Viser 1-20 af 68
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 68
1
2
3
4

Hvad er software?

Software eller programmel er det ikke-fysiske i elektronik, der giver instrukser til, hvordan devicet skal løse de opgaver, som du giver den. Software kan betragtes som en form for nervesystem i fx computere, der sørger for at computeren og programmerne reagerer på alle dine handlinger.

Software er for eksempel det, der sørgede for, at du landede på denne side, da du klikkede med musen.  

Hvilke uddannelsesmuligheder og jobs er der inden for software?

De mest kendte jobtitler inden for software er software ingeniør, softwareudvikler og softwaretester. Hvis du drømmer om at bære en af disse titler, kan du blandt andet tage uddannelserne bachelor i software, bachelor i softwareudvikling, civilingeniøruddannelsen i software engineering og kandidatuddannelsen i datalogi. Du har også mulighed for at efteruddanne med et kursus inden for software. Se eksempler på kurser i software længere nede på siden. 

Hvad er en software ingeniør/software engineer?

Med en uddannelse til software ingeniør eller software engineer får du kompetencerne til selv at udvikle, designe og teste software, der opfylder brugernes behov samt at implementere denne software i virksomheder. Efterspørgslen er stor på software ingeniører og giver dig mulighed for at arbejde i næsten alle brancher.

Den gennemsnitlige månedsløn for en software ingeniør lå på ca. 45.000 kroner i 2019.

Hvad er en softwareudvikler/software developer

Hvis du har en stilling som softwareudvikler eller software developer, er dit arbejde stort set identisk med softwareingeniørerne. Du vil typisk også arbejde med at designe og programmere software, der imødekommer de behov, brugerne har. I uddannelsbeskrivelserne til softwareudvikling er der dog oftest et lidt større fokus på humanistiske- og erhvervsøkonomiske fag.

Den gennemsnitlige månedsløn for softwareudviklere lå på ca. 37.000 kroner i 2019.

Hvilke kurser i software kan jeg tage?

Udover uddannelser inden for software er udbuddet af kurser i software også stort. Vi har samlet et par eksempler på softwarekurser, som du kan tage. Se listen ovenfor for at se alle kurser i software.

eksempler på softwarekurser:

  • ISTQB-kurser gør dig til certificeret software tester på 3-4 dage.

  • UiPath RPA-kurser lærer dig at bygge robotter, du kan få forskellige grader af UiPath-certificeringer alt efter dit niveau

  • CSSLP-kurser handler om software-sikkerhed

  • SAFe-kurser lærer dig at anvende SAFe, der er et software-rammeværktøj

  • Jira og Confluence-kurser giver dig værktøjer inden for opgavestyring og videndeling ved hjælp af software.

  • SAS-software-kurser giver dig viden inden for programmering, datastyring og manipulation

  • Microsoft Visual Studio og Selenium-kurser giver dig kompetencer i software-testing.

Kan jeg tage softwarekurser online?

Udbuddet af kurser i software som fjernundervisning er stort. Hvis du vil se alle mulighederne for online softwarekurser, så klik på uddannelsestype og vælg e-learning under søgebjælken øverst på denne side.

Hvad er forskellen på software og hardware?

Software og hardware er gensidigt afhængige af hinanden - det ene fungerer ikke uden det andet. Software er instruktionerne, som en computer ”læser” for at løse de opgaver, man giver den. Hardware er betegnelsen for alle de fysiske dele en computer eller et andet elektronisk device består af. Hardware kan f.eks. være harddiske, tastatur, lydkort osv.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen