Hvordan skifter man karrierespor?

Vi har her taget en snak med Janni Dams Knudsen, der har formet sin karriere ved hjælp af videreuddannelse.

Hvordan skifter man karrierespor? - Brug videreuddannelse som springbræt!

Drømmer du om en ny karriere? Videreuddannelse kan være vejen frem! Læs en inspirerende beretning fra en, der har taget springet.

Man lærer gennem hele livet, og derfor behøver man ikke sidde fast i en stillingsbetegnelse hele ens karriere. Vi har mødt Janni Dams Knudsen. Hun har ikke taget den snorlige vej.


Janni Dams Knudsen

Oprindeligt er Janni uddannet statsautoriseret fodterapeut, men siden har hun taget en kontoruddannelse, en Akademiuddannelse i kommunikation og formidling og efter et par år også en Diplomuddannelse i ledelse.

I dag er hun klinikleder for en psykologpraksis. 

Vi har spurgt Janni, hvad der inspirerede hende til at tage en videreuddannelse, og hvordan det har påvirket hendes karriere.

Hvorfor vælge en videreuddannelse?

Der kan være mange grunde til at videreuddanne sig. Man kan ønske andre opgaver eller mere i lønposen, men for Janni Dams Knudsen handlede det i højere grad om nysgerrighed:

Selvom Peter-Pedal ikke er den skarpeste kniv i skuffen, har han alligevel en egenskab, jeg kan identificere mig med: Jeg er hamrende nysgerrig og er generelt ret videbegærlig, når det kommer til stykket. Jeg er hende, der stiller spørgsmål, fordi jeg gerne vil forstå.” 

For Janni Dams Knudsen er lærdommen i sig selv lige så vigtigt som målet med den. Hendes livsfilosofi er nemlig at lære gennem hele livet:

Der kommer aldrig et punkt, hvor jeg vil sige, "så, nu er nok, nok". Jeg vil undersøge og lære til den dag, jeg stiller træskoene.

Hvad giver en videreuddannelse ens karriere? 

Selvom Janni Dams Knudsen har valgt sin vej i livet efter hendes videbegær og ikke haft en specifik karrieredrøm, er der alligevel en rød tråd. Som hun siger, har hun altid villet "noget med mennesker.”  

Hun har handlet på, hvad der har gjort hende glad i øjeblikket, og hvad der har fodret hendes nysgerrighed. Og gennem dem er hun nået frem til at:  

arbejde sammen med gode mennesker, og i virksomheder der tilbyder nogle produkter, jeg kan stå på mål for.”  

Derfor er hun gennem sine uddannelser i dag endt et sted, der giver hendes karriere en større dybde og mere mening. 

Hvordan finder man frem til uddannelsen? 

Der er et hav af muligheder, når man vælger at videreuddanne sig, men for Janni Dams Knudsen var valget let: 

Under akademiuddannelsen i kommunikation og formidling på Cphbusiness lærte jeg nogle dygtige og engagerede undervisere på skolen at kende (...). Om underviserne på Cphbusiness i virkeligheden bare er en flok supersælgere forklædt i PowerPoints og bunkevis af bøger, ved jeg ikke, men deres venlighed, hjælp og gode viden fra erhvervslivet, gjorde, at jeg ikke var i tvivl, da jeg skulle læse videre.”  

Så for Janni Dams Knudsen handlede valget af uddannelse i højere grad om relationer end om karrieremuligheder. Hun har hele tiden ville noget med mennesker. Og da der var mennesker, der også ville noget med hende, var det vejen at gå. 

Giver videreuddannelse bedre jobmuligheder?  

For Janni Dams Knudsen var det ikke svært at finde job inden hendes Diplomuddannelse i ledelse, men efter hendes videreuddannelse er jobmulighederne kun blevet bedre:

"Fordi jeg har skræddersyet min egen uddannelsesvej, og valgt uddannelser efter min nysgerrig, har jeg fået en profil, der er lidt anderledes end den traditionelle, og det giver ret godt pote, hvis man kigger på de henvendelser, jeg får.” 

Hun anbefaler derfor både at arbejde og uddanne sig sideløbende, fordi virksomheder dermed får medarbejdere, der både har en ny viden fra uddannelsen og erhvervserfaring:

Det er lidt win-win for arbejdsgiverne,” som hun siger. 

Og hvad med fremtiden?

For Janni Dams Knudsen stopper hendes udvikling ikke her. Hun vil gerne bygge ovenpå sine erfaringer med flere kompetencer og mere ansvar. Og i forhold til at nå derhen, er der ikke tvivl hos hende: 

Lur mig om ikke der kommer endnu en uddannelse i kikkerten inden for en overskuelig årrække,” lyder det afsluttende fra Janni Dams Knudsen. 

Er du ligesom Janni Dams Knudsen nysgerrig på livet, på at finde ny viden eller bare på at ændre dine karrieremål, så kan du finde inspiration til efter- og videreuddannelse her på siden.

Find kurser og uddannelser til din profil her

Janni Dams Knudsen

Janni Dams Knudsen

Klinikleder hos we.care (Vis mere)
Jesper Worning Slot

Jesper Worning Slot

Communications Intern (Vis mere)

Annoncer