4 spændende efteruddannelsesområder for sekretærer

Er du sekretær, og ønsker du at tage din karriere til nye højder? Se 4 spændende efteruddannelses områder for sekretærer i guiden lige her.

4 spændende efteruddannelsesområder for sekretærer

Er du sekretær, og går du med tanker om, at få nye kompetencer til at varetage dit nuværende job? Eller ønsker du at efteruddanne dig, så du kan kommer videre i din karriere?

Du får her en guide til fire spændende områder for efter- og videreuddannelse, der kan give dig et uddannelsesmæssigt løft og gøre dig endnu bedre til at bestride dit job som sekretær.


1. Sprogkompetencer

I dag har virksomheder ofte kunder og samarbejdspartnere over hele verden. Som sekretær stiller det krav til dine sprogfærdigheder, når du både skal snakke i telefon med og udfærdige notater og e-mails på et andet sprog end dit modersmål. Måske har du bare brug for et opfriskningskursus for at få genopfrisket dit skoleengelsk, eller måske har du brug for et specialiseret kursus i at skrive teknisk komplicerede tyske tekster. Uanset hvad, er der gode intensive kurser at finde inden for flere forskellige sprog.

Tag et sekretærkursus i det sprog, du ønsker og få erfaring med at formulere og skrive breve, referater, rapporter og tilbud på et professionelt og korrekt sprog. Desuden lærer du også notatteknik, og hvordan du får fat i hovedpointerne, når du bliver ringet op af udenlandske klienter eller kunder.

Se en oversigt over sprogkurser her2. IT-Kompetencer

Vil du være IT eksperten på kontoret og dén, andre spørger til råds, når de ikke lige kan finde ud af en bestemt funktion i det nye IT system? Så er der rig mulighed for at finde et IT-kursus, der passer til dine ønsker!

Hvad med at få opdateret dine word kompetencer og lære at stille rapporter og dokumenter op på professionel måde med indsatte billeder og grafer? Du lærer om alle de smarte muligheder i word, der kan lette dit arbejde, og samtidig gøre resultatet spændende og visuelt.

Se IT kurser her3. Branchespecifikke kompetencer

Du har også mulighed for at opkvalificere dine færdigheder inden for netop den branche, i hvilken din virksomhed befinder sig. På den måde specialiserer du dig på et bestemt område, hvilket gør dig mere uundværlig og øger dine muligheder for andre sekretærjobs i branchen.

 • Jura
  Arbejder du som advokatsekretær, findes der spændende muligheder for at blive endnu mere skarp på jura inden for forskellige specialer. Lovgivningen ændres hele tiden, og derfor er det nødvendigt, at du er opdateret omkring den nyeste lovpraksis på området.

  Du kan for eksempel uddanne dig til erhvervsjuridisk assistent, hvor du får kendskab til en bred vifte af områder inden for erhvervsjura, såsom markedsføring- og konkurrenceret, kontrakters indgående og indhold, og erstatnings- og forsikringsret mm.

Se Jura kurser her

 • Bogholderi
  Har du lyst til at kombinere dit sekretærjob med bogholderi? Der er rig mulighed for at opkvalificere dig ved at tage et kursus i bogholderi. Her kan du lære alt om bogholderi og regnskab fra grundniveau op til avanceret niveau, afhængig af ønsker og mål.

  Et bogholderkursus giver dig typisk forståelse for værktøjerne bag kontoplan, og kvalificerer dig til debit/kredit behandling af forskellige typer bilag. Til slut er du kvalificeret til at udarbejde det endelige årsregnskab. Fælles for alle kurser er, at du kommer omkring alle aspekter af bogholderiopgaver, så du til sidst kan varetage bogholderiopgaven i virksomheden. Er et bogholderkursus noget for dig? 

Se Bogholderkurser her

 • Sundhedsområdet
  Hvis du arbejder inden for sundhedssektoren, eller ønsker at søge job i denne branche, kan du finde en lang række kurser, der styrker dine kompetencer på området. Blandt disse findes også AMU kurser specifikt rettet mod sekretærjobs i sundhedssektoren.

  Det kan for eksempel være som lægesekretær, hvor der tilbydes hele kursuspakker, eller hvis du arbejder som sekretær i sundhedssektoren. Her kan du finde flere relevante 1-2 dages kurser med forskelligt fokus såsom; “Beskrivelse af anatomi i medicinske journaler”, “Arbejdet med recepter, attester og registre” eller “Kommunikation i patientforløbet”. Du har også mulighed for at tage kurser rettet mod arbejdet som sekretær for et menighedsråd, hvor du får kompetencer inden for bl.a. mødeplanlægning,-forberedelse,-afholdelse og opfølgning.

Se kurser på sundhedsområdet her4. Praktiske kompetencer

Er du på udkig efter at dygtiggøre dig inden for dine praktiske færdigheder i jobbet som sekretær, er der en række efteruddannelser, der kan give dig helt nye værktøjer til at præstere bedre på jobbet.

Vælg f.eks. blandt følgende uddannelser og kurser:

 • Koordinatoruddannelse
 • Notatteknik og referatteknik
 • Præsentationsteknik
 • Personlig planlægning

Mulighederne er mange, og det er op til dig - og evt. din arbejdsgiver - at finde netop den efter- eller videreuddannelse, der kan tage dit job som sekretær til nye højder.


Kurser målrettet sekretærer

Søger du mere overordnede kurser inden for kontor og administration, kan du finde dem her.


Annoncer