De mest efterspurgte kompetencer 2020: Leder

Vil du være leder? For at hjælpe dig lidt tættere på drømmejobbet, har vi samlet de mest efterspurgte faglige- og personlige kompetencer i 2020.


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Drømmer du om at lande en lederpost? For at hjælpe dig lidt tættere på drømmejobbet, har vi samlet de mest efterspurgte faglige- og personlige kompetencer blandt ledere i 2020.

Hvert år ændrer virksomhedernes efterspørgsel på hvilke kompetencer, de finder mest attraktive hos ledere. Nedenfor får du overblikket over hvilke faglige- og personlige kompetencer, der er flest virksomheder, der efterspørger i 2020, samt hvilke kompetencer der er i vækst, som du gør klogt i at være opmærksom på. 


Top 10 faglige kompetencer

1. Ledelse

2. Kommunikation

3. Udvikling

4. Planlægning

5. Ledelseserfaring

6. Personaleledelse

7. Drift

8. Engelsk

9. Dansk

10. Salg

Top 10 personlige kompetencer

1. Samarbejde

2. Motivere

3. Overblik

4. Engageret

5. Selvstændigt

6. Struktureret

7. Anerkendende

8. Engagement

9. Fleksibel

10. åben


Her er de vigtigste faglige kompetencer hos ledere

For at være en god leder i 2020, skal du kunne kommunikere - både på dansk og engelsk - og så er det en stor fordel, hvis du har dokumenteret ledelseserfaring i forvejen. Derudover, så er de mest eftertragtede ledere generalister, og skal kunne spænde både udvkling og coaching af personalet, drift af forretningen, salget, økonomistyring og projektledelsen.

Her er de vigtigste personlige kompetencer hos ledere

På det personlige plan er det i stigende grad vigtigt, at man som leder er dygtig til at styrke fællesskabet og engagerer sig i sine medarbejdere, blandt andet ved at motivere og anerkende. Derudover er det selvfølgelig også efterspurgt, at du som leder er struktureret og kan arbejde selvstændigt. 


Faglige kompetencer i vækst siden 2017

1. Offentlig strafferet**

2. Anmærkningsfri børneattest*

3. Rekruttering

4. Privat strafferet**

5. Erfaren

6. Erfaring fra metalindustrien

7. Erfaring med salg i metalbranchen

8. Ledelsesfag

9. Leder-skills

10. cura

Personlige kompetencer i vækst siden 2017

1. Dygtig

2. Omsorgsfuld

3. Lukkeansvarlig***

4. Ordensmenneske

5. Vinderinstinkt

6. Teamsamarbejde

7. Udvikle dig fagligt

8. Rehabiliterende

9. Brænder for ledelse

10. Levere resultater


Hvilke kompetencer er i vækst?

Der er i større og større grad efterspørgsel på ledere med bløde værdier, hvorfor en af de kompetencer, der har vækstet mest siden 2017 er omsorgsfuld, ligesom begrebet feminin ledelse også vinder mere frem. Selvom de bløde værdier vinder mere frem, så er det stadig nødvendigt, at ledere kan skabe resultater og har et naturligt vinderinstinkt. 

* Mange kommuner søger efter ledere til dagsinstitutioner, hvor det kræver en anmkærkningsfri børneattest.

** Her er der primært tale om stillingsopslag fra Forsvaret, hvor der efterspørges kompetencer inden for strafferet.

*** Store mængder jobopslag fra McDonald's.

Styrk dine kompetencer

Mangler du nogle af de ovennævnte kompetencer? Så har du mulighed for at tage et kursus eller en hel efteruddannelse, der giver dig netop de kompetencer, som du søger. Tryk på knappen nedenfor og søg blandt +1500 kurser og uddannelser inden for ledelse.

Find dit kursus her 


Om undersøgelsen

Søgningen er udarbejdet af DAMVAD Analytics, og viser de mest efterspurgte faglige- og personlige kompetencer for stillingsbetegnelsen 'leder' . På finduddannelse.dk har vi valgt at inkludere de 10 mest efterspurgte kompetencer. Efterspørgslen på faglige- og personlige kompetencer er målt efter antal stillingsopslag pr. måned. Søgningen viser ydermere både positiv og negativ udvikling i efterspørgslen på forskellige faglige- og personlige kompetencer, fra størst til mindst udvikling, målt på antal stillingsopslag fra 2017 til 2020. Udviklingen er målt på DAMVAD Analytics' trend-score.  

DAMVAD Analytics' trend-score

DAMVAD Analytics' trend-score er et mål for ændringen af efterspørgslen på en kompetence baseret på dens startværdi og slutværdi i perioden, hvor der tages højde for generel inflation i antal af jobopslag. Derudover er der benyttet smoothing, for at sikre at en ændring fra 600 til 1200 opslag vurderes mere signifikant end en ændring fra 1 til 2. Trend-scoren er dermed særlig sensitiv overfor kompetencer, som har sprunget den generelle kurve for jobopslag. 

Download den fulde kompetenceliste her


Annoncer