Vejen til et truckcertifikat - Din ultimative guide

Drømmer du om at køre truck? I denne guide viser vi dig vejen til et truckcertifikat, så du kan komme ud og køre gaffeltruck eller gaffelstabler med et certifikat i hånden.

Truckcertifikat-guide - Alt du skal vide om truckcertificering

Med et gaffeltruck eller gaffelstabler certifikat får du indblik i regler og vedligeholdelse af det valgte materiel. Du får grundig undervisning i brug af de forskellige typer stablere og trucks, der findes på markedet, både teoretisk og praktisk. Det er en kompetencegivende uddannelse, som kan give din karriere et løft.

Der findes forskellige certificeringer, du kan tage, hver med et specielt fokus og mål for uddannelsen. De forskellige kurser tilbydes som AMU-kurser, og du vil derfor kunne tilrettelægge dit forløb i forbindelse med dit arbejde. I de følgende afsnit kan du finde detaljerne for de forskellige kurser, der tilbydes på markedet.


Manøvrering med gaffeltruck, stabler og færdselslære

I dette forløb får du kompetencerne til at betjene gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere. Du får en kort teoretisk gennemgang af løftediagrammer, og du får mulighed for at prøve teorien af i den praktiske del af undervisningen. Når du har afsluttet forløbet, kan du betjene minimum to forskellige gaffeltrucks og en selvkørende gaffelstabler, og du har indsigt i deres forskellige opbygninger og udstyr. Du kan overholde de gældende sikkerhedsbestemmelser, og du kan afsætte og optage gods i op til 1 meters højde.

Der er ingen specielle adgangskrav til dette kursus, da det er at betragte som et introduktionskursus. Du skal dog være fyldt 18 år. Det er vigtigt at notere, at dette kursus ikke giver et certifikat, og derfor ikke giver dig ret til at køre gaffeltrucks eller gaffelstablere, som kræver certifikat.

Gaffelstabler kursus A-certifikat

På dette kursus får du kompetencerne til at føre og betjene selvkørende gaffelstablere og foretage vedligeholdelse på dem. Du lærer at betjene et minimum af fire forskellige typer selvkørende gaffelstablere med forskellig opbygning og udstyr. Du får kompetencerne til at manøvrere i snævre rum, reolgange og lagerhaller efter de gældende sikkerhedsbestemmelse og færdselslovens krav. Du får teoretisk viden om løftediagrammer og belastningsdiagrammer samt indsigt i at udføre de korrekte syn på materiellet inden brug. For mere information anbefaler vi, at du kontakter dit uddannelsessted.

For at kunne deltage på kurset skal du være fyldt 18 år og have et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest. Kurset giver dig certifikat til at betjene og føre selvkørende gaffelstablere.

Truckcertifikat

Gaffeltruck kursus B-certifikat

Igennem dette forløb tilegner du dig kompetencerne til at betjene og føre gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere og foretage den daglige vedligeholdelse af dem. Når du har gennemført forløbet, kan du føre og betjene flere forskellige typer gaffelstrucks, både eldrevne og gas- og dieseldrevne samt en selvkørende gaffelstabler.

Du får værktøjerne til at betjene dem med forskellig opbygning og udstyr på ramper, i reolgange, snævre rum og lagerhaller efter de gældende sikkerhedsbestemmelser og færdselslovens krav. I dette forløb får du også indsigt i korrekt stuvning, optagning, afsætning og ladning i forskellige højder samt forskellige typer lad og reoler. Du får også en stærk teoretisk balast med sikkerhedsbestemmelser, vedligeholdelse, belastningsdiagrammer m.m.

For at deltage på kurset skal du være fyldt 18 år og kunne fremvise et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest. Dette kursus giver dig certifikat til at føre og betjene flere forskellige typer af gaffeltrucks samt en enkelt type selvkørende gaffelstabler.

Gaffeltruck B - til den erfarne fører

Når du har gennemført dette kursus, har du tilegnet dig de samme kvalifikationer og kompetencer som i B-certifikatet. Dette kursus er for dig, som allerede har et A-certifikat eller har gennemført - men ikke bestået - certifikatforløbet til B-certifikatet. Det er også for dig, som har et kranførercertifikat i en af kategorierne A, B, D, E eller teleskoplæssercertifikat A eller B.

Du skal være fyldt 18 år og kunne fremvise et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest. Dette kursus giver dig certifikat til at føre og betjene flere forskellige typer af gaffeltrucks samt en enkelt type selvkørende gaffelstabler.

Efteruddannelse for den erfarne truckfører

Her får du værktøjerne til at foretage avancerede løft, transport og stuvning af forskelligt gods under vanskelige forhold og under tidspres. Du får kompetencer til at benytte specialudstyr og korrekt løftegrej til de forskellige opgaver, samt den teoretiske baggrund til at foretage de rigtige valg inden for sikkerhedsbestemmelserne. Du får med dette kursus opdateret din viden inden for ny relevant teknologi, nye arbejdsmetoder samt regler og bestemmelser for fagområdet.

For at kunne deltage i dette kursus skal du være beskæftiget inden for lager og logistik, og du skal have et gyldigt B-certifikat.

Den direkte prøve til A- eller B-certifikat

Dette forløb er for dig, som har gennemført enten A- eller B-certificeringsforløbet, men ikke bestået eksamen. Hvis du har fået en særlig dispensation fra Arbejdstilsynet, kan du også deltage.

For at deltage på kurset skal du være fyldt 18 år og kunne fremvise et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest.

Vær opmærksom på

Det kan være en god idé, at du kontakter uddannelsesstedet, inden du tilmelder dig et specifikt kursus. Således får du den rigtige vejledning til det rigtige kursus samt muligheden for at strukturere dit forløb.

Det er også hos dit uddannelsessted, at du finder de korrekte opdaterede priser på de forskellige kurser.

Find dit truck kursus her


Annoncer