6 tips: Sådan gør du et godt indtryk | Se mere her
20 okt 2022

6 tips: Sådan gør du et godt indtryk

Er du ny på jobbet? Skal du til en begivenhed, hvor du skal møde en masse nye mennesker? Eller drømmer du bare om, at være dén, der kan træde ind i et fyldt lokale og charmere dem alle? I så fald giver finduddannelse.dk dig de allerbedste forudsætninger med disse 6 tips.

 

1. OP MED MUNDVIGENE

Du har i omegnen af 7 sekunder til at give et godt førstehåndsindtryk. Studier har længe påvist, at mennesker ikke bare synes bedre om personer, der smiler, de også har meget lettere ved at huske dem bagefter. Så sørg for at få mundvigene op og smil til dem du møder. Undervurdér heller aldrig, hvad dit ydre kan gøre for førstehåndsindtrykket. Sørger du for altid at holde dig ren og pæn og klæde dig efter situationen, ja så giver du dine nye bekendtskaber et godt indtryk af dig allerede inden du har åbnet munden.

2. OBSERVÉR OG SPEJL DIN MODPART

Tag dig tid til at observere mimik, kropssprog og stemmeniveau hos alle de nye mennesker du møder. Forsøg derefter lige så stille og diskret at spejle personens adfærd. Studier viser nemlig, at mennesker har tendens til at synes bedre om personer, der minder om dem selv. Derfor; Er personen udadvendt og har et livligt kropssprog? Så vær ligeså entusiastisk i dit stemmeleje og kropssprog. Virker personen derimod forsigtig og introvert? Så tal sagte og tilpas dit kropssprog til personens temperament.3. STIL INTERESSEREDE SPØRGSMÅL

Hvem kan ikke godt lide at føle sig vigtig og interessant? Spørg venligt og interesseret ind til de mennesker du taler med, da det får dem til at føle sig betydningsfulde og godt tilpas. Men sørg for, at holde samtaleemnerne på et let og socialt accepteret niveau; især når det gælder nye bekendtskaber.4. HUSK NAVNET

Meget få ting du gør eller siger kan imponere et andet menneske lige så meget som når du husker personens navn. Som mennesker føler vi os bare mere værdsatte, respekterede og engagerede i en samtale, når andre tiltaler os ved navn. Snig gerne navnet ind et par gange i løbet af samtalen: “Hej Louise, hvor kommer du fra?” eller “Det var så hyggeligt at møde dig, Henrik! Vi ses på konferencen i næste uge”. Vær heller ikke bleg for at bruge navnet, hvis du tilfældigt render ind i personen: “Hej igen, Morten! Hvordan gik mødet”. Bruger du personens navn rigtig, så er det bestemt dit bedste skyts til en sund og velvillig relation.5. TAL POSITIVT OM ANDRE

Vil du gerne give et godt indtryk? Så var din mund. Tal aldrig dårligt om andre mennesker, slet ikke foran og til nye bekendtskaber. Det du siger om andre påvirker nemlig, hvordan mennesker ser dig. Smagte apperitiffen dårligt? Dummede taleren sig? Så hold det for dig selv. Din negativitet vil være det andre mennesker kommer til at huske om dig. Vær derimod positiv og opløftende i al din kommunikation, så det bliver disse egenskaber de vil associere dig med.6. FIND DET, I HAR TILFÆLLES

Find den magiske tråd, og spin så! Måske har i været til samme forelæsning, deler en politisk overbevisning, har teenagebørn, elsker at sejle, læst økonomi, går til samme sport eller deler fødselsår. Hvad end det er i har tilfælles, så find det! Og brug det til at bygge en lille bro imellem jer.

Giv et endnu bedre indtryk! Se vores oversigt over kurser i mundtlig kommunikation her

Senest opdateret: 20 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-10-2022

Sådan kan mindfulness hjælpe dig i din karriere

Personlig udvikling hitter lige nu. Vi tørster ikke kun efter at udvikle vores faglige kompetencer - der er også kommet større fokus på de mere personlige kompetencer. Hans Ehlert, cand.psych. og underviser på kurset ‘Mindfulness på arbejdspladsen’ fortæller, hvordan mindfulness kan hjælpe dig på jobbet.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

8 tips: Sådan bliver du en uundværlig medarbejder

Går du og er usikker på din nuværende jobstilling? Stiller du dig selv spørgsmålet: "Hvis der skal fyres i virksomheden, er jeg så én af de uundværlige?" Vi har her samlet en række tips til, hvad du kan gøre for at blive uundværlig på din arbejdsplads.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Derfor skal du få dig en mentor

Dét at have en mentor, er i dag et anerkendt redskab for alle der står over for et skift i karrieren. Hvad end du først er på vej ind på arbejdsmarkedet, eller vil lave et skift i din karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2021

Conversion Boost

Konverteringsoptimering handler både om at fastholde vækst og konkurrenceevne på det digitale marked, ligesom at salgsteknik, kundeindsigt, psykologi, design, brugerdata, split-test og meget mere er vigtigt at tage med.

Læs mere