B2B-handel | AMU kurser

Mange virksomheder beskæftiger sig med B2B handel, hvor det er vigtigt, at man forbliver konkurrencedygtig. Her kan AMU være en oplagt mulighed.

Mange virksomheder beskæftiger sig i dag med B2B handel, og ligesom i mange andre brancher og fagområder, er det også her vigtigt at forblive konkurrencedygtig. En effektiv måde at opretholde og forbedre konkurrenceevnen inden for B2B er gennem efteruddannelse og kompetenceudvikling. Og her træder AMU kurser ind i billedet.


AMU er nemlig en uvurderlig ressource for både medarbejdere og virksomheder i mange forskellige brancher og fagområder. Da B2B handel er et vigtigt - ja nærmest afgørende - fokusområde i mange virksomheder og brancher, er dette ingen undtagelse når vi snakker om betydningen og mulighederne med AMU. 

Styrk virksomhedens konkurrenceevne

AMU er også kendt som Arbejdsmarkedsuddannelser, og er korte uddannelsesforløb, hvor man som medarbejder eller ledig kan tilegne sig kvalifikationer og kompetencer, som er efterspurgt på arbejdsmarkedet. AMU kurser tilbydes i et bredt spektrum af faglige områder, og er alle målrettet specifikke brancher og jobfunktioner. Inden for B2B-handel er der mange AMU kurser, der kan hjælpe medarbejdere med at opnå relevante færdigheder og viden for deres specifikke arbejdsopgaver.

For virksomheder, der beskæftiger sig med B2B handel, er det vigtigt at investere i deres medarbejderes udvikling. AMU kurser kan være nøglen til at styrke medarbejdernes færdigheder, og samtidig forbedre virksomhedens konkurrenceevne. Det positive ved AMU er, at de er erhvervsrettede, og altid vinklet mod arbejdsmarkedet. Derudover er en fordel ved AMU at undervisningen er både teoretisk og praktisk, hvilket kommer både medarbejder og arbejdsgiver til gode. Det betyder nemlig, at den nye viden og de nye færdigheder hos medarbejderen kommer til udtryk med det samme og kan benyttes i praksis allerede fra dag et. Begge parter kan derfor se udbyttet af uddannelsen, så snart forløbet er afsluttet.

Find dit B2B AMU kursus her

Muligheder for AMU kurser inden for B2B handel

Der findes et bredt udvalg af AMU kurser inden for B2B-handel, der hver især passer til forskellige jobfunktioner, niveauer og erfaringer. Herunder finder du eksempler på nogle af de AMU kurser, der findes inden for B2B handel.

  • Rådgiverrollen indenfor B2B-handel: Efter kurset kan du optimere samarbejdet med eksterne parter inden for B2B-området gennem rådgivning og vejledning med bl.a. fokus på bæredygtige løsninger. Du kan desuden bidrage med viden om anvendelse af it-systemer og programmel til videndeling inden for fx CRM og ERP. Kurset har en varighed af to dage.

  • Opsøgende salgsarbejde på B2B markedet: Efter uddannelsen kan deltageren planlægge og gennemføre egen opsøgende salgsindsats over for nuværende og potentielle kunder på B2B markedet, gennem identifikation af kundens præferencestruktur samt anvendelse af relationsfremmende salgsteknikker. Dette AMU kursus har en varighed af to dage.

  • Udvidet værdistrømsanalyse i B2B-handel: Efter uddannelsen kan deltageren ud fra viden om EVSM (Extended Value Stream Mapping) og i samarbejde med såvel interne som eksterne samarbejdspartnere bidrage til effektivisering af vare- og informationsflowet i hele forsyningskæden. AMU kurset har en varighed af tre dage.

Ovenstående er som nævnt blot er udpluk af nogle af de muligheder du har, for at finde et B2B AMU kursus. Der findes som sagt kurser på forskellige niveauer, og kurser, der henvender sig til forskellige jobfunktioner, lige fra sælger til konsulent. Der burde derfor være gode muligheder for at finde et AMU kursus, der er relevant for dig, der arbejder med B2B, også selvom det ikke fremgår af listen over eksempler her på siden.

Oplev værdien af et AMU kursus i B2B handel

For virksomheder, der beskæftiger sig med B2B-handel, er det som sagt vigtigt at investere i deres medarbejderes udvikling. Her er AMU en mulighed, der fører mange fordele med sig. Ikke kun for medarbejderen, men også for virksomheden.

AMU kurser giver nemlig medarbejdere mulighed for at opdatere deres viden og deres tekniske færdigheder, så de forbliver konkurrencedygtige. Derudover kan et AMU kursus også hjælpe medarbejdere med at forstå eller få opdateret deres viden om de komplekse dynamikker i B2B markedet, herunder eksempelvis salgsstrategier og konkurrenceanalyse. 

Disse fordele falder også ud til virksomhedens fordel. At investere i AMU kurser til virksomhedens medarbejdere kan desuden fungere som motivationsfaktor, og medarbejderen kan opleve, at de får bedre redskaber og færdigheder til at udføre deres arbejde mere effektivt. Dette kan være til arbejdsgivers fordel på mange måder, da den enkelte medarbejder også kan give den nye viden videre til andre medarbejdere i organisation. Derudover kan det være, at medarbejderen kommer retur med viden, der gør, at I eventuelt kan optimere forskellige processer i organisationen.

AMU kurser i B2B-handel giver dermed medarbejdere og virksomheder mulighed for at forbedre deres kompetencer, tilpasse sig skiftende markedsforhold og forblive konkurrencedygtige. For dig som medarbejder betyder denne kompetenceudvikling også at du vedligeholder dit CV, hvilket kan komme dig til gode senere i dit arbejdsliv.

Vil du forbedre virksomhedens konkurrenceevne?

Gå på opdagelse i udvalget af AMU kurser i B2B-handel

Find dit B2B AMU kursus her

Få et overblik over dine muligheder for AMU kurser | Se AMU i Handel, administration, kommunikation og ledelse

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos finduddannelse.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af efteruddannelse, blive klogere på dine muligheder og komme i mål med dine drømme. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer