Stressforebyggende forløb for arbejdspladser

Psykologhuset ReView, Landsdækkende
Længde
12 timer
Næste startdato
Datoer tilrettelægges efter jeres behov. Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Firmakursus
Kurset afholdes på
Dansk
Længde
12 timer
Næste startdato
Datoer tilrettelægges efter jeres behov. Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Firmakursus
Kurset afholdes på
Dansk
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

Datoer tilrettelægges efter jeres behov.

  • Firmakursus
  • Danmark
  • Dansk

Kursusbeskrivelse

Overtænkning er en væsentlig årsag til mistrivsel og ineffektivitet

På arbejdspladser er der de seneste år fokuseret meget på at skabe en god balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vi opfordrer fx vores medarbejdere til at gå hjem til tiden, lukke deres mail ned efter endt arbejdsdag, adskille arbejdsmobilen fra privatmobilen og generelt holde fri, når de har fri. Men som mange ledere og medarbejdere erfarer, så lukker disse tiltag ikke nødvendigvis ned for alle de mange tanker, vi ofte har om vores arbejde.

Hos Psykologhuset ReView arbejder vi med at afgrænse tanker om arbejdet – og på den måde øge trivsel og reducere stress- og belastningssymptomer.

Sådan skabes balance mellem privatliv og arbejdsliv

At skabe god balance mellem privatliv og arbejdsliv samt sikre en højere trivsel er langt mere komplekst end blot at gå hjem til tiden. Vores nervesystem kan ikke skelne mellem tanker og virkelighed. Konsekvensen af dette er, at bekymringer om arbejde aktiverer vores alarmberedskab, så vi føler os pressede, stressede og/eller ængstelige – på trods af at vi fysisk er langt væk fra arbejdspladsen. Så selvom vi holder fri, holder vi ikke nødvendigvis fri fra tanker om arbejdet. Medarbejderne kan fortsat ‘være på arbejde’ i fritiden.

De gode og konkrete stressreducerende tiltag er yderst vigtige for at minske stress og overbelastning. Men det er først, når tiltagene kombineres med hjernens iboende evne til at afgrænse tanker, at vi får fuld effekt af de sunde tilgange. Derfor kan I på arbejdspladsen opleve, at et forløb med fokus på overtækning netop er det, I mangler, for at jeres allerede igangsatte initiativer giver de tiltænkte resultater.

Psykologhuset ReView’s stressforebyggende forløb tager udgangspunkt i viden om metakognitiv terapi og erfaringer med overtænkning og konsekvenserne heraf.

Forløbet er baseret på metakognitiv teori, vores erfaringer fra tidligere gruppeforløb samt erfaringer fra erhvervslivet og kommunalt regi. Under forløbet vil vi løbende måle på medarbejdernes udvikling. Således sikrer vi, at der er progression og bevægelse i den ønskede retning.

Jeres udbytte af stressforebyggende forløb

Jo bedre vi bliver til at reducere bekymringer og grubleri om arbejdet, jo bedre bliver vi til at:

  • At være nærværende, der hvor vi er
  • Holde fokus og koncentration
  • Træffe beslutninger og handle derefter
  • Sige til og fra – og dermed være mere tydelige
  • Adskille arbejdsliv og privatliv
  • Tænke kreativt og skabe forandring

Alt sammen noget som højner vores følelse af værd og kompetence samt humør, energi og trivsel generelt – både i og uden for arbejdet. Arbejdspladsen vil opleve bedre samarbejde, højere kvalitet og effektivitet samt et markant bedre psykiske arbejdsmiljø.

Varighed

Forløbet løber over tre moduler af tre timers varighed og afholdes på arbejdspladsen eller hos os alt efter ønske. Vi anbefaler, at medarbejdere og ledere i tiden mellem modulerne træner de tilegnede metoder i praksis.

Slutteligt afholdes en booster á 3 timer for at sikre, at den gode udvikling fortsætter.

Erfarne psykologer og undervisere

Forløbet afholdes af erfarne og certificerede metakognitiv psykologer, Jane Dyhr Johansen og Dorte Fløe Lemming - ejere af Psykologhuset ReView.

Målgruppe

Målrettet din arbejdsplads

Psykologhuset ReView’s stressforebyggende forløb henvender sig til en mindre medarbejdergruppe, en afdeling eller hele arbejdspladsen. Forløbet vil altid være målrettet netop de udfordringer, I oplever på arbejdspladsen.

Pris

Prisen tilrettelægges efter jeres behov

Prisen afhænger af antal deltagere samt lokation.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Stressforebyggende forløb for arbejdspladser
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Psykologhuset ReView
Høiriisgårdsvej 1A, st.
8220 Brabrand

Den metakognitive tilgang vinder større og større indpas i Danmark. Metakognitiv terapi er populært i behandlingsmæssige sammenhænge, men det er også yderst relevant på arbejdspladser - både på medarbejderniveau og på arbejdspladsen som et hele. Men hvordan bruger vi den...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret