Tandklinik | AMU kurser

Drømmer du om at avancere din viden og dine kompetencer inden for tandteknik og tandklinik? Læs om dine muligheder for AMU kurser inden for området her.

Få overblikket over AMU kurser i tandteknik og tandklinik her

I Danmark har du gode muligheder for at tage efter- og videreuddannelse inden for en lang række erhverv og brancher. Og her er tandklinik og tandteknik ingen undtagelse. Der findes nemlig en bred vifte af eksempelvis AMU kurser, hvor du kan specialisere og opkvalificere dig.


Et AMU kursus kan vise som en gylden mulighed for dig, der varetager forskellige arbejdsfunktioner indenfor tandteknik/på en tandklinik. De forskellige krav til procedurer og processer ændrer sig hele tiden, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at holde din viden opdateret. På denne side vil vi give dig et overblik over dine forskellige muligheder for at tage et relevant AMU kursus.

Optimer dig faglighed og dine kompetencer

AMU kan være en god mulighed for, at du som fagperson kan opgradere dine kompetencer, og samtidig sikre overfor dig selv og din arbejdsplads at du besidder den nødvendige viden, der gør, at du er rustet til at imødekomme de krav og behov, der er i branchen. Et AMU kursus kan samtidig være dit bevis på, at du er i stand til at anvende de nyeste metoder og teknologier i faget. Dette kan ikke alene være med til at garantere dig en form for jobsikkerhed, det kan også være vejen til nye karrieremuligheder.

Med AMU kurser målrettet tandteknik og fagpersonale på en tandklinik, kan du opnå relevante opdaterede færdigheder, viden og kompetencer inden for dit givne arbejdsområde. Dette kan ske indenfor en relativt kort tidshorisont, da et AMU kursus typisk har en varighed fra ganske få dage og op til 6 uger.

AMU kurser tandteknik og tandklinik

Der findes som sagt en bred vifte af muligheder for at tage et AMU kursus inden for tandteknik og tandklinik, der hver især passer til forskellige jobfunktioner, niveauer og erfaringer. Der findes for eksempel AMU kurser inden for tandteknik, der sigter mod at styrke tekniske færdigheder og give et dybere indblik i forskellige områder, ligesom der findes AMU kurser, der har fokus på eksempelvis førstehjælp, administration, kommunikation og konflikthåndtering og meget mere. Herunder finder du eksempler på nogle af de mange AMU kurser, der findes inden for tandteknik og tandklinik.

  • Hygiejne og kvalitetskontrol på tandklinikken: Efter kurset kan du udføre hygiejne på klinikken, så det svarer til de nyeste infektionshygiejniske retningslinjer, og du kan udføre kvalitetskontrol og dokumentation af hygiejnen efter de samme retningslinjer. Dette AMU kursus har en varighed af 1 dag.

  • Operationshygiejne på tandklinikken: Efter kurset kan du udføre kirurgisk håndvask, operationsopdækning og afrydning samt sterilisation og pakning af instrumenter svarende til de nyeste infektionshygiejniske retningslinjer. Dette AMU kursus har en varighed af 1 dag.

  • Røntgen - intraorale billeder: Efter kurset kan du under anvendelse af optimal strålehygiejne optage intraorale røntgenbilleder med brug af parallel- og vinkelhalveringsteknik samt kvalitetssikre optagelserne. Du arbejder efter de nyeste retningslinjer i forhold til hygiejneprocedurer og delegering.

  • Kommunikation og konfliktløsning på tandklinikken: Efter uddannelsen kan deltageren kommunikere med patienter på en anerkendende måde, herunder kommunikere med patienter med tandlægeskræk. Deltageren kan arbejde med konfliktløsningsværktøjer. AMU kurset strækker sig over 2 dage.

Kurserne udbydes typisk af AMU-skoler og tekniske skoler flere steder i landet. Ovenstående er som nævnt blot et udpluk af nogle af de muligheder, du har, for at finde et AMU kursus i tandteknik. Der findes kurser på forskellige niveauer, der henvender sig til forskellige funktioner, lige fra tandteknikeren til personen, der varetager eksempelvis administrative opgaver på en tandklinik.

Oplev værdien af et AMU kursus

AMU kurser tilbyder en unik mulighed for medarbejdere inden for tandteknik og tandklinik, så de kan sørge for at opdatere deres viden og tekniske færdigheder. Denne opdatering er afgørende for at sikre, at medarbejderne forbliver konkurrencedygtige, og for at sikre sig, at de er rustede med den nyeste viden og de mest effektive tekniske færdigheder.

Denne faglige opdatering kommer ikke kun den enkelte medarbejder til gode, men det vil også komme til udtryk i medarbejderens arbejde og kvaliteten af arbejdet, hvilket kan afspejle sig i kvalitetens af klinikkens patientpleje. Dette kommer selvfølgelig også klinikken til gode, hvorfor et AMU kursus er en god investering for alle parter.

Endvidere er det en fordel for dig som medarbejder, da din deltagelse i et AMU kursus kan differentiere netop dig og dine kompetencer fra andre fagfolk på arbejdsmarkedet, og det kan dermed munde ud i karriereudvikling i form af eksempelvis nye karrieremuligheder og/eller arbejdsopgaver.

Få et overblik over dine muligheder for AMU kurser | Se AMU i Handel, administration, kommunikation og ledelse


Annoncer