Viser 1-20 af 362
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 362
1
2
3
4
...
19

Styrk din tekniske faglighed med en IT uddannelse

Med en IT-uddannelse kan du gå i forskellige retninger. Hvad enten du er til kodning eller softwareudvikling, er der et hav af muligheder på tværs af stillinger og brancher hvor lige præcis dine kompetencer som IT-uddannet er efterspurgte.

Der er en stigende mangel på IT-medarbejdere, og erhvervslivet har stærkt brug for IT-kandidater med relevante kompetencer, hvorfor det er en oplagt karrierevej at tage hvis du ønsker udvikling, stabilitet og jobsikkerhed. 

IT

Hvad indebærer en IT uddannelse?

På It uddannelser beskæftiger du dig med den nyeste teknologi inden for netværk, servere, elektronik, indlejrede løsninger, programmering og it-sikkerhed. Du lærer desuden at samarbejde og kommunikere med andre og gennemføre projekter i virksomheder. Her på siden kan du læse mere om de forskellige typer af uddannelser du kan vælge imellem. 

Undervejs i din IT uddannelse vil du stifte bekendtskab med bl.a. programmeringssprog, implementering og vedligeholdelse af databaser og IT-systemer. Du får også indsigt i principper, teorier, metoder og teknikker bag anvendelsen af de nyeste it-teknologier og hvordan du kan anvende et IT-værktøj til projektstyring. Der er mange muligheder for specialisering, så du kan arbejde med det, der interesserer dig mest. Oftest er din specialisering noget du vælger tættere på afslutningen af din uddannelse. 

Typiske arbejdsopgaver for en IT-uddannet

En IT-uddannet har forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder afhængigt af deres specialisering og erfaring samt arbejdsplads. Overordne set er man som IT-uddannet med at designe, implementere og vedligeholde teknologiske systemer og infrastruktur. Nogle af de hyppige arbejdsopgaver for en IT-uddannet omfatter:

 • Udvikling og vedligeholdelse af software og programmer
 • Installation, konfiguration og vedligeholdelse af hardware og netværk
 • Fejlfinding og problemløsning på teknologiske systemer
 • Rådgivning og support til kunder eller medarbejdere om teknologiske spørgsmål
 • Sikkerhed og beskyttelse af data og systemer
 • Ledelse og overvågning af IT-projekter
 • IT- sikkerhed (bekæmpelse af IT-nedbrud og hackingangreb)

IT-uddannede kan arbejde i en lang række forskellige brancher, herunder blandt andet finans og sundhed og kan arbejde i den private og offentlige sektor. Derudover er der også rig mulighed for at starte selvstændigt op som enten konsulent eller starte egen virksomhed op. Der er altså mange muligheder, og det afhænger af ens interesse og erfaring. Hvis du vælger at specialisere dig indenfor bestemte områder eller teknologier, kan dine arbejdsopgaver være specifikke inden for dette område.

Hvad er lønnen for en færdiguddannet person indenfor IT?

Lønnen for en IT-uddannet kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom arbejdsplads, specialisering og erfaring, og kompetencer. Generelt er dog, at lønnen for IT-uddannede i Danmark er høj i forhold til andre uddannelser, på grund af efterspørgslen efter kvalificerede IT-fagfolk. IT-fagfolk, der har specialiseret sig i et bestemt område eller har ekstra kompetencer, som f.eks. er certificerede i en bestemt teknologi, kan tjene mere end dem, der ikke har denne specialisering eller kompetencer.

Der findes forskellige typer af certifinger indenfor IT

Der findes mange certificeringer, som man kan tage inden for IT, og de dækker ofte over forskellige områder. Følgende er blandt de mest almindelige certificeringer: 

 • Microsoft Certified: Azure Developer mm. 
 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
 • Oracle Certified Professional, Java SE 11 Developer
 • Certified ScrumMaster (CSM)

Certificeringer kan være en god måde at vise din ekspertise og kompetencer inden for et bestemt område eller teknologi, og stiller dig stærkere i arbejdsmarkedet.Derudover er det også en måde hvorpå du selv kan holde styr på din personlige og faglige udvikling, evt. ved siden af dit daglige arbejde. 

Læs mere i listen ovenfor og find din uddannelse inden for IT! 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen