Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Persondataforordningen - dokumentationskrav og regler

Økonomi & Personale Academy
Startdatoer
Hvidovre
25-11-2019  
4.995 DKK
København
20-02-2020  
4.995 DKK
04-11-2020 09:00 
4.995 DKK
Århus
24-02-2020  
4.995 DKK

Kursusbeskrivelse

Kort om kurset:
Reglerne for behandling af  personoplysninger træder i kraft i maj 2018.

Alle danske virksomheder skal allerede nu forberede sig på de nye krav. Virksomheder, som ikke har styr på reglerne, risikerer at blive mødt med bødekrav på op til 4 pct. af virksomhedens årlige omsætning.

På dette kursus gennemgås reglerne i forordningen med særlig fokus på de nyskabelser som forordningen medfører for alle virksomheder, herunder offentlig myndighed. På kurset kommer vi samtidig rundt om de vigtigste dokumenter som alle virksomheder skal have på plads, herunder databehandleraftaler, dokumenter til opfyldelse af oplysningspligter, indsigtsretten for den registrerede.

Hovedpunkter:

  • Principperne i den ny forordning
  • Den ny persondatalov (databeskyttelsesloven)
  • De nye krav til virksomhedens håndtering af personoplysninger
  • Virksomhedens oplysningspligter om den registrerede
  • Håndtering af den registreredes ret til indsigt i egne oplysninger
  • Ændringer af ansættelseskontrakter og personalehåndbøger mv. – konsekvensændringer af forordningen
  • Om lovhjemmel for håndtering af personoplysninger – samtykke, interesseafvejningsregel etc.
  • Supplerende krav til behandling af følsomme persondata
  • Håndtering af nye rapporteringskrav til datatilsynet og de berørte ved brud på datasikkerheden
  • Databehandleraftaler – nye krav til den dataansvarlige
  • Nye bødekrav på op til 4 pct. af virksomhedens omsætning
  • Data Protection Officer (DPO´er) i egen virksomhed
  • Nye krav til virksomhedens IT struktur – ”privacy by design/default”
  • Datatilsynet - deres rolle med den ny forordning

Databeskyttelsen vedrører alle oplysninger om personer uanset om der er tale om ansatte, kundeforhold, leverandørforhold, oplysninger om samarbejdspartnere mv.  

Godkendt efteruddannelse:
Kurset kan indgå i den obligatoriske efteruddannelse for revisorer og advokater. Kurset tæller 7 OE-timer inden for 'andre områder af generel betydning'.

Målgruppe

Ansatte som arbejder med virksomhedens persondata, uanset om det er inden for HR, kunderegistreringer,  ledelse, lønområdet eller IT. Kurset er relevant for både private virksomheder og offentlige myndigheder.

Instruktører:

Seniorkonsulent Andreas Stahlberg, Økonomi & Personale Academy. Advokat (H) Rami C. Sørensen, DJØF

Pris

Pris fra kr. 2.500 + moms ved brug af rabatkort

Om udbyderen

Økonomi & Personale Academy

Kurser, netværk og uddannelser siden 1999

Økonomi & Personale Academy udbyder kurser, netværk og uddannelser inden for økonomi- og personaleområdet.  Siden 1999 har mere end 50.000 ansatte inden for den private og offentlige sektor deltaget på vores kurser. Kurserne tilrettelægges og udbydes i et tæt samarbejde...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Evalueringer

Gennemsnit 5

Baseret på 1 evalueringer

Peter Christensen, Calsep
(5)
Kurset gav et virkeligt godt overblik overpersondataforordningen
Få information

Udfyld formularen for mere information om Persondataforordningen - dokumentationskrav og regler

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,7)
Baseret på 111 evalueringer
Se alle evalueringer