Hypnoterapi - hvordan føles trance?

Vil du vide hvordan hypnose føles? Eller er du interesseret i hvad hypnoterapi kan? Så læs med i denne artikel, hvor vi afprøver det.

Hypnose - hvordan føles trance

Til denne særlige artikel, har vi sendt vores Digital Content Editor, Emilia Pedersen, ud for at afprøve hypnoterapi på Hypnoseskolen. Her kan du læse om hendes spændende oplevelse i hypnose, og lære mere om hvad trance egentlig går ud på.

Vi arbejder på at udbrede kendskabet til alternative karriere- og uddannelsesveje, og vi håber du har lyst til at blive klogere på de mange spændende brancher, der findes derude. God læselyst!


Første del: terapi

En decemberdag ankommer jeg på Hypnoseskolen, og skal for første gang prøve kræfter med hypnoterapi. De er lige flyttet ind i de nye lokaler, hvor der små øvelokaler til eleverne og et stort undervisningslokale.

Jeg er som regel ret letpåvirkelig, og jeg glæder mig til at se, hvordan jeg reagerer på at skulle i trance. Jeg sætter mig i den ene af de to lænestole der står overfor hinanden. Først taler vi om forventningen til hvordan trance føles, og hvad jeg håber at få med fra dagens session. Det er noget Brian gør med alle sine klienter, for det er vigtigt at afmystificere hypnose og hvordan det føles.

I den første del af min hypnoterapi-time stiller vi skarpt på en negativ eller positiv følelse fra mit liv. Jeg har meget på min tallerken med eksamener, familieliv og arbejde. Det dykker vi ned i, med det formål at finde frem til en problemstilling, som vi kan arbejde videre med i trancen. Jeg får sat ord på situationer, hvor jeg mærker indre uro. Vi laver en visualiseringsøvelse, hvor jeg skal parkere mine negative følelser, og hvor jeg erfarer hvordan jeg er i kontrol over hvad jeg føler.

Derudover arbejder vi med en konkret situation, hvor jeg mærker ængsteligheden, stressen og presset, rulle ind over mig. Her genoplever jeg situationen, og ved at sætte mine to fingre sammen mærker jeg nu den indre ro, som vi har arbejdet med at karakterisere.

Det kaldes et anker. Et helt konkret værktøj, som bruges til at skifte den negative følelse ud med en positiv. Et værktøj, som jeg i situationen mærker som helt magisk. Der er ingen tvivl om, at samtaleterapien fylder en lige så stor del af denne session, som hypnosen gør.

Læs også vores artikel om 5 fordomme om hypnose


Anden del: hypnose

Nu er det tid til at ligge i den store lænestol, og jeg mærker hvordan den støtter hver en fiber af min krop. Jeg føler mig i ro, og er spændt på hvordan denne type trance føles. Brian beder mig om at slappe helt af, og siger at jeg skal forestille mig at stå ved toppen af en trappe.

Så tæller han ned, og for hver skridt jeg tager, kan jeg mærke hvordan jeg føler mig mere og mere afslappet. Jeg kan huske at jeg tænker: er jeg i trance nu?

Vejledt af Brian befinder jeg mig i et trygt sted inde i mig. Jeg forestiller mig en idyllisk skov. Han beder mig forestille mig ting, men han beskriver det ikke. Det er min egen opgave at lade det hele tage form for mit indre øje.

Her møder jeg min ængstelighed, som tager form som et egentlig venligt muddermonster. Jeg skal kappe båndet og gå hen imod mit højere selv, som er hele mig. En smuk visualisering, hvor jeg mærker en grundfølelse af at være lige som jeg skal være. Brian bruger hele tiden de ord jeg selv har brugt i terapitimen, og det giver en klarhed over oplevelsen.

💡 Sådan føles trance

En let summen i mine ben og arme. Jeg er helt tung, og min kæbe er blød og uden spændinger. Men jeg er helt klar over hvor jeg er, hvem der taler og registrerer også lydene fra gaden.

Samtidig er billedet for mit indre øje helt skarpt og jeg er allermest lige der, i en skov. Her ser jeg alt helt klart og tydeligt, og jeg kan mærke min intuition. Hver gang jeg bliver stillet et spørgsmål, svarer jeg uden intellektuelt at finde et svar. Svaret kommer et andet sted fra, nemlig det ubevidste.

Det er faktisk først, da jeg er på vej ud af trance og skal bevæge mig op ad trappen i mit hoved igen, at det går op for mig, at jeg slet ikke har bevæget min krop siden jeg lagde mig. Jeg genkender følelsen fra en dyb meditation.


Virker hypnoterapi?

Mange kender måske hypnose fra trylleshows, hvor hypnotisøren med et enkelt knips kan få en person til at gøre helt skøre ting. Det er langt fra den oplevelse jeg går fra Hypnoseskolen med.

Alle vil opleve det forskelligt, men jeg går fra sessionen med nye værktøjer til at grounde mig selv, og jeg mærker den indre ro, som jeg længtes efter. At kunne genkalde den ro og glæde jeg mærkede i sessionen, og være i stand til at finde den inde i mig selv, når andre følelser overtager, er guld værd.

Virker det? Det korte svar er, ja! Hypnoterapi er helt sikkert en måde, hvor man kan komme et lag dybere i sig selv, og jeg er sikker på, at mange vil have gavn af at komme i kontakt med det ubevidste i sig selv.  

Er du interesseret i en uddannelse inden for hypnose og hypnoterapi?

Find din hypnose uddannelse her

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet.

Annoncer