Viser 1-5 af 5
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-5 af 5

Tag et stigekursus og bliv sagkyndig på lovpligtige eftersyn af stiger! 

Med et stigekursus lærer du, hvordan du korrekt bruger stiger og håndterer forskellige situationer, der kan opstå under stigebrug. Formålet med et stigekursus er at øge sikkerheden og reducere risikoen for ulykker eller skader, der kan opstå ved forkert eller uforsvarlig brug af stiger.

Hvorfor skal du tage et stigekursus? 

Alle stiger skal gennemgå et lovpligtigt eftersyn med minimum 12 måneders interval af en sagkyndig. Virksomheder kan foretage disse eftersyn internt, hvis en medarbejder har gennemført et stigekursus. Ellers tilkaldes en ekstern sagkyndig til opgaven.

Arbejder du i en virksomhed, hvor I gør brug af stiger? Så tag et stigekursus og bliv din virksomheds sagkyndige i årlige eftersyn af jeres stiger.

Du kan opnå de nødvendige kvalifikationer via e-learning. Det gør det til et yderst fleksibelt kompetenceløft, da du kan lade dig undervise, når du er motiveret og har tid i dit helt eget tempo. Det eneste det kræver er en internetforbindelse.

stige

Kvalifikationer efter endt stigekursus

Når du har gennemført et stige kursus vil du have fået de nødvendige kvalifikationer til at kunne varetage følgende opgaver:

  • Udføre årligt sagkyndigt eftersyn af transportable stiger og tilbehør.
  • Råde og vejlede arbejdsgiver og kolleger omkring gældende arbejdsmiljøregler for anvendelse, opbevaring og vedligeholdelse.
  • Undervise i den korrekte brug af stiger.

Du vil modtage dokumentation på dine erhvervede kvalifikationer, når du færdiggør kurset.

Hvem kan deltage på et stigekursus?

Et stigekursus er relevant for en bred vifte af faggrupper og personer, der regelmæssigt arbejder med eller bruger stiger som en del af deres jobfunktioner. Nogle af de faggrupper og personer, der kan have gavn af at deltage på et stigekursus, inkluderer:

  • Håndværkere: Dette kan omfatte tømrere, malere, VVS-installatører, elektrikere og andre, der arbejder inden for bygge- og håndværksområdet.

  • Bygningsarbejdere: Personer involveret i byggeri, renovering, facadearbejde eller inspektion af bygninger.

  • Vedligeholdelsespersonale: Dette kan omfatte personer der er ansvarlige for vedligeholdelse af bygninger, anlæg, faciliteter og udstyr.

  • Redningsarbejdere og brandmænd: Personer, der udfører rednings- og nødbehandling, kan have behov for at klatre på stiger i forskellige situationer.

  • Inspektører: Fagfolk, der udfører inspektioner af bygninger, installationer eller andre områder, hvor brugen af stiger er nødvendig.

Sådan foregår undervisningen på et stigekursus

I tilfælde af, at du vælger at følge undervisningen via e-learning, så foregår den på dine præmisser. Vælger du derimod at følge et kursus, hvor der er fysisk fremmøde, vil undervisning være tilrettelagt over et vist antal timer. Her vil du typisk selv være nødt til at medbringe egen stige.

At tage et stigekursus som e-learning har flere fordele. Det giver fleksibilitet, da du kan tilpasse din læring til din egen tidsplan. Det er også mere omkostningseffektivt, da du undgår rejse- og overnatningsomkostninger. E-learning giver desuden mulighed for tilgængelighed uanset geografisk placering. Man kan også gentage og revidere kursusmateriale efter behov.

Hvad koster et stigekursus? 

Prisen på et stigekursus svinger alt efter, hvilken uddannelsesudbyder du vælger. Prisen variere alt fra 995 DKK til 1995 DKK.

Hvor lang en gyldighed har et stigekursus? 

Kompetencer inden for stigearbejde har ingen udløbsdato, så længe de bliver løbende vedligeholdt. Det betyder, at du kan beholde din stigecertificering og færdigheder, så længe du fortsætter med at opdatere og træne dem regelmæssigt. Selvom der ikke er et påkrævet tidspunkt for at forny dit stigecertifikat, anbefales det generelt at tage et stigekursus mindst hvert 3. år. Dette sikrer, at du forbliver opdateret med de nyeste. 

Hvis du kunne tænke dig et stigekursus så brows listen igennem ovenfor og find det stigekursus, der passer til dig! Kunne du tænke dig at læse med om, hvad et stigekursus er samt indeholder kan du læse mere i denne artikel om stigekursus.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen