Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 186
1
2
3
4
...
10
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

Del ud af din viden og erfaring! 

Ønsker du at styrke dine kommunikative kompetencer og blive god til at formidle din viden videre til blandt andet dine kollegaer? Så er en mentoruddannelse måske noget for dig! 

Hvad er en mentor? 

En typisk mentor er enten en leder eller en medarbejder, som er med til at løfte og hjælpe de mindre erfarne medarbejdere i virksomheden - både fagligt men også personligt. En mentor har til ansvar at holde sig neutral og præge mentee's i en subjektiv retning. Det er vigtigt, at en mentor fremstår lyttende og spørgende samtidig med at være konstruktiv for at sikre den bedst mulige udvikling. 

Mentor

Hvad indebærer en mentoruddannelse? 

På en mentoruddannelse får du de rette værktøjer til at kommunikere til dine mentee's samt evnen til at kunne skabe de optimale relationer på din arbejdsplads. Under uddannelsen vil du blandt andet arbejde med: 

 • Rollen som mentor og mentee
 • Forandringsarbejde med fokus på, hvorfor jeg handler, som jeg gør
 • Den gode kommunikation og selvopfattelse
 • Effektive spørgeteknikker
 • Persontyper - og hvordan du møder dem
 • Konflikthåndtering
 • Grundlæggende strategier til udvikling og indlæring
 • Ledelse og motivation

Endvidere bliver du klogere på, hvordan du arbejder med forskellige mennesker, herunder sociale, kulturelle og etniske forskelligheder, som optræder på din arbejdsplads. Konflikthåndtering er også et emne som uddannelsen vil komme ind på, herunder med fokus på de konflikter du vil komme ud for som mentor. 

Hvilket udbytte har din virksomhed ved din mentoruddannelse? 

Din arbejdsplads' udbytte af din mentoruddannelse er, at du professionelt gennem kommunikationsværktøjer og coachingteknikker kan påtage dig mentorrollen. I mentorrollen vil du kunne bidrage med, at løfte, vejlede og coache de kollegaer, som har behov for det. 

Personligt har du også selv mulighed for at udvide dine kompetencer og få en større selvindsigt, som du kan bruge i dit nuværende og fremtidige arbejde. 

Som virksomhed sørges der for, at medarbejdere kommer godt i gang med arbejdet og at de føler sig trygge hvad oplæring, og integration i virksomheden angår. Dermed har medarbejderne altid en at henvende sig til uanset, hvad det drejer sig om, hvilket ultimativt vil skabe en større tryghed og ærlighed i organisationen. 

Hvilke forskellige fokusområder findes der inden for en mentoruddannelse? 

Udover at man kan tage en specifik uddannelse ved navn mentoruddannelse, findes der også forskellige fokusområder inden for dette felt. Du kan blandt andet specialisere dig inden for: 

 • Kognitiv mentor
 • Konflikthåndtering
 • Stress
 • Teamcoaching
 • Løsningsfokuseret mentorskab 

Hvor kan man tage en mentoruddannelse?

Der findes et hav af udbydere, der tilbyder både kurser samt uddannelser inden for dette felt. Hertil kan du også vælge, hvorvidt du har lyst til at tage dit kursus eller din uddannelse fysisk eller online. Ydermere findes der som tidligere nævnt også et hav af forskellige uddannelser og kurser inden for mentorfeltet. Begge gør det enormt fleksibelt og overskueligt at navigere i de mange kurser og uddannelser. Ovenfor ses de kurser og udbydere som vi tilbyder, og du kan nemt finde lige netop det kursus, eller den uddannelse, som passer perfekt til dig og din hverdag!