Vis finduddannelse.dk som: Mobile

6 tips til god coaching: Disse egenskaber skal en god coach besidde

Du har måske allerede arbejdet sammen med en talentfuld coach? En person, der har formået at inspirere og motivere dig. En person, der har hjulpet dig med at vokse og med at nå dine mål. Men hvad skal der til for at opnå det talent? Læs mere her, hvis du vil blive klogere på, hvad der skal til for at blive en god coach.

Det tager både tid og tålmodighed at blive en succesfuld coach. God coaching bygger desuden på et sæt grundlæggende færdigheder, der kan flytte dig fra gennemsnitlig til ekstraordinær. Vi kommer her med seks egenskaber, du som coach bør besidde for at hjælpe dig selv og andre til succes.

Det er vigtigt at fremhæve, at hver eneste færdighed kan læres og skal trænes løbende.

1. Gode coaches er opmuntrende

En god coach forstår vigtigheden af at ​​opmuntre. Når du står over for en vanskelig situation, skal en god coach få dig tilbage på sporet med støtte og opmuntring. Der er dog en hårfin grænse mellem opmuntring og pres. Hvis en coach bliver for ivrig, kan det have den modsatte effekt. Det kan netop resultere i, at du føler, du bliver skubbet længere, end du har kapacitet til. En god coach skal derfor være i stand til at aflæse dine signaler og være forsigtig med at presse for meget på.

2. Gode coaches stiller spørgsmål

En god coach hjælper dig med at finde svar på de spørgsmål, du har. I sidste ende er målet, at du finder løsningen på din udfordring. Det kan coachen opnå ved at stille uddybende spørgsmål og vise interesse og empati. En god coach drives netop af nysgerrighed frem for fordømmende adfærd.

3. Gode coaches ser situationer fra flere perspektiver

En god coach er i stand til at hjælpe dig med at se på situationer fra mere end ét perspektiv. Dette er særligt vigtigt ved problemløsning, brainstorming, og beslutningstagning. For at tage en velargumenteret beslutning er det vigtigt se flere sider af samme sag.

4. Gode coaches kan prioritere

En god coach kan hjælpe dig med at identificere, hvilke delmål der skal prioriteres. Man kommer ikke langt ved at fokusere på alt. Det er vigtigt at afgøre, hvilke opgaver der skal tages hånd om først, for at komme videre.

5. Gode coaches ser muligheder

En god coach kan også hjælpe dig med at se muligheder, hvor du ikke kunne se dem tidligere. En god coach har en stærk vision for fremtiden og hjælper dig med at realisere dit mål ved at identificere mulighederne, som de kommer. 

6. Gode coaches er ledende - ikke autoritære

En god coach mister aldrig fokus på rollen som lærer. De deler deres ekspertise og erfaring, så du bedre kan opfylde dine personlige mål. Coaches kommer uundgåeligt til at guide med en vis autoritet, men de skal passe på ikke at være for autoritære. De skal dele og forklare deres ideer, ikke diktere og insistere på dem. I sidste ende skal relationen mellem dig og din coach være afbalanceret.

Vil du styrke dine coaching kompetencer? Se udbydere af coaching kurser her!

Er du leder og interesseret i coaching? Tjek vores oversigt over kurser i ledelsesbaseret coaching!

Senest opdateret: 05 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-06-2020

Få glæden tilbage i dit arbejdsliv

Læs Nanna Agerlins bud på, hvorfor man mister lykkefølelsen i arbejdslivet, og hvordan man får den tilbage. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2020

Førstehåndsindtryk

Du får aldrig en ny chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk.Når der er tale om en jobsamtale, er der måske også endnu mere på spil. Her er 10 tips, der sikrer, at du efterlader et godt førstehåndsindtryk - og kommer et skridt tættere på drømmejobbet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-07-2020

Få ekspertens råd om valg af coaching uddannelse

Begrebet coaching bruges i dag i mange forskellige sammenhænge, og det kan derfor være svært at vide, om kompetenceudvikling inden for coaching er det rette valg for dig. Vi har spurgt ekspert Connie Friman til råds - så er coaching et område, der interesserer dig, kan du her få inspiration til dit valg af kursus eller uddannelse.

Læs mere