6 tips: Sådan gør du et godt indtryk | Se mere her
21 jul 2023

6 tips: Sådan gør du et godt indtryk

Er du ny på jobbet? Skal du til en begivenhed, hvor du skal møde en masse nye mennesker? Eller drømmer du bare om, at være dén, der kan træde ind i et fyldt lokale og charmere dem alle? I så fald giver finduddannelse.dk dig de allerbedste forudsætninger med disse 6 tips.


 

1. Op med mundvigene

Du har i omegnen af 7 sekunder til at give et godt førstehåndsindtryk. Studier har længe påvist, at mennesker ikke bare synes bedre om personer, der smiler, de også har meget lettere ved at huske dem bagefter. Så sørg for at få mundvigene op og smil til dem du møder. Undervurdér heller aldrig, hvad dit ydre kan gøre for førstehåndsindtrykket. Sørger du for altid at holde dig ren og pæn og klæde dig efter situationen, ja så giver du dine nye bekendtskaber et godt indtryk af dig allerede inden du har åbnet munden.

2. Observer og spejl din modpart

Tag dig tid til at observere mimik, kropssprog og stemmeniveau hos alle de nye mennesker du møder. Forsøg derefter lige så stille og diskret at spejle personens adfærd. Studier viser nemlig, at mennesker har tendens til at synes bedre om personer, der minder om dem selv. Derfor; Er personen udadvendt og har et livligt kropssprog? Så vær ligeså entusiastisk i dit stemmeleje og kropssprog. Virker personen derimod forsigtig og introvert? Så tal sagte og tilpas dit kropssprog til personens temperament.

3. Stil interesserede spørgsmål

Hvem kan ikke godt lide at føle sig vigtig og interessant? Spørg venligt og interesseret ind til de mennesker du taler med, da det får dem til at føle sig betydningsfulde og godt tilpas. Men sørg for, at holde samtaleemnerne på et let og socialt accepteret niveau; især når det gælder nye bekendtskaber.

4. Husk navnet

Meget få ting du gør eller siger kan imponere et andet menneske lige så meget som når du husker personens navn. Som mennesker føler vi os bare mere værdsatte, respekterede og engagerede i en samtale, når andre tiltaler os ved navn. Snig gerne navnet ind et par gange i løbet af samtalen: “Hej Louise, hvor kommer du fra?” eller “Det var så hyggeligt at møde dig, Henrik! Vi ses på konferencen i næste uge”. Vær heller ikke bleg for at bruge navnet, hvis du tilfældigt render ind i personen: “Hej igen, Morten! Hvordan gik mødet”. Bruger du personens navn rigtig, så er det bestemt dit bedste skyts til en sund og velvillig relation.

5. Tal positivt om andre

Vil du gerne give et godt indtryk? Så var din mund. Tal aldrig dårligt om andre mennesker, slet ikke foran og til nye bekendtskaber. Det du siger om andre påvirker nemlig, hvordan mennesker ser dig. Smagte apperitiffen dårligt? Dummede taleren sig? Så hold det for dig selv. Din negativitet vil være det andre mennesker kommer til at huske om dig. Vær derimod positiv og opløftende i al din kommunikation, så det bliver disse egenskaber de vil associere dig med.

6. Find det, I har tilfælles

Find den magiske tråd, og spin så! Måske har i været til samme forelæsning, deler en politisk overbevisning, har teenagebørn, elsker at sejle, læst økonomi, går til samme sport eller deler fødselsår. Hvad end det er i har tilfælles, så find det! Og brug det til at bygge en lille bro imellem jer.

Giv et endnu bedre indtryk! Se vores oversigt over kurser i mundtlig kommunikation her

Senest opdateret: 21 jul 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-10-2022

Hvad er NLP coaching?

NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering. Det er en populær specialistteknik, som ofte anvendes af coaches til at nedbryde de mentale barrierer, som vi alle har skabt over tid, så vi kan ændre vores adfærdsmønstre. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-06-2022

Familiecoaching og personlig udvikling

I et samfund med fokus på karrieren, er der mindre tid til familien og os selv. Familiecoaching og personlig udvikling er de seneste par år blevet populære 'buzzord' - men hvad står de for? Pernille W. Lauritsen fra Mindjuice fortæller om behovet for familiecoaching i dagens samfund.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2022

Sådan bliver du mere effektiv på jobbet!

Har du styr på tiden? Få fem gode tiltag, som gør dig mere effektiv i dit job. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2022

Sådan skriver du den gode e-mail

Her får du Bro's postkortmetode til, hvordan du kan lave mere elegant e-mail marketing og knække koden til at trænge igennem den moderne postkasse.

Læs mere