggende forståelse og evnen til at overskue komplicerede problemstillinger.

HD er et kvalitetsstempel på din karriere

“Vi ved, at de undersøgelser vi har lavet, som er mere kvantitative, der siger arbejdsgiverne igen og igen, at HD er en garanti for god kvalitet af folk, og at de gerne vil have dem, fordi de er bedre. Når vi spørger studerende og dimittender siger de, at deres HD har givet både mere løn og bedre stillinger,” forklarer Peter Lotz, der dog uddyber at dette kun er case baseret, og det derfor ikke er muligt at sige noget om, hvor meget mere man kan få i løn med HD i rygsækken.

Men en ting er sikkert, HD-uddannelse er forbundet med høj kvalitet, anerkendelse og respekt, og en karrierekanon uden lige.

Det er det, ifølge Peter Lotz, blandt andet også fordi HD er et nationalt brand, hvor de fire uddannelsesinstitutioner gør meget for at levere nogenlunde den samme HD uddannelse. Det gøres fx gennem indholdet på uddannelserne, koordinering af pensum krav og niveau.

“Det er ret vigtigt for at opretholde uddannelsens omdømme. En stor del af dens rigtig gode omdømme stammer også fra, at hvis man kan gennemføre den så har man også den stamina der skal til at varetage gode jobs.”

Senest opdateret: 29 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-08-2020

HD-uddannelsen blev Simons professionelle springbræt

Mød Simon Ravnløkke som tog en HD-uddannelse på CBS og videresolgte sit hjertebarn, Papa Ramen.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Find den HD-uddannelse, som passer til dig

En HD-uddannelse er for dig, der vil kombinere dit arbejdsliv med en fleksibel efter- og videreuddannelse på et fagligt højt niveau. Men hvilken HD skal du vælge?

Læs mere
Sidst opdateret 27-05-2020

Efteruddannelse på universiteterne

Drømmer du om at skifte spor eller måske få nye perspektiver på dine arbejdsopgaver, så er det måske på tide at efteruddanne dig. I dag er der et stort fokus på, at man skal udvikle sig livet igennem, og det gælder også for din karriere. Universiteterne har meget at byde på i forhold til efter- og videreuddannelse...

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Efteruddannelse - behold din markedsværdi på arbejdsmarkedet

Dine kompetencer fra uddannelsen bliver hurtigt forældet, med nye teknologier der popper op alle steder.

Læs mere