Masteruddannelser

Arkitektuddannelsen

KADK, i København (+1 lokationer)
Længde
2 år
Næste startdato
Kontakt for information (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
2 år
Næste startdato
Kontakt for information (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

Kontakt for information

  • Holdundervisning
  • Kalundborg

Kontakt for opstart

  • Holdundervisning
  • København

Kursusbeskrivelse

Arkitektuddannelsen

Arkitektuddannelsen

Det Kongelige Akademi uddanner arkitekter, der er blandt de mest efterspurgte i verden. Udgangspunktet for uddannelsen er, at arkitektur ikke blot handler om formgivning, men at det er en særlig form for refleksion og praksis, der kan ændre verden og vores virkelighedsopfattelse.

Om arkitektuddannelsen i København

Arkitektuddannelsen i København giver dig mulighed for at arbejde med en række forskellige opgaver inden for bygningskunst, planlægning og design. Som arkitekt arbejder du med at skabe nye rumlige og sanseligt interessante løsninger til hele samfundet.

På arkitektuddannelsen bliver du uddannet til at udtænke og designe løsninger med særligt fokus på, hvordan arkitekturen og byggeriet kan bidrage til et mere bæredygtigt samfund. Det kan være ved at udvikle og anvende nye materialer eller ved at finde nye måder at udvikle gamle bygninger og byområder fremfor at bygge nyt. Arkitekten har en vigtig rolle i forhold til grøn omstilling, og store samfundsemner som velfærd, globalisering, urbanisering og digitalisering er i høj grad udgangspunkt for den undervisning, du vil møde på arkitektuddannelsen. 

Du rustes til at arbejde med etik, æstetik, funktion, teknologi, kultur, miljø og samfund i løsningen af arkitektfaglige opgaver. Og du klædes på til en national og international karriere inden for fagets arbejdsfelter, herunder praksis, forskning og udvikling, formidling og undervisning.

Vi optager hvert år cirka 120 studerende til bacheloruddannelsen i arkitektur i København.

Om arkitektuddannelsen i Kalundborg

Vi befinder os midt i en global klima-, biodiversitets- og ressourcekrise som kræver en radikal grøn omstilling af vores samfund. Som fremtidig arkitekt kommer til at spille en afgørende rolle i denne udvikling. På arkitektuddannelsen i Kalundborg undersøger vi, hvordan man gennem en kritisk, kunstnerisk praksis kan give mulige svar på hvordan vi kan forme og udvikle vore byer, landskaber og bygninger, så de bliver både bæredygtige, attraktive, funktionelle og inkluderende.

Arkitektuddannelsen i Kalundborg engagerer sig meget direkte i Kalundborg som by og de lokale muligheder som beliggenheden giver for et åbent, eksperimenterende og nyskabende studie- og forskningsmiljø, i samarbejde med byen, øvrige uddannelser, erhverv og civilsamfund.

Den stærke lokale forankring kombineres med et globalt udsyn. Inden for både undervisning, forskning og kunstnerisk udviklingsarbejde bliver der arbejdet sammen med førende internationale miljøer.

Målgruppe

Denne uddannelse er for dig, der ønsker at blive arkitekt. 

Pris

Studerende på Det Kongelige Akademi skal forvente udgifter til materialer, litteratur, studierejser og software. Beløbene vi angiver er et estimat for de forventede maksimale udgifter på uddannelsen. Udgifterne kan også være lavere end de angivne beløb og kan variere mellem programmer og semestre.

Computer og software

Ved studiestart forventer vi, at du har en bærbar computer (PC/Mac). Du behøver ikke købe en ny computer: Start med den, du allerede har og har og vurder hen ad vejen om du får behov for en ny.

Akademiet stiller programmer som Office-pakken, AutoCad og Revit til rådighed, og du kan få billige studielicenser til Adobe-pakken og Rhino. Derudover har Akademiet computere med specialsoftware til de forskellige discipliner.  

Studierejser

På bacheloruddannelsen og på kandidatuddannelsen er der én eller flere studierejser. Udgifter til studierejserne varierer efter destination men har en samlet maksimumudgift på 8000 kr på bacheloruddannelsen og på 8000 kr på kandidatuddannelsen. Hvis udgifterne bliver højere, søges der i fællesskab finansiering via fonde og sponsorater. 

Materialer og litteratur

Udgifter til materialer vil variere efter hvilke materialer, du vælger at bruge i dine projekter. Du kan forvente at gennemføre uddannelserne inden for følgende ramme:

Bachelor i arkitektur

  • Udgifter til litteratur og materialer, inkl. materialer til bachelorprojekt: maks. 12.000 kroner.

Kandidat i arkitektur

  • Udgifter til litteratur og materialer på 1. -3. semester: i alt maks. 4.000 kroner Udgifter til afgangsprojekt: maks. 3.000 kroner
KADK
Philip de Langes Allé 10
1435 København K

Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering

Vi er Nordens førende akademi inden for arkitektur, design og konservering. Vores aktiviteter er forankret i 6 institutter og en række programmer, der skaber uddannelse, forskning og innovation. Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering er en højere videregående uddannelsesinstitution...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret