Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Top 30 kompetencer for pædagoger anno 2016

Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

De 30 mest efterspurgte kompetencer er gode at have kendskab til, hvis du er på jagt efter et nyt job som pædagog. Lad dem fungere som inspiration til din ansøgning og CV eller give dig indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer og fremtidige jobmuligheder. 

Her kan du se en opdateret liste over de top 30 kompetencer, der efterspørges hos pædagoger anno 2018. 

Top 30 kompetencer hos pædagoger

1. Engageret

2. Robust

3. Anerkendende

4. Godt overblik

5. Ansvarlig

6. Selvstændig

7. Fleksibel

8. Pædagogisk baggrund

9. Aktiv

10. Positiv

11. Struktureret

12. Tydelig

13. Humoristisk

14. God til at kommunikere

15. God til dansk

16. Stabil

17. Målrettet

18. Nysgerrig

19. Nærværende

20. Rummelig

21. Initiativrig

22. Erfaring med inklusion

23. Gode samarbejdsevner

24. Refleksiv

25. Kreativ

26. Handlekraftig

27. Godt humør

28. Omstillingsparat

29. God til engelsk

30. En rollemodel


Baseret på 1260 jobannoncer

Menneskelige kompetencer vægtes højere end uddannelsesbaggrund

Det vil måske overraske nogle, at en pædagogisk uddannelsesbaggrund ligger helt nede på 8. pladsen over efterspurgte kompetencer. Arbejdsgiverne ser derimod ud til at vægte de personlige egenskaber højere. De mest efterspurgte kompetencer tegner et billede af, at arbejdsgiverne ønsker pædagoger, der har ben i næsen, et højt engagement, et godt overblik og som tør at tage ansvar. 

Undersøgelsen viser også, at flertallet af arbejdsgivere leder efter robust pædagog, hvad vil det egentlig sige at være robust? Er det bare et andet ord for, at man ikke må gå ned med flaget, hvis presset bliver for stort? Og kan man lære at blive robust på et kursus?

Lær at blive robust

Robusthed er blevet et buzzword i nutidens arbejdsmarked, og det er en kompetence, der er i stigende grad efterspørges inden for flere brancher. Det handler blandt andet om, at medarbejdere - herunder også pædagoger, har mere og mere travlt i løbet af deres arbejdsdag, og det stiller krav til medarbejderne om, at de skal være omstillingsparate.

Heldigvis findes der flere kurser, hvor du kan træne din robusthed og få redskaber til, hvordan du kan nagivere i et travlt og hektisk arbejdsliv. Med et kursus, der træner din evne til at være robust, styrker du dine kompetencer og gør dig selv mere attraktiv for arbejdsgiverne. Det kan derfor være en god investering for dig, der søger nyt job elelr blot vil styrke dine fremtidige karrieremuligheder. 

Find kurser og efteruddannelser til pædagoger

Om undersøgelsen

I alt er 1.260 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer pædagogik inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.

Senest opdateret: 16 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-10-2016

Ny undersøgelse: HR rodfæster sig som profession

Ny undersøgelse, foretaget af Finduddannelse Danmark, viser de 30 mest efterspurgte kompetencer inden for HR-branchen i 2016. Ifølge Frans Bevort, forsker i Human Resource Management ved CBS, afspejler kompetencelisten det faktum, at HR er en kompleks branche, der i højere grad er ved at etablere sig som profession.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2016

De 30 mest efterspurgte kompetencer inden for jura i år 2016

Hvilke egenskaber er vigtige at besidde når man arbejder med jura og hvad kigger arbejdsgiverne efter når de søger nye kandidater til juridisk arbejde? Finduddannelse.dk har gennemgået over 200 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye jurister. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-01-2016

Læs interviewet om Inklusion i folkeskolen

Inklusion i folkeskolen er meget omdiskuteret og debatteret. Debatten er desværre ikke altid konstruktiv og få taler om, hvordan udfordringen bedst muligt kan løses, og hvad der skal til for, at inklusion i folkeskolen lykkes? Vi har interviewet Lise Kramer Schmidt.

Læs mere