5 dage fordelt over 3 måneder
Kursus
København
Startdato: 08-03-2023 08:30 - København
25.000 DKK ekskl. moms

Fremragende Kundekontakt


Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt. 

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge NSCCM?

Certificerede kvalitetsuddannelser

Undervisning af førende praktikere og specialister

Anerkendt leverandør til statslige og private organisationer

Kursusbeskrivelse

CCM Practitioner - dansk

Få en internationalt anerkendt certificering som CCM Practitioner og opnå kompetencer til at forstå og anvende de vigtigste principper og teknikker i kontraktstyring.

CCM Practitioner-uddannelsen er vores mest populære certificering. Flere offentlige og private virksomheder stiller nu krav om, at deres ansatte tager denne certificering som en del af deres obligatoriske videreuddannelse.

Uddannelsen er bl.a. anerkendt af Den Statslige Kompetencefond, Jobcentre og A-kasser.

Practitioner

Lær at forstå og anvend de vigtigste principper og teknikker i kontraktstyring

Dit udbytte

Vi tager udgangspunkt i IACCM/World Commerce & Contracting's procesmodel om Contract Lifecycle Management, CLM, med 5 hovedfaser, indeholdende en række aktiviteter, der optimerer værdien af kontrakten:

 1. Initieringfasen
 2. Budfasen
 3. Udviklingsfasen
 4. Forhandlingsfasen
 5. Håndteringsfasen

CLM-aktiviteterne sikrer overblik over processer og aktiviteter, højnet bevidsthed om kommunikation, sikrer reduktion af spændinger og risici og øger det kommercielle udbytte af kontrakterne. Samtidig sikres det, at kontraktstyringen overholder lovregler mv. (compliance).

Med uddannelsen opnår du en dyb indsigt i CLM - fra udbud til ophør – og sikrer dig et helhedsorienteret, organisatorisk overblik, og øgede kompetencer til at lede kontrakten gennem alle faserne.

Efter en certificering i contract and commercial management, kan du bidrage med:

 • Udarbejdelse af solide kontrakter fra start til slut
 • Risikohåndtering og realisering af forretningsmål 
 • Kontraktvilkår og viden om de juridiske regler bag kontrakter
 • Evnen til at arbejde tværfagligt og lede drifts -og udviklingsprojekter
 • Udvikling af kontraktrelaterede processer, roller og ansvar
 • Forbedre kommunikation og vidensdeling omkring kontrakter
 • Udvikle nøgleindikatorer for god kontraktstyring
 • Afrapportere til ledelsen om udvikling og resultater

Uddannelsens indhold og opbygning

Gennem dette intensive og internationalt anerkendte forløb, vil du få indblik i de yderste kroge af kontraktstyring og blive klædt på til at håndtere alle faser af arbejdet med kontrakten og juraen, der ligger bag. 

 • Over et forløb på ca. 3 måneder, med i alt 5 dages undervisning af førende eksperter og praktikere, får du indblik i processer, aktiviteter, metoder og best practices indenfor contract and commercial management.
 • På de 5 dage undervises der dels i en række faserelaterede aktiviteter (f.eks. hvorledes man forbedrer kravspecifikationer og performance management), dels i en række generiske discipliner, som anvendes i alle faser (f.eks. interessentstyring og kommunikation).
 • Du får dybt indblik i, hvorledes kommercielle og juridiske forhold skal sammentænkes, og hvordan man får organisationen til at arbejde bedre sammen som et team, så de planlagte forretningsmål indfries.
 • Du lærer, hvad de vigtigste faldgruber er, og hvordan du kan undgå dem.
 • Du bliver bedre til at kommunikere med din ledelse og dine kolleger omkring forretningsmål og kontrakter, og hvorledes I bedst høster de helt op til 8 % i merværdi, som best practice contract management giver.

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der deltager intensivt i eller har ansvaret for kontrakter og kontraktprocesser. Du arbejder f.eks. som contract manager, IT-contract manager, jurist, indkøber, udbudskonsulent, bid manager, sælger eller projektleder. 

Du har behov for en tilbundsgående viden om de vigtigste processer, aktiviteter og redskaber og indtager typisk en aktiv operationel rolle, i samarbejde med ledelsen. Du er også med til at give input til og forme processer, roller og ansvar i relation til kontraktstyring, og du søger inspiration til, hvorledes din organisation bedst indretter sin kontraktstyring.

Certificering

IACCM/World Commerce & Contracting certificeringen og tilhørende medlemsskab giver dig: 

 • Titel og certificering som CCM Practitioner, samt tilhørende logo
 • Adgang til at holde din certificering vedlige på IACCM/World Commerce & Contracting's gratis online kurser
 • Adgang til IACCM/World Commerce & Contracting's videns- og læringsmaterialer, undersøgelser, online foredrag, faglige artikler og blogindlæg
 • Internationalt netværk med 75.000 praktikere og forskere inden for CCM
 • Mulighed for at deltage iNSCCM Professionals netværkefter endt certificering

Du får desuden adgang til en større materialesamling af viden, så du straks kan starte din egen og din organisations vej frem mod best practice contract management.

Pris

Prisen for CCM Practitioner - dansk hos NSCCM er 25.000 kr. ekskl. moms.

Hertil kommer udgift til lærebog (ca. 700 kr. ekskl. moms) samt 1 års medlemskab af IACCM/World Commerce and Contracting,og gebyr for certificeringseksamen (i alt ca. 2.300 kr. ekskl. moms.)

Er du forhindret i at deltage i et helt forløb, kan du tage enkeltdage for 5.000 kr. ekskl. moms.

Om udbyderen

NSCCM - Nordic School of Contract and Commercial Management  NSCCM er Nordens førende uddannelsescenter inden for contract and commercial management. Vi er foretrukken uddannelsespartner for en lang række statslige myndigheder, regioner og kommuner samt for private virksomheder. Vi udbyder kurser...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

Få svar på dine spørgsmål om CCM Practitioner - dansk
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Nordic School of Contract and Commercial Management

Kalvebod Brygge 5
1560 København

Telefon: +45 70 20 01 31

Evalueringer

Gennemsnit 4,6

Baseret på 5 evalueringer

Rune Christophersen

Uddannelsen giver et godt og detaljeret grundlag for hvordan kontrakter kan integreres i en organisation, samt hvordan man styre dem igennem de 5 faser i en kontrakts livscyklus. Der er mange "best practice" eksempler fra metoder som har givet gode resultater. Dygtige undervisere og godt uddannelses materiale gør det nemt at overføre teori t...

Vis alt
Helge Præstgaard Carlsen

Dygtige og vidende (og underholdende) undervisere og meget relevant indhold.

Stig Skødt

Denne førstedel af CCM uddannelsen var meget teori tung og meget stringent i formen. Der var til gengæld mange gode teorier og eksempler, og specielt René var som underviser meget inddragende og inspirerende. Jeg tog den tilbage i 2017.

Få information

Udfyld formularen for mere information om CCM Practitioner - dansk

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(4,6)
Baseret på 5 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,8)
Baseret på 10 evalueringer
Se alle evalueringer
Kundecase
Sandra Lauge Jensen, Udbudskonsu...

"En stor tak for et helt utroligt spændende forløb, som jeg ser frem til at bruge i praksis. Caseøvelserne har virkeligt sat perspektiv på tingene, og underviserne er meget vidende, engagerede og hjælpsomme. Jeg kan varmt anbefale uddannelsen."

Læs mere
Jette Søndergaard Larsen, Contra...

"Fremragende, professionel oplevelse både mht. underviserne, tilgangen, materialer og perspektiveringer til virkeligheden."

Læs mere