Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 27
1
2
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

Videreuddannelse - din vej til fornyet arbejdsglæde og nye udfordringer

Samtidens arbejdsmarked er under konstant digital og teknologisk udvikling. For at kunne følge med og sikre, at du har de nødvendige kvalifikationer til at følge med, er videreuddannelse en essentiel faktor at tage stilling til. Ved at videreuddanne dig foretager du også en personlig og faglig udvikling du kan få gavn af, både i dit professionelle liv, men i den grad også i dit personlige. Det er en effektiv måde at holde dig selv opdateret på den seneste udvikling og de nyeste trends indenfor din branche, men også indenfor andre fagområder. Med en videreuddannelse får du altså ny viden og nye teorier, modeller og redskaber koblet ovenpå det, du allerede ved. Invester i din kompetenceudvikling allerede nu og begynd at videreuddan dig i dag. 

Reskilling og upskilling - hvad betyder det for dig?

Reskilling and upskilling er to koncepter der allerede har fået stor betydning for arbejdsmarkedet. Forskellen mellem koncepterne ligger i formålet med videreuddannelsen. Reskilling er fokuseret på at besidde evnen til at tilpasse sig i nye roller og dermed kunne gøre brug af andre færdigheder. Upskilling henviser til at man som medarbejder lærer nye færdigheder for at optimere præstation, er reskilling fokuseret på evnen om at tilpasse sig nye roller og dermed kunne gøre brug af andre færdigheder. 

Ved at videreuddanne dig, kan du arbejde med begge koncepter og mere specifikt ved at danne dig et overblik over dine nuværende færdigheder og derefter kortlægge dine mål med videreuddannelsen. Ydermere gør du dig selv en tjeneste ved at opstille specifikke, klare og relevante mål i forbindelse med din videreuddannelse. På den måde bliver det nemmere for dig at vælge imellem de forskellige typer af f.eks. kurser eller diplomuddannelser. 

Forskellige muligheder for videreuddannelse

Der er flere forskellige typer af videreuddannelser som kan være relevante. Du kan vælge imellem kortere kurser eller længerevarende diplomuddannelser. Sidstnævnte er at foretrække når det tages i betragtning af reskilling og upskilling da længerevarende uddannlelser oftest foregår på et mere intensivt niveau. 

En såkaldt diplomuddannelse kan du tage på diverse uddannelsesinstitutioner, heriblandt Copenhagen Business School eller Professionshøjskolen Absalon. Alt afhængig af uddannelsesinstitutionen, kan du tage din diplomuddannelse på både deltid og fuldtid. 

Med en diplomuddannelse får du altså kompetencer, der kan løfte din opgaveløsning til et højere fagligt niveau samtidig med, at du får sat din erhvervserfaring ind i en teoretisk sammenhæng. Derudover bliver du i stand til selvstændigt at indgå i tværfaglige og tværsektorielle samarbejder. At arbejde tværfagligt er en evne der er særligt efterspurgt i langt de fleste brancher. 

Vælger du at tage videreuddannelser i form af et eller flere kurser, kan dette også være meget givende alt afhængig af indholdet af kurset og hvad dine mål er med det. Alt efter dit område, kan du både finde kurser der er teortisk baserede, men også kurser der er mere praksisorienterede. 

Betydningen af videreuddannelse i fremtiden

Når arbejdsmarkedet udvikler sig, har det også betydning for din arbejdsplads og dine arbejdsopgaver, hvorfor dit job også udvikler sig. Den fortsat stigende betydning af digitaliseringen på både arbejdsmetoder og jobfunktioner, betyder også, at du kan erhverve dig de nye efterspurgte kompetencer gennem videreuddannelse. Hermed bliver du også mere værdifuld som medarbejder. Dermed vil du også være modstands- og tilpasningsdygtig overfor tendenser, der vil have en indflydelse på din virksomhed og din branche.