Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Top 30 pædagog kompetencer 2016

Sådan er du

den bedste pædagog


Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

De 30 mest efterspurgte kompetencer er gode at have kendskab til, hvis du er på jagt efter et nyt job som pædagog. Lad dem fungere som inspiration til din ansøgning og CV eller få et indblik i, inden for hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer.

Kunne du tænker dig at vide, hvilke kompetencer der efterspørges i 2017? Find en opdateret liste her.

Top 30 kompetencer indenfor pædagogik

1. Engageret

2. Robust

3. Anerkendende

4. Overblik

5. Ansvarlig

6. Selvstændig

7. Fleksibel

8. Pædagogisk baggrund

9. Aktiv

10. Positiv

11. Struktureret

12. Tydelig

13. Humoristisk

14. God til at kommunikere

15. God til dansk

16. Stabil

17. Målrettet

18. Nysgerrig

19. Nærværende

20. Rummelig

21. Initiativrig

22. Erfaring med inklusion

23. Gode samarbejdsevner

24. Refleksiv

25. Kreativ

26. Handlekraftig

27. Godt humør

28. Omstillingsparat

29. God til engelsk

30. Rollemodel


Baseret på 1260 jobannoncer

Har du ben i næsen?

Det vil måske overraske nogle, at en pædagogisk baggrund ligger helt nede på 8. pladsen. Arbejdsgiverne ser derimod til at vægte mere personlige egenskaber højere. De mest efterspurgte kompetencer tegner netop et billede af en pædagog med ben i næsen og et stort engagement. En pædagog, der har det forkromede overblik og tør tage ansvar.

Flertallet af arbejdsgivere foretrækker at ansætte en engageret og robust pædagog. Vi kender alle til at være engagerede, men hvad vil det egentlig sige at være robust? Er det bare et andet ord for, at man ikke må gå ned med flaget, hvis presset bliver for stort? Og kan man lære at blive robust på et kursus?

Efterspørges: Robuste medarbejdere

Robusthed efterspørges i stigende grad inden for flere brancher, og ordet er i høj grad et buzzword på nutidens arbejdsmarked. Vigtigheden af robuste medarbejdere, herunder pædagoger, går i tråd med, at vi får mere og mere travlt og, at vores arbejdsmarked stiller krav til, at vi konstant skal være omstillingsparate.

Lær at blive robust!

Der findes flere udbydere af kurser i robusthed, som byder ind med redskaber til at stå ansigt til ansigt med dagens fortravlede arbejdspladser. Og tallene taler sit tydelige sprog blandt pædagogerne: Her vægtes robuste medarbejdere højt.

Hvor vidt et kursus i robusthed er den rette vej mod jobbet som pædagog er  vel op til den enkelte, men faktum er, at egenskaben sammen med et stort engagement og en anerkendende tilgang til arbejdsopgaverne er en god cocktail, hvis man leder efter nyt job som pædagog.

Om undersøgelsen

I alt er 1.260 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer pædagogik inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 16 nov 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-11-2018

Top 30 projektlederkompetencer - i 2017

Hvilke egenskaber og kompetencer skal du besidde for at begå dig som succesfuld projektleder? Vi har gennemgået over 1000 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger når der skal ansættes nye projektledere.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2016

Ny undersøgelse: HR rodfæster sig som profession

Ny undersøgelse, foretaget af Finduddannelse Danmark, viser de 30 mest efterspurgte kompetencer inden for HR-branchen i 2016. Ifølge Frans Bevort, forsker i Human Resource Management ved CBS, afspejler kompetencelisten det faktum, at HR er en kompleks branche, der i højere grad er ved at etablere sig som profession.

Læs mere
Sidst opdateret 12-02-2018

De bedste energizers

Savner du inspiration til hvordan du skal ryste møde- eller kursusdeltagere sammen? Eller er jeres arbejdspalds mestre i at holde marathonmøder, med sovende ben og dårligt indeklima som resultat? Så dyk ned i vores lille samling af de bedste energizers og icebreakers, og spark lidt liv ind i mødelokalet, få smilet frem, og lær noget nyt om dine kollegaer, 

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!