De mest efterspurgte kompetencer 2020: Ledere i detailbranchen

Vil du gerne arbejde som leder i engros- og detailbranchen? Vi har samlet de mest efterspurgte kompetencer blandt ledere i detailbranchen for at hjælpe dig på vej.

Vil du være leder i detailbranchen? Her på siden får du overblikket over hvilke faglige kompetencer, der er de mest efterspurgte blandt ledere i detailbrancen i 2020, så du kan styrke din position. 

Du har måske allerede erfaring inden for detail eller ledelse, men vil gerne tage skridtet og blive leder i detailbranchen. Hvert år ændrer virksomhedernes efterspørgsel på hvilke kompetencer, de finder mest attraktive. Nedenfor kan du få et overblik over hvilke faglige kompetencer, der er flest virksomheder, der efterspørger, samt hvilke kompetencer der er i vækst, som du gør klogt i at være opmærksom på. 


Top 10 faglige kompetencer

1. Ledelse

2. Salg

3. Planlægning

4. Drift

5. Kundeservice

6. Ledererfaring

7. Coaching

8. Budgetter

9. Ledelseserfaring

10. Udvikling


Her er de vigtigste faglige kompetencer hos en leder i engros- og detailbranchen

At være leder i engros- og detailbranchen kræver mange af de basale ledelseskompetencer, men særligt for branchen er, at der er en stor efterspørgsel efter ledere, der kan sælge, drive og planlægge. Kigger man længere nede på listen, så ser man, at detailhandel, service, lagerstyring og købmand og er blandt de 30 mest efterspurgte faglige kompetencer. Det er derfor en fordel for dig også at lægge vægt på din erfaring inden for detail, når du søger stillingen som leder i detailbranchen (du kan downloade den fulde liste over de mest efterspurgte kompetencer i bunden af artiklen). 


Faglige kompetencer i vækst siden 2017

1. Talforståelse

2. Ledelsesfag

3. Skabe gode kundeoplevelser

4. Dagligvarebranchen

5. Rekruttering

6. Ledelse

7. Udvikling

8. Teamledelse

9. Uddelegere

10. Detailerfaring

Hvad bliver der rekrutteret til post-corona?

1. Ledelse

2. Salg

3. Budgetter

4. Drift

5. Lagerstyring

6. Ledelsesfag

7. Ledelsesstil

8. Talforståelse

9. Planlægning

10. Skabe gode kundeoplevelser


Hvilke kompetencer er i vækst?

Oplevelsesøkonomien vinder terræn - og det gælder også i detailhandlen. Samtidig stiger konkurrencen, hvilket sætter krav for talforståelsen, da købmandsregnskabet selvfølgelig gerne skulle ende i plus. Du kommer til at agere via andre, så en stor del af dine kompetencer er menneske-relateret. Du skal kunne rekruttere, lede og uddelegere. 

Derudover har vi valgt at kigge på, om der har været en ændring i efterspørgslen af kompetencer blandt ledere i detailbranchen siden corona kom til Danmark. Perioden er fra den 12. marts - 31. juli, hvor vi ikke ser nogle markante ændringer i efterspørgslen. Budgetter og lagerstyring  er blevet vigtigere efter et globalt demand og supply chain chok. 

Styrk dine kompetencer

Mangler du nogle af de ovennævnte kompetencer? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der giver dig netop de kompetencer, som du søger. Tryk på knappen nedenfor og søg blandt +1500 kurser og uddannelser inden for ledelse.

Find dit kursus her 


Om undersøgelsen

Søgningen er udarbejdet af DAMVAD Analytics, og viser de mest efterspurgte faglige kompetencer for ledere inden for engros- og detailhandlen. På finduddannelse.dk har vi valgt at inkludere de 10 mest efterspurgte kompetencer. Efterspørgslen på faglige og personlige kompetencer er målt efter antal stillingsopslag pr. måned. Søgningen viser ydermere både positiv og negativ udvikling i efterspørgslen på forskellige faglige kompetencer, fra størst til mindst udvikling, målt på antal stillingsopslag fra 2017 til 2020. Udviklingen er målt på DAMVAD Analytics' trend-score.  

DAMVAD Analytics' trend-score

DAMVAD Analytics' trend-score er et mål for ændringen af efterspørgslen på en kompetence baseret på dens startværdi og slutværdi i perioden, hvor der tages højde for generel inflation i antal af jobopslag. Derudover er der benyttet smoothing, for at sikre at en ændring fra 600 til 1200 opslag vurderes mere signifikant end en ændring fra 1 til 2. Trend-scoren er dermed særlig sensitiv overfor kompetencer, som har sprunget den generelle kurve for jobopslag. 

Download den fulde kompetenceliste her


Annoncer