Stigekursus - alt hvad du skal vide!

Her kommer en fuld guide, så du kan lære hvad et stigekursus egentlig går ud på. Læs med, hvis du er nysgerrig eller selv tænker på at kunne udføre eftersyn af stiger. 

Stigekursus

Stigekursus? Er det et kursus hvor du lærer at stå på stiger eller undervise andre i brug af stiger. Det kan være svært at regne ud, men ikke desto mindre er det et utroligt populært kursus her på finduddannelse.dk. Så her kommer en fuld guide, så du kan lære hvad et stigekursus egentlig går ud på. Læs med, hvis du er nysgerrig eller selv tænker på at tage et stigekursus.

Stigekursus

At stå 5 meter oppe i luften, og balancere på et arbejdsredskab der holder livet i dine hænder, er i sig selv nervepirrende. Derfor giver det også god mening at alle stiger der benyttes i en professionel sammenhæng skal igennem et syn. Det er nemlig lovpligtigt at få en sagkyndig til at udføre et eftersyn af stiger. Et sådant eftersyn skal ske med minimum 12 måneders interval, og det kan altså ikke udføres af alle. Man kan få en ekstern sagkyndig ud og vurdere stigerne, men mange virksomheder vælger også at lade en intern medarbejder tage et såkaldt stigekursus. Det betyder at kompetencerne er internt i virksomheden, og man kan lave eftersynet når det passer inden for de 12 måneders krav.

Fordele ved et stigekursus

Hvis du tænker på at gennemføre et kursus og blive ekspert på stiger, så er der flere fordele:

  • Mulighed for at lave fleksibel stige eftersyn
  • Få et kompetenceløft
  • Større viden om brug af stiger


Hvem kan tage et stigekursus

I princippet kan alle tage et stigekursus – der er ikke nogen særlige krav til kompetencer eller lignende. Typisk vil et stigekursus umiddelbart henvende sig til fagfolk i håndværkerbranchen. Det kan fx være folk der arbejder som sikkerhedsrepræsentanter, i industrivirksomheder eller som håndværkere. Men det henvender sig til alle der gerne vil være sagkyndige på stiger i alle typer af virksomheder der benytter sig af transportable stiger.

Stigekursus som E-learning

Det kan være svært at få taget tid ud af kalenderen til at være på et heldagskursus, derfor er det en god mulighed når undervisning kan foregå online. Der er nemlig rig mulighed for at tage et stigekursus som e-learning. Det foregår ofte sådan at undervisningsmaterialet bliver uploadet i moduler, som du får adgang til og kan studere i dit eget tempo. På den måde får du en høj grad af fleksibilitet, og du kan lære det faglige stof når det passer dig og din indlæring.

Du kan selvfølgelig også vælge et kursus med fysisk fremmøde, hvis den undervisningsform passer bedre til dig.

Ofte vil du få helt samme faglig viden ud af et stigekursus om det er online eller fysisk. Når du har gennemført kurset vil du have opnået de kvalifikationer, der gør at du kan udføre følgende opgaver:

  • Udføre det årlige sagkyndige eftersyn af transportable stiger og tilbehør.
  • Rådgive og vejlede din arbejdsgiver og kollegaer omkring gældende arbejdsmiljøregler for anvendelse, opbevaring og vedligeholdelse.
  • Undervise i den korrekte brug af stiger.
  • Du vil modtage dokumentation på dine erhvervede kvalifikationer, når du færdiggør kurset.

Se stigekurser her

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor for finduddannelse.dk, og skriver om kompetenceudvikling og videreuddannelse. Hun har en kandidatgrad i Visuel Kultur fra Københavns Universitet.

Annoncer