Lastbil | AMU kurser

Vidste du, at du har gode muligheder for at tage et AMU kursus, uanset om du drømmer om at blive lastbilchauffør, eller måske allerede er en erfaren godschauffør? Udforsk mulighederne og find dit kommende AMU lastbil kursus her.

Lastbil | AMU kurser

Vidste du, at du har gode muligheder for at tage et AMU kursus, hvis du altid har elsket store køretøjer og drømmer om at blive lastbilchauffør? Eller måske er du det allerede, og har brug for efteruddannelse? Uanset om du er en erfaren chauffør, der ønsker at opgradere dine færdigheder, eller en nybegynder, der ønsker at starte en karriere som lastbilchauffør, kan et AMU kursus være en god mulighed for dig, der kan åbne mange døre både nu og i fremtiden.

Med et AMU kursus har du nemlig både mulighed for at opkvalificere dig, men et AMU kursus kan også give dig den nødvendige træning og de nødvendige kvalifikationer til at udføre erhvervet på en sikker og professionel måde. F. eks. finder du både muligheder inden for AMU, hvor du kan blive lastbilchauffør og få et lastbilkørekort, og du finder også EU efteruddannelse henvendt til dig, der allerede har erfaring som lastbilchauffør.


Hvad vil du gerne læse mere om i forhold til AMU Lastbil?


AMU Lastbil: Din vej til at blive en dygtig lastbilchauffør

Med et AMU kursus har du mange muligheder. Én af dine muligheder er at tage et lastbilkørekort og blive lastbilchauffør. Med AMU kurset får du den nødvendige viden, så du får en god start på din karriere som lastbilchauffør. Så snart du står med dit lastbilkørekort i hånden, har du gode jobmuligheder. I fremtiden kan du for eksempel få arbejde som fragtchauffør, godschauffør, flyttemand, tankbilchauffør (kræver dog et ADR specialiseringskursus) eller lignende.

Et AMU kursus hvor du kan tage et lastbil kørekort finder du også under navnet "Godstransport med lastbil". Kurset tager som udgangspunkt 30 dage hos de fleste udbydere, og med dig får du lastbilkørekort C (Kørekort kategori C) og den lovpligtige chaufføruddannelse samt det lovpligtige EU kvalifikationsbevis, og du er dermed klar til at arbejde som lastbilchauffør.

Vær dog opmærksom på, at der er nogle forskellige adgangskrav, du skal opfylde, før du kan tage dit lastbilkørekort gennem AMU. Udbydere i Danmark kan have forskellige forudsætninger for at deltage på kurset, men de generelle adgangskrav for at tage et lastbil kørekort og blive lastbilchauffør gennem AMU er:

  • Du skal som minimum være fyldt 18 år for at tagelastbilkørekort kategori C.
    Din alder har dog betydning for, hvor langt et kursus, du skal tage for at få lastbilkørekort.
  • Du skal have kørekort kategori B
  • Du skal have en godkendt lægeattest fra din læge.

Find dit AMU kursus og bliv lastbilchauffør her


EU efteruddannelse for godschauffører

Er du erfaren lastbilchauffør/godschauffør, kan et AMU kursus ligeledes være noget for dig. Mellem udbuddet af AMU kurser finder du nemlig Lovpligtig EU efteruddannelse for godschauffører. Det er nemlig et lovmæssigt krav, at alle lastbilchauffører skal forny deres EU kvalifikationsbevis hvert 5 år. Så hvis det er ved at være tid til at forny dit EU kvalifikationsbevis til lastbil, og du stadig vil holde Danmark kørende, så kan du med fordel læse videre her.

Hos de fleste AMU udbydere i Danmark tager denne lovpligtige EU efteruddannelse fem dage, og så er du ajour med ny og opdateret viden. Efteruddannelsen består af en god blanding af teori og praksis, der knytter sig til din hverdag som chauffør. EU efteruddannelsen består af en obligatorisk del, hvor du opnår den nyeste viden inden for de regler og love, som er gældende i jobbet som godschauffør, herunder færdselsregler, transportlovgivning, trafiksikkerhed og lignende. Udover den obligatoriske del, består uddannelsen også af et modul, der omfatter brancherettet indhold.

Når du har bestået kurset, får du dit EU bevis - også kaldet chaufføruddannelsesbeviset eller blåt bevis. Det er desuden værd at bemærke, at du som chauffør ikke automatisk bliver indkaldt, når du er ved at nærme dig fristen for at tage den lovpligtige EU efteruddannelse. Du - eller din arbejdsgiver - skal derfor selv sørge for, at du bliver meldt til. Det kan nemlig gå hen og blive en dyr affære, hvis I ikke er opmærksomme på det. Konsekvensen ved at køre lastbil uden et gyldigt EU bevis er nemlig en bøde til både dig selv og din vognmand. Derudover kan du desuden risikere kørselsforbud.

Er du i tvivl om dine muligheder og din situation, vil vi anbefale at du enten tager kontakt til din arbejdsgiver, eller forhører dig om mulighederne for en EU efteruddannelse hos den enkelte udbyder.

Find EU efteruddannelse for godschauffører herFå et overblik over dine muligheder for AMU kurser | Se flere AMU kurser i Transport og logistik

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer