Finansier din efteruddannelse med Den Regionale Kompetencefond

Hvis du er regionalt ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiere via Den Regionale Kompetencefond.

Hvis du er regionalt ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiere via Den Regionale Kompetencefond. Fonden støtter uddannelse, der giver dig som medarbejder et øget kompetenceniveau som er til gavn for det regionale arbejdsmarked. 

Læs mere om dine muligheder for finansielle støtte ved efteruddannelse, som regionalt ansat herunder. Hvis du ikke er ansat i en region, men en anden offentlig instans, så tryk her

Om kompetencefonden: 

Den Regionale Kompetencefond støtter medarbejdere, der er ansat på overenskomster mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Socialrådgiverforening, FOA, HK Kommunal, Dansk Metal, Socialpædagogerne, Teknisk Landsforbund, 3F, Maskinmestrenes Forening og Konstruktørforeningen. 

Det er både muligt at søge individuelt og gruppevis, hvis der er flere ansøgere fra samme arbejdsplads til samme uddannelse, og som er på samme overenskomst. 

Hvor mange penge kan du få i støtte?

Den Regionale Kompetencefond giver max 25.000kr i støtte inden for en periode på 12 måneder. De 12 måneder beregnes fra den dato, du som ansøger opretter en elektronisk ansøgning. Du kan altså først søge om flere penge til efteruddannelse efter, de 12 måneder er endt. 

Du behøver ikke at ansøge om alle 25.000kr på én gang. Du kan i løbet af de 12 måneder godt indsende flere ansøgninger så længe, de ikke samlet overstiger udbetalingen på 25.000kr. 

Hvilke uddannelser kan du søge tilskud til?

Den Kommunale Kompetencefond støtter kompetencegivende efter- og videreuddannelse hos rekvirerede anerkendte udbydere, som opfylder støttekriterne. Det betyder også, at der er lavet en positivliste med på forhånd godkendte uddannelser. Hvis uddannelsen, du vil søge, ikke er på listen, skal den behandles af parterne. 

Find positivlisten her.

Du kan søge støtte til både uddannelsesgebyr, materialer, transport og ophold. 

Krav til dig som medarbejder

Du skal være omfattet af en overenskomst med FOA, 3F, Dansk Metal, BUPL, HK Kommunal, Socialpædagogerne, Teknisk Landsforbund, Dansk Socialrådgiverforening eller Forhandlingskartellet og samtidig være kommunalt ansat. 

Du kan ikke søge, hvis du er elev, studerende, ansat i nyttejob, virksomhedspraktikant eller sidder i en opsagt stilling. 

Vil du søge en uddannelse der ligger på positivlisten, så se hvilke muligheder vi har liggende her.

Hvordan ansøger du?: 

Når du har fundet en uddannelse, du gerne vil søge, og aftalt det med din leder, er der en række oplysninger du skal have, for at kunne søge: 

  1. Arbejdspladsens P-nummer. Din arbejdsplads har et P-nummer (10 cifre). Hvis ikke du har det, kan du få det hos din leder
  2. Navn på den uddannelse eller kursus du søger til
  3. Navn på uddannelsesstedet/kursusudbyder
  4. Dato for uddannelsesstart
  5. Pris på uddannelsen og evt. transport- og materialeudgifter
  6. Kontaktoplysninger (e-mail og tlf.) på din leder og TR

Læs mere her.


Annoncer