Diplomuddannelse i it-sikkerhed
Tag din diplomuddannelse i it-sikkerhed i Århus
Diplomuddannelsen i it-sikkerhed er en dynamisk deltidsuddannelse, der løbende tilpasses udviklingen inden for it- og cybersikkerhed, så indholdet passer til de kompetencer virksomhederne efterspørger.
Dit udbytte
Med uddannelsen bliver du i stand til at analysere, planlægge og vurdere it-sikkerhedsmæssige forhold i forbindelse med drift, kontrol og udvikling af it-systemer i både private og offentlige virksomheder.
På uddannelsen kommer du til at arbejde inden for fire kerneområder:
- System- og applikationssikkerhed
- Netværks- og kommunikationssikkerhed
- Design af sikre systemer
- Sikkerhedsledelse (it-governance)
Uddannelsen er tilrettelagt på deltid, så du kan opgradere din viden, mens du arbejder til gavn for både dig selv og din virksomhed.
Stort behov for it-sikkerhedsspecialister nu og i fremtiden
Diplomuddannelsen i it-sikkerhed er udviklet i samarbejde med brancheorganisationer og erhvervsliv. Det er virksomhedernes vurdering, at der er et stort og stigende behov for medarbejdere med specialiserede kompetencer inden for it-sikkerhed.
Uddannelsens opbygning
Diplomuddannelsen i it-sikkerhed udgør 60 ECTS-point. Uddannelsen består af tre obligatoriske fag, en række valgfag og et afsluttende diplomprojekt.
Da vi udbyder uddannelsen som tompladsordning sammen med den tilsvarende professionsbacheloruddannelse, forestiller vi os, at du tager et fag per semester, og derefter afslutter med diplomprojektet.
Obligatoriske fag
- Netværks- og kommunikationssikkerhed(10 ECTS)
- Videregående sikkerhed i it-governance (5 ECTS)
- Softwaresikkerhed(10 ECTS)
Valgfag
- Sikkerhed i it-governance (5 ECTS)
- Netværkspenetrationstest(5 ECTS)
- SIEM og log analyse (5 ECTS)
- Systemsikkerhed(10 ECTS)
Nye valgfag vil blive udviklet løbende, da udfordringer på it-sikkerhedsområdet hele tiden udvikler sig. Som eksempler på eventuelle kommende valgfag kan vi fx nævne Offensive Security, Cloud Security, Internet of Things, System Control and Data Acquisition eller Mobile Security.
Afgangsprojekt
- Afgangsprojekt, it-sikkerhed (15 ECTS)
Adgangskrav
Adgangskrav
For at blive optaget på diplomuddannelsen i it-sikkerhed skal du have en relevant uddannelse som datamatiker, it-teknolog eller tilsvarende uddannelse.
Ud over den adgangsgivende uddannelse skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring, sideløbende med eller efter du har gennemført din adgangsgivende uddannelse.
Individuel kompetencevurdering
Hvis ikke du opfylder adgangskravene kan du få vurderet, om din uddannelses- og erhvervserfaring kan sidestilles med formelle kompetencer som beskrevet i uddannelsens fagbeskrivelse og bekendtgørelse.
Anerkendelse kan gives i form af:
- Adgang til optagelse på uddannelse, hvis du søger ind uden at opfylde de fastsatte adgangskrav, og det vurderes, at dine erfaringer kan sidestilles med adgangskravene eller dele heraf
- Bevis for dele af uddannelsen eller hele uddannelsen, hvis du søger om optagelse, og du i forvejen har fag, som kan sidestilles med fagmoduler på uddannelsen
Erhvervsakademi Aarhus

Efteruddannelse og kurser ved Erhvervsakademi Aarhus
Erhvervsakademi Aarhus tilbyder kompetencegivende uddannelser, kurser og skræddersyede forløb til virksomheder inden for følgende områder: Finans Indkøb og logistik Innovation, produktudvikling og produktion Informationsteknologi, softwarekonstruktion og webdesign Kommunikation og formidling Laboratorie- og bioteknologi Ledelse og HR Retail Salg og markedsføring Skatter og...
Jeg vil gerne kontaktes af den kursusansvarlige - uforpligtende
Kontaktinformation til Erhvervsakademi Aarhus
Erhvervsakademi Aarhus
Udfyld formularen for mere information om Diplomuddannelse i it-sikkerhed