Top 30 pædagog kompetencer 2017

Er du nysgerrig efter at vide, hvilke kompetencer der efterspørges hos pædagoger? Se de 30 mest efterspurgte kompetencer i 2017 her.

Top 30 pædagog kompetencer 2017

Gå til kompetencer:

2017 | 2018 | 2019 2020 | 2022


Jobsøgende pædagog? Disse kompetencer gør dig attraktiv

Hvilke egenskaber skal du besidde for at få foden inden for i den pædagogiske verden? Finduddannelse.dk har gennemgået over 1.600 jobannoncer for at blive klogere på, hvad arbejdsgiverne søger, når der skal ansættes nye pædagoger.

De 30 mest efterspurgte kompetencer er gode at have kendskab til, hvis du er på jagt efter et nyt job som pædagog. Lad dem fungere som inspiration til din ansøgning og dit CV eller få et indblik i, hvilke områder du måske har brug for at styrke dine kompetencer ved.

De 30 mest efterspurgte kompetencer hos pædagoger i 2017

1. Engageret

2. Erfaring fra praksis

3. Anerkendende

4. Ansvarlig

5. Fleksibel 

6. Aktiv

7. Selvstændig

8. Struktureret

9. Positiv

10. Overblik 

11. Pædagogisk uddannelse

12. Tydelig

13. Robust

14. God til at kommunikere

15. Refleksterende

16. Nærværende

17. Rummelig

18. Humor

19. Kreativ

20. Initiativrig

21. Målrettet

22. Inkluderende

23. Nysgerrig

24. God til koordinering

25. Stabil

26. Omstillingsparat

27. Gode samarbejdsevner

28. Loyal

29. Faglig baggrund

30. Godt humør

Baseret på 1.630 jobannoncer fra Jobindex og Jobnet

Har du ben i næsen?

Det vil måske overraske nogle, at en pædagogisk uddannelse ligger helt nede på 11. pladsen. Arbejdsgiverne ser derimod ud til at vægte de personlige egenskaber højere. De mest efterspurgte kompetencer tegner netop et billede af en pædagog med ben i næsen og et stort engagement. En pædagog, der har det forkromede overblik og tør tage ansvar.

Flertallet af arbejdsgivere foretrækker at ansætte en engageret og anderkendende pædagog med praktisk erfaring med faget. Vi kender alle til at være engagerede, men hvad vil det egentlig sige at være anerkendende? I hvilke sammenhænge kan det være et plus af være anerkendende, og kan man lære at blive det på et kursus?

Efterspørges: Evnen til at være anerkendende

I disse inklusionstider kan det som pædagog ikke undgås at møde mange børn, unge og voksne med forskellige behov og kompetencer. Derfor kræves det, at man er anerkendende overfor forskellighed både blandt sine kollegaer, de børn, unge eller voksne, man beskæftiger sig med, og ikke mindst forældrene hertil. På den måde kommer man nemlig bedst konflikterne til livs i det daglige pædagogiske arbejde.

Lær at blive en anerkendende pædagog

Der findes udbydere af kurser i konflikthåndtering, som lærer dig om anerkendelse af andres behov og kompetencer. Et sådant kursus vil styrke dine evner som en god pædagog, og det vil samtidig vise din potentielle arbejdsgiver, at du har tilegnet dig lige præcis de faglige kompetencer, som er yderst efterspurgt i pædagogiske institutioner. 

Kurser i konflikthåndtering

Om undersøgelsen

I alt er 1.630 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer pædagogik inden for en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk. Her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som en og samme kompetence.


Annoncer