Sådan finansierer du din efteruddannelse, hvis du er offentlig ansat under en overenskomst

Som offentlig ansat under en overenskomst kan du søge tilskud til efter- eller videreuddannelse gennem kompetencefonde rettet mod offentlige ansatte.

Som offentlig ansat under en overenskomst kan du søge tilskud til efter- eller videreuddannelse gennem kompetencefonde rettet mod offentlige ansatte. Her finder du både den kommunale, regionale og statslige kompetencefond. 

Er du ansat i det offentlige, er der gode muligheder for at få betalt sin efteruddannelse. Når du er under en overenskomst, er du nemlig berettiget til 10 dages uddannelse om året. Som offentlig ansat søger du enten ved den kommunale kompetencefond, den regionale kompetencefond eller den statslige kompetencefond alt efter, hvor du er ansat. 

Det er værd at bemærke, at der findes en række specielle overenskomstmæssige vilkår, der gør sig gældende inden for området, hvor det er nødvendigt at gå til sin tillidsrepræsentant eller HR, og snakke med dem om mulighederne. Der er mange forskellige måder at håndtere arbejde og uddannelse afhængig af, om du er HK’er, DJØF’er eller 3F’er. 


Annoncer