16 dec 2020

Sådan finansierer du din efteruddannelse, når du hører under en overenskomst

Når du hører under en overenskomst, har du ret til 10 dages uddannelse om året. For at finansiere disse uddannelsesdage kan du søge om godtgørelse hos en kompetencefond. På de følgende sider guider vi dig til, hvordan du gør det. 

Hører du ikke under en overenskomst? Se dine muligheder her

En kompetencefond er den instans, der hjælper dig og din virksomhed med at finansiere din årlige uddannelse. I praksis betyder det, at du ansøger om penge til den uddannelse, du gerne vil have hos sådan én. Godkendes uddannelsen, bliver pengene udbetalt til enten dig som privatperson, uddannelsesudbyderen eller din virksomhed. 

I forbindelse med din ansøgning er det vigtigt, at du er opmærksom på, at en given kompetencefond vil bede dig om at søge finansiering til uddannelsen via Omstillingsfonden og SVU, førend du ansøger hos dem. 

Om du er offentligt eller privat ansat har betydning for, hvilke kompetencefonde du kan søge om finansiel støtte hos. Klik dig videre herunder og se, hvad der er af muligheder i din situation. 

 

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-12-2020

Jeg er ikke under en overenskomst

Bare fordi din arbejdsplads ikke hører under en overenskomst, betyder det ikke, at du ikke kan få hjælp til at finansiere din kompetenceudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2022

Søg legater til din efteruddannelse

Har du brug for økonomisk hjælp til din kommende efter- eller videreuddannelse, og har du ikke mulighed for at søge økonomisk støtte gennem overenskomst, bruttolønsordningen, SVU eller omstillingsfonden, så er det heldigvis muligt at søge et legat.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Finansier din efteruddannelse med Den Kommunale Kompetencefond

Hvis du er kommunalt ansat, og gerne vil tage en efteruddannelse, har du mulighed for at søge om finansiering via Den Kommunale Kompetencefond.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Sådan søger du finansiering til efteruddannelse gennem Tryghedspuljen

Er du kommunal medarbejder og er du blevet afskediget som følge af besparelser, organisationsændringer,lukning af institutioner eller nedlæggelse af arbejdspladser? Så har du mulighed for at søge tilskud til efteruddannelse via Tryghedspuljen.

Læs mere