Top 30 kompetencer inden for projektledelse

Hvilke kompetencer besidder projektlederen af 2018 egentlig?


Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020


Rigtig mange drømmer om at blive projektleder. Dét der med, at være den, der får det store skib af et projekt i havn lokker. Det kan da også være et stort adrenalinkick at få alt og alle til at lykkedes ved at sætte den rigtige kurs fra starten. Men, hvordan agerer en kompetent projektleder og hvilke kompetencer skal en såden specifikt besidde? 

Det kan vi på finduddannelse.dk give dig svaret på. Vi har nemlig gennemgået 1.079 jobannoncer inden for projektledelse på hhv. Jobindex og Jobbank. På baggrund af dem har vi lavet en analyse af, hvilke kompetencer virksomheder efterspørger hos deres kommende projektleder. Vi er således kommet frem til, at de følgende 30 er de mest efterspurgte kompetencer: 

De 30 mest efterspurgte kompetencer
inden for projektledelse i 2018

1. Planlægning

2. Motiverende

3. Overblik 

4. Sætter dagsorden

5. God til projetkstyring

6. Gode sprogskundskaber

7. Relevant uddannelse

8. Selvstændig

9. Skaber godt arbejdsmiljø 

10. Ansvarsbevidst

11. Beslutningsdygtig

12. Erfaren

13. Systematisk

14. Gode samarbejdsevner

15. Kommunikativ

16. Fokus

17. Humør

18. Tager ejerskab

19. Analytisk

20. Engageret

21. Mestrer Excel

22. Strategisk

23. Politisk tæft

24. Resultatorienteret

25. Robust

26. SCRUM kendskab

27. Forretningsforståelse

28. Opsøgende

29. Kvalitetsbevidst

30. Teamplayer

Baseret på 1.079 jobannoncer fra jobindex og jobbank. 

Sæt kursen og sørg for, at dine sømænd er med

Som kompetent projektleder skal du kunne planlægge et projekt ned i mindste detalje. Det siger sig selv, men det er bestemt vigtigt ikke at underkende vigtigheden af planlægning i det her job. Som projektleder er det dig, der skal sørge for, at det søsatte skib kommer i havn. Det samme skal dine sømænd, og det er en gevinst for projektet, at dine medarbejdere ser meningen med arbejdet og føler, at deres arbejdsindsats bliver anerkendt. Du må altså sørge for at være motiverende og engageret i deres proces, ligesom det også er godt, hvis du kan tage rollen som holdets humørspreder. At lykkedes med et projekt kan godt kræve blod, sved og tårer, hvorfor det kun er godt, hvis I også kan hygge jer lidt socialt.  

Jobbet som projektleder stiller store krav til din person

Personlig robusthed, ansvarsbevidsthed og orientation mod resultater er tre kernekompetencer, som den gode og kompetente projektleder besidder. Din kurs mod resultatet skal være stålfast, og det skal du også være. Du må helst ikke begynde at tvivle på om I kan nå i mål, og du må kunne tage nogle slag, da der vil være dage, hvor projektet ikke kører så smurt som du gerne vil, at det gør. Da må du være dit ansvar bevidst og sørge for, at I kommer på rette kurs igen. Det at være projektleder stiller altså store krav til dig som person. Nogle gange er de ubarmhjertigt store, men husk da, at I er et helt hold sammen om projektet. Hvis du formår at være en anerkende, inkluderende og ikke mindst motiverende leder, så skal I nok nå i havn. 

En kompetent projektleders mindset 

Et analytisk og strategisk mindset er bestemt også værdsatte kompetencer, når virksomheder kigger efter en ny projektleder. Du skal kunne desifrere en situation og forstå at handle på baggrund af dine konklusioner. Og så skal du kunne agere i sammenhæng med andre mennesker og forstå deres behov. Det stiller store krav til både dine samarbejds- og kommunikationsevner, ligesom  du også må have politisk tæft. Derudover må du selvfølgelig være kvalitetsbevidst og have en god portion forretningsforståelse. 

Er du mon den fødte projektleder? Eller kunne du godt have brug for et projektlederkursus for rigtig at kunne imødekomme virksomhedernes behov? Så klik her og bliv en rigtig kompetent projektleder. 


Annoncer