14 feb 2023

Sådan finansierer du din efteruddannelse, hvis du er offentlig ansat under en overenskomst

Som offentlig ansat under en overenskomst kan du søge tilskud til efter- eller videreuddannelse gennem kompetencefonde rettet mod offentlige ansatte. Her finder du både den kommunale, regionale og statslige kompetencefond. 

Er du ansat i det offentlige, er der gode muligheder for at få betalt sin efteruddannelse. Når du er under en overenskomst, er du nemlig berettiget til 10 dages uddannelse om året. Som offentlig ansat søger du enten ved den kommunale kompetencefond, den regionale kompetencefond eller den statslige kompetencefond alt efter, hvor du er ansat. 

Det er værd at bemærke, at der findes en række specielle overenskomstmæssige vilkår, der gør sig gældende inden for området, hvor det er nødvendigt at gå til sin tillidsrepræsentant eller HR, og snakke med dem om mulighederne. Der er mange forskellige måder at håndtere arbejde og uddannelse afhængig af, om du er HK’er, DJØF’er eller 3F’er. 

Senest opdateret: 14 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-02-2023

Guide til finansiering af efteruddannelse

Hos finduddannelse.dk ved vi hvor meget det betyder, at man har både tid og råd til at optimere sine kompetencer, derfor har vi skabt en samlet guide, der viser dig vej gennem junglen af muligheder, for at få finansieret din efter- og videreuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Sådan finansierer du din efteruddannelse, når du hører under en overenskomst

Når du hører under en overenskomst, har du ret til 10 dages uddannelse om året. For at finansiere disse uddannelsesdage kan du søge om godtgørelse hos en kompetencefond.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Finansier din efteruddannelse med Den Regionale Kompetencefond

Hvis du er regionalt ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiere via Den Regionale Kompetencefond.

Læs mere
Sidst opdateret 14-02-2023

Finansier din efteruddannelse med Den Statslige Kompetencefond

Hvis du er statslig ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiering via Den Statslige Kompetencefond. 

Læs mere