6 tips til god coaching: Disse egenskaber skal en god coach besidde

Vil du udvikle dine færdigheder som coach? Er du i tvivl om, hvordan man bliver en succesfuld coach? Få 6 tips til god coaching her.

6 tips til god coaching

Du har måske allerede arbejdet sammen med en talentfuld coach? En person, der har formået at inspirere og motivere dig. En person, der har hjulpet dig med at vokse og med at nå dine mål. 

Men hvad skal der til for at opnå det talent? Læs mere her, hvis du vil blive klogere på, hvad der skal til for at blive en god coach.


Det tager både tid og tålmodighed at blive en succesfuld coach. God coaching bygger desuden på et sæt grundlæggende færdigheder, der kan flytte dig fra gennemsnitlig til ekstraordinær. Vi kommer her med seks egenskaber, du som coach bør besidde for at hjælpe dig selv og andre til succes.

Det er vigtigt at fremhæve, at hver eneste færdighed kan læres og skal trænes løbende.

1. Gode coaches er opmuntrende

En god coach forstår vigtigheden af at ​​opmuntre. Når du står over for en vanskelig situation, skal en god coach få dig tilbage på sporet med støtte og opmuntring. Der er dog en hårfin grænse mellem opmuntring og pres.

Hvis en coach bliver for ivrig, kan det have den modsatte effekt. Det kan netop resultere i, at du føler, du bliver skubbet længere, end du har kapacitet til. En god coach skal derfor være i stand til at aflæse dine signaler og være forsigtig med at presse for meget på.

2. Gode coaches stiller spørgsmål

En god coach hjælper dig med at finde svar på de spørgsmål, du har. I sidste ende er målet, at du finder løsningen på din udfordring. Det kan coachen opnå ved at stille uddybende spørgsmål og vise interesse og empati. En god coach drives netop af nysgerrighed frem for fordømmende adfærd.

3. Gode coaches ser situationer fra flere perspektiver

En god coach er i stand til at hjælpe dig med at se på situationer fra mere end ét perspektiv. Dette er særligt vigtigt ved problemløsning, brainstorming, og beslutningstagning. For at tage en velargumenteret beslutning er det vigtigt se flere sider af samme sag.

4. Gode coaches kan prioritere

En god coach kan hjælpe dig med at identificere, hvilke delmål der skal prioriteres. Man kommer ikke langt ved at fokusere på alt. Det er vigtigt at afgøre, hvilke opgaver der skal tages hånd om først, for at komme videre.

5. Gode coaches ser muligheder

En god coach kan også hjælpe dig med at se muligheder, hvor du ikke kunne se dem tidligere. En god coach har en stærk vision for fremtiden og hjælper dig med at realisere dit mål ved at identificere mulighederne, som de kommer. 

6. Gode coaches er ledende - ikke autoritære

En god coach mister aldrig fokus på rollen som lærer. De deler deres ekspertise og erfaring, så du bedre kan opfylde dine personlige mål. Coaches kommer uundgåeligt til at guide med en vis autoritet, men de skal passe på ikke at være for autoritære. De skal dele og forklare deres ideer, ikke diktere og insistere på dem. I sidste ende skal relationen mellem dig og din coach være afbalanceret.


Vil du styrke dine coaching kompetencer?

Er du leder og interesseret i coaching?


Annoncer