Bliv opdateret på ferieloven med et kursus
Som medarbejder der sidder med ferieloven i dit daglige arbejde er det vigtigt at være fortrolig med ferieloven, sådan at du undgår gråzoner. Gennem et kursus får du den nyeste viden, og en grundig gennemgang, så du er opdateret på de seneste lovændringer og retspraksisser. Med et kursus om ferieloven i bagagen kan du rådgive kollegaer og tage beslutninger på baggrund af din viden.
Hvad er ferieloven?
Ferieloven er en lov der regulerer ferie for lønmodtagere. Loven har eksisteret i Danmark siden 1938, hvor man dengang fik ret til to ugers ferie. I dag har alle lønmodtagere ret til at holde 25 dages ferie om året. Feriefridage bliver ikke reguleret af ferieloven, men er aftalt mellem en arbejdsgiver og lønmodtageren, enten via en individuel aftale eller ved overenskomst.
Du optjener efter ferieloven ret til 2,08 dages betalt ferie for hver måneds ansættelse du har. Hvilket betyder, som reglerne er nu, at er du fuldt beskæftiget i et fuldt kalenderår, så har du optjent 25 dages betalte feriedage til afholdelse i ferieåret. Det er dog værd at vide, at den nuværende ferielov bliver ændret fra 2020, således at man optjener feriedage løbende, og de kan også bruge løbende – dermed bliver ferieåret udvidet fra 12 til 16 måneder.
Lige meget om du har optjent betalt ferie eller ej, har du ret til 25 dages ferie om året – det sker bare for egen regning. Som lønmodtagere optjener du blandt andet ikke ret til betalt ferie i sygdomsperioder, barselsperioder, orlovsperioder eller under strejker.
Hvorfor skal jeg tage et kursus i ferieloven?
Ferielovgivningen er en kompleks lov, som ofte bliver diskuteret, hvorfor det er vigtigt at være opdateret med den nyeste viden om ferielovens opbygning og indhold. Ved at tage et kursus undgår du gråzoner, og bliver klædt på til at håndtere forskellige typer af sager, som du skal forholde dig til i din hverdag.
I gennem et kursus får du et overblik over hvordan reglerne er for ledere, funktionærer og timelønnede, og gennem cases lærer du om hvordan det foregår i praksis.
På et kursus i ferieloven, vil du blandt andet lære om:
-
Ferielovens opbygning og indhold og områder der potentielt kan være problemfyldte
-
Ferielovens nyeste regler, domme og afgørelser
-
Lovens dækningsområde
-
Afvikling af ferie, herunder om hovedferie, om overførsel af ferie, om fravigelsesmuligheder og om varsel af ferie.
-
Optjening af ferie
-
Ferie under udstationering, barsel, opsigelse og sygdom.
-
Ferieregler for ledelse, funktionærer, timelønnede og deltidsansatte.
-
Feriehindringer, udhævede feriepenge, efterløn, og udbetaling til ansatte der ikke holder ferie.
Hvilket kursus skal jeg vælge?
På trods af at mange af kurserne har meget af det samme hold, vil det altid være en god idé at vælge et kursus, der henvender sig til personale i din branche. Arbejder du med byggeri eller på en byggeplads kan det f.eks. være en god idé at tage Dansk Industris ferielovs kursus
OBS!
Vær opmærksom på at ferieloven ændre sig i 2020, derfor vil flere af kurserne have særlig fokus på den nye lov, og hvordan ændringerne kommer til at påvirke reglerne for optjening og afvikling.
Den nye lov ændre på arbejdsgangene radikalt, hvorfor din virksomhed i god tid bør foretage de nødvendige tilpasninger og systemer og ansættelseskontrakter, ligesom årsregnskabet bliver berørt. Lær meget mere om hvordan reglerne bliver ændret, og hvilken betydning det har for din arbejdsgang med et kursus.
Hvem skal tage et kursus i ferieloven?
Hvis du sidder i en stilling hvor du skal forstå og håndtere ferie og betaling af feriepenge, er det væsentligt at specialisere sig via et kursus.
Kurserne henvender sig især til ledere og medarbejdere i den offentlige og private sektor, som arbejder med ferieloven. Det kan være løn- og personalekonsulenter, regnskabsmedarbejdere, controllere, HR-konsulenter, sagsbehandlere, fuldmægtige og andre der skal håndtere og administrere feriereglerne.
Find et kursus, du er interesseret i
Send en forespørgsel
Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen