Masteruddannelser

Konserveringsuddannelsen

KADK, i København
Længde
2 år
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
2 år
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for information

  • Holdundervisning
  • København

Kursusbeskrivelse

Konservering

Konserveringsuddannelsen

Konserveringsuddannelsen består af en bachelor- og en kandidatuddannelse, som forbereder dig til at arbejde professionelt, praktisk og videnskabeligt med konservering.
Du er med til at bevare og gøre vores kunst-, natur- og kulturarv tilgængelig for alle, så den kan indgå i hverdagens mange forskellige formidlende lærings-, dannelses- og underholdningssammenhænge.

Konserveringsuddannelsen består af en 3- årig bacheloruddannelse og en 2- årig kandidatuddannelse. Det er en naturvidenskabelig uddannelse som kræver at du har interesse for kemi. Det er vigtigt at du synes at både de teoretiske og praktiske dele af kemi på din ungdomsuddannelse var spændende, og du skal være forberedt på at kemi på konserveringsuddannelsen er mere krævende end på din ungdomsuddannelse. Vi anbefaler, at du genopfrisker kemi og grundlæggende matematiske regneregler inden studiestart. 

På uddannelsen får du mulighed for at afprøve bevaringsteori i praksis på unikke museumsgenstande. Vi lægger vægt på at skabe et godt studiemiljø, hvor du både kan fordybe dig, arbejde tæt sammen med dine medstuderende og indgå i en god dialog med underviserne. På studieture og i dit praktikforløb får du kontakt til arbejdsmarkedet.

Uddannelsen og faget er i kontinuerlig udvikling. Fra primært at handle om genstandsbevaring på museer, er der i dag et langt større udsyn mod samfundet. Instituttets forskere inddrager løbende ny viden i undervisningen, og vi beskæftiger os i stigende grad med forebyggende konservering, hvor teknologi og analyser er fundamentet for at skabe gode udstillings- og magasinforhold, risikovurderinger og langsigtede bevaringsplaner.

Som konservator kan du arbejde på museer, på konserveringscentre, på kultur- og naturarvsinstitutioner, i det private erhverv og som selvstændig. Du starter oftest med kortere ansættelser, som giver dig rig mulighed for at afprøve flere arbejdspladser. Du har også mulighed for at fortsætte ad forskervejen med en ph.d. 

Målgruppe

Som konservator kan du være med til at sikre arkæologiske fund, når de er truet af stigende temperaturer, naturkatastrofer og invasive arter. Du kan være med til at forebygge, at plastikobjekter og genstande fra vores digitale liv forgår.

Og du kan bidrage til at mindske forbruget af ressourcer og energioptimere vores kulturbrancher.

Pris

Studerende på konserveringsuddannelsen på Det Kongelige Akademi skal forvente udgifter til litteratur, print, studierejser og software. Beløbene vi angiver er et estimat for de forventede maksimale udgifter på uddannelsen. Udgifterne kan være lavere end de angivne beløb og kan variere mellem programmer og semestre.

Computer og software

Ved studiestart forventer vi, at du har en computer. Det kan både være en PC og en Mac. Du behøver ikke købe en ny computer. Du kan sagtens bruge den du allerede har og så se om du får behov for en ny. Du får Office-pakken og du kan få en billig studielicens til Adobe-pakken. Derudover har Akademiet computere med specialsoftware til de forskellige discipliner.

Studierejser

På bacheloruddannelsen er der ofte en studierejse. Udgifter til studierejsen varierer efter destination men har en samlet maksimumudgift på 7500 kroner. Hvis udgifterne bliver højere, søges der i fællesskab finansiering via fonde og sponsorater.

Samlede udgifter til bacheloruddannelsen i konservering

Du skal forvente udgifter på op til 12.000 på bacheloruddannelsen som dækker litteratur, print og eventuelle rejser. Udgifterne kan variere efter hvilket program du er tilknyttet. 

Samlede udgifter til kandidatuddannelsen i konservering

Du skal forvente udgifter på cirka 1000 kroner pr. semester, i alt 4000 kroner for hele kandidatuddannelsen. 

KADK
Philip de Langes Allé 10
1435 København K

Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering

Vi er Nordens førende akademi inden for arkitektur, design og konservering. Vores aktiviteter er forankret i 6 institutter og en række programmer, der skaber uddannelse, forskning og innovation. Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering er en højere videregående uddannelsesinstitution...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret