Samarbejdende adfærd

Du har en samarbejdende konfliktstil

Den samarbejdende adfærd

Du vil gerne, at alle er tilfredse og forsøger at møde alles behov og ønsker i en konfliktsituation. Du fremstår både vedholdende og samarbejdsvillig, da teamwork nemlig er vigtigt for dig, og du strækker dig altid utroligt langt for at skabe konsensus. Du ser i høj grad en hver form for uenighed som en mulighed for forbedring. 

Arbejder mod den bedste løsning for fællesskabet 

Den samarbejdende konfliktstil er gavnlig i situationer, hvor der er brug for en række forskellige synspunkter for at opnå den bedste løsning. Du er især god til at forstå den andens part, mens du samtidig giver udtryk for dine egne behov for på den måde at opnå den bedste løsning. På den måde arbejder du altid mod den bedste løsning for fællesskabet. 

Se nærmere på vores kurser omkring konflikthåndtering her

Er du overrasket over dit resultat? Vil du ændre din konfliktstil lidt, så den bliver mere gavnlig i tilspidsede situationer på jobbet? Eller vil du bare vide og lære mere om konflikthåndtering? Så se alle vores kurser her:

Kurser i konflikthåndtering

Senest opdateret: 05 aug 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-05-2017

Konkurrerende adfærd

Du ved, hvad du vil have og står fast ved dine holdninger og ønsker, når tingene spidser til på jobbet. I en konfliktsituation vil du oftest fremstå som både vedholdende og usamarbejdsvillig. Du hører måske, hvad den anden part i konflikten mener, men du vil altid følge dine egne behov. Og du tøver ikke med at bruge hvilket som helst middel for at få dit synspunkt igennem.
Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Undvigende adfærd

Du ønsker ikke at tage del i tilspidsede situationer på jobbet. Faktisk undgår du helt at blive inddraget i en konflikt ved at uddelegere de svære beslutninger til andre som du anser som bedre rustede til at træffe dem. Det gør, at du oftest opfattes som en der hverken har gennemslagskraft eller lyst til at samarbejde, idet du bare lader konflikten ligge.  Den undvigende konfliktstil kan være ...
Læs mere
Sidst opdateret 13-12-2021

Konflikthåndtering for arbejdsmiljørepræsentanter

Udover den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse, har du inden for det første år krav på supplerende efteruddannelse inden for arbejdsmiljø eller andre relaterede områder som konflikthåndtering. Vi har taget en snak med Mette Krøigaard fra Alectia, om hvordan et kursus i konflikthåndtering gør dig klogere på dynamikker i konflikter på arbejdspladsen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2020

Undertrykkelsesteknikker

Kender du til følelsen af ikke at blive inkluderet på jobbet? Måske er du offer for undertrykkelsesteknikker, og i så fald har du brug for gode råd til at håndtere dem. Dem giver den svenske retoriker, Elaine Eksvärd, dig lige her, så læs med!

Læs mere