Efterspurgte kompetencer inden for salg

Har du en indre sælger, der brænder for at blive sluppet fri? Få indsigt i de mest eftertragtede faglige og personlige kompetencer inden for salg.

Se de mest efterspurgte kompetencer inden for salg

Er du erfaren sælger på udkig efter dit næste udfordrende salgsjob, eller er du nyuddannet, på jagt efter din første stilling som sælger? Her hos finduddannelse.dk har vi nøje gennemgået over 9.000 jobannoncer fra arbejdsgivere, der har søgt kompetente sælgere til deres virksomhed.

Analysen er foretaget for at give dig et overblik over de specifikke salgskompetencer, som arbejdsgiverne efterspørger. Det kan nemlig have afgørende betydning at være opdateret og kende de aktuelle kompetencebehov inden for fagområdet. Dette kan inspirere dig til kompetenceudvikling i og give dig indsigt i, hvilke færdigheder og kompetencer, du bør fremhæve i dit CV og i din ansøgning, hvis du søger nye udfordringer i år.


Efterspurgte kompetencer inden for salg

Top 15 faglige kompetencer

1. Erfaring

2. Sproglige kompetencer

3. Support

4. Relevant uddannelse

5. Office-pakken

6. Rådgivning

7. Kundeservice

8. Kommunikation

9. Kommercielt mindset

10. Serviceminded

11. Kundekontakt

12. Kørekort

13. Teamplayer

14. Salgserfaring

15. Kundebesøg

Top 15 personlige kompetencer

1. Ansvarlig

2. Drive

3. Selvstændig

4. Struktureret

5. Motiverende

6. Engageret

7. Positiv

8. Opsøgende

9. Professionel

10. Udadvendt

11. Grundig

12. Passioneret

13. Ambitiøs

14. Innovativ

15. Målrettet

Baseret på 9.528 jobannoncer på Jobindex


Er du en ansvarlig og selvstændig sælger?

I rollen som sælger repræsenterer du virksomheden udadtil, og det stiller selvfølgelig nogle krav til dig. Førstehåndsindtrykket kan nemlig have afgørende betydning for en positiv relation til nuværende såvel som potentielle kunder.

Det er derfor afgørende, at du som sælger er ansvarlig, har drive og at du formår at arbejde selvstændigt. Dette er derfor også - ikke overraskende - nogle af de vigtigste personlige kompetencer, du kan besidde som sælger.

Når arbejdsgiverne søger nye medarbejdere inden for salg, bliver der også lagt vægt på generel erfaring, sproglige kompetencer, erfaring med support samt en relevant uddannelse. Arbejdsgiverne efterspørger ligeledes evner inden for Office-pakken, hvor nogle arbejdsgivere lægger særligt vægt på Excel, men andre blot nævner Office-pakken generelt. 

Kan du nikke genkendende til en række af de nævnte kompetencer i listen herover, men føler, at du mangler nogle andre? Så kan et salgskursus være en rigtig god investering, både fagligt og personligt. Ikke blot hvis du mangler nogle af kompetencer, men også hvis du blot vil have findpudset og opkvalificeret dine kompetencer inden for et givent område.

Gå på opdagelse i udvalget af spændende salgskurser her

Vis dine kompetencer

I en stilling inden for salg lægges der som nævnt tidligere særligt vægt på din erfaring. Den specifikke type erfaring kan variere fra stilling til stilling, hvor nogle lægger særligt vægt på erfaring inden for et givent område som eksempelvis salgserfaring eller erfaring med indkøb, mens andre arbejdsgivere blot nævner erfaring helt overordnet. Det er derfor vigtigt, at du tilpasser din ansøgning og dit CV og fremhæver de kompetencer, der er væsentlige for den enkelte stilling.

Udover de kompetencer, vi allerede har nævnt, søger mange arbejdsgivere også kandidater med erfaring inden for rådgivning og kundeservice. Hvis du har erfaring inden for netop dette, så sørg for at inkludere disse kompetencer i dit CV og ansøgning. Vær dog opmærksom på ikke kun at nævne dem, men også demonstrere dine kompetencer på disse områder. Beskriv, hvordan du aktivt har anvendt disse færdigheder den respektive stilling, og hvordan det har påvirket din egen udvikling samt virksomhedens resultater etc.

Hvis din erfaring på disse områder f.eks. har resulteret i en bemærkelsesværdig salgspræstation, en rekordmåned eller lignende, bør du fremhæve disse konkrete resultater. Dette viser en potentiel arbejdsgiver, at du faktisk har bidraget værdifuldt til dine tidligere arbejdspladser ved hjælp af dine kompetencer, og at der ikke blot er tale om tomme ord.

Invester i kompetenceudvikling - dit CV vil takke dig

Er drømmejobbet som sælger dukket op, men står du overfor en udfordring med at opfylde jobannoncens specifikke faglige krav? Så finder der heldigvis en bred vifte af relevante kurser og uddannelser, der effektivt kan ruste dig med de fornødne kompetencer. Tryk på knappen nedenfor og find det salgskursus, der bedst matcher dine behov.

Har du fundet drømmejobbet, men mangler nogle af de faglige kompetencer, som virksomheden efterspørger? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der kan give dig de kompetencer, du er på jagt efter.

Find dit salgskursus her


Om undersøgelsen

I alt er 9.528 jobs jobannoncer gennemgået for perioden 1. januar til 31. december 2023. Jobannoncerne inkluderer kategorien "Salg" på Jobindex, og dækker således over de mange forskellige jobfunktioner, der lægger under denne jobkategori. I nogle tilfælde er lignende egenskaber og kompetencer nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer